Стефан Тафров, ДБ: Не се притесняваме от Петков и Василев

„Коалицията e нормална демократична процедура. Видя се, че когато тази дума е набедена за мръсна, започват различни смущения. Коалицията предполага подписано споразумение, което е добре за избирателите, за да знаят с какво се ангажират“, заяви депутатът от „Демократична България“ (ДБ) Стефан Тафров пред Bulgaria ON AIR.

Българските политици трябва да черпят от опита на германските, смята той.

„Ще видите как след изборите в Германия ще започнат преговори именно за коалиция между различните партии и тези преговори ще приключат с много подробно коалиционно споразумение. Така се управлява Германия вече десетилетия и в това няма нищо странно и нередно“, обясни депутатът от ДБ.

Тафров се надява от партията на Слави Трифонов да подходят по-зряло към възможността за коалиция в рамките на 47-ото Народно събрание. Дипломатът също така заяви, че от ДБ не се притесняват от проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Кирил Петков е един от създателите на моята партия „Да, България!“ и очакваме техните решения с Асен Василев. Важното е да работим в една посока към промяна. Промяната не може да се случи, ако не съхраним демократичната общност“, изтъкна депутатът от ДБ.

Как ДБ ще се явят на президентските избори?


Гледайте целия разговор във видеото

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)