Старозагорският ученик, който върна чанта с пари, иска да стане полицай

18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загоранамери чанта с пари и документи и ги върна на собственика.

Младежът живее в дом за деца, лишени от родителска грижа.

[ad id=“263680″]

Той се казва Величко Донков. След училище работи в голяма търговска верига. Точно там намира чантата с пари и документи. Не се поколебава и веднага я предава на охранител.

Притежателят  на чантата се оказва бизнесмен. Забравил я, докато пазарувал в хипермаркета. „Разбрах от него, че е бил в дом. Много съм впечатлен от момчето, това, което е направило, понеже в чантата ми имаше едни неща, които според мен много голям процент от хората, ако бяха видели какво има вътре и биха се замислили дали да я върнат...”, разказва Иван Енев, предаде bTV.

Съучениците и учителите на Величко научиха от екипа ни за неговата постъпка. А иначе, Величко е младежкато всички останали – когато не е на училище и на работа, обича да се събира с приятели, ритат топка. Има и любим футболист – Меси.

Това, което е Величко в момента, е благодарение изцяло само на себе си. През цялото време той е разчитал единствено на себе си  и на възпитанието, което са му давали в дома за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа...”, категорична е класната му Яница Влаева. Той от 5-годишен е в дом „Мария Терезия”.

Като всички младежи, и Величко има мечта: „От малък исках да стана полицай, обаче не знам дали ще се получи”.

Преди да разбере дали мечтата му може да се сбъдне, пред Величко стоят други задачи – догодина е абитуриент. Още отсега той събира пари за квартира. А добрата му постъпка ще бъде и запомнена, и възнаградена – собственикът на загубената чанта е предложил работа на младежа.

[ad id=“225664″]

Жест към Величко обмислят и от училището, в което учи, както и от общината.

Източник: dunavmost


image0 (9K)