НАЙ-НОВИ:

Стела Балтова: Мярката ”60 на 40” ще се промени в подкрепа на работещия бизнес

„Мярката за подпомагане на фирми ’60 на 40″ ще има нов дизайн, а идеята на правителството е да се подкрепя работещият бизнес“

Това обяви в Сливен служебният министър на туризма Стела Балтова, която участва в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в Сливен, предаде БНР.

По-рано през деня „Хоризонт“ научи, че според новия дизайн на мярката „60 на 40“ фирмите със спад на приходите над 40 процента ще се възползват от нея.

Министърът на туризма каза още, че се работи по въпроса местата за наставяне, които имат затруднения с изплащане на кредитите държавата да ги защити.

Министър Балтова коментира, че се очаква в най-скоро време да бъдат премахнати PCR тестовете за деца до 12-години, влизащи в България. Тя каза още, че освен за румънските туристи са договорени и облекчения и за чешките.

„И от два дни всъщност чешки туристи могат да влизат в България без изискванията за.., които се поставят, например за отрицателен PCR тест, за положителен антигенен тест и т.н. „, посочи Балтова.

Украйна е част от стратегията на министерството за разработване на чуждестранни пазари.

„Работи се много активно на пазар Германия, както споделих, на пазар Полша, Чехия и съседните балкански държави, но отварянето е нещо много рисково. Трябва много внимателно да премерва„, каза министърът на туризма.

Балтова съобщи още, че заедно с Министерство на здравеопазването разработват „здравен протокол,“ който ще указва процедурата за действие, ако чуждестранен турист се разболее или е бил в контакт със заразен. Тя призова туристическия бранш ваксинирането да се превърне във фирмена политика.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon