Стефан Янев клъвна Петков, нямал му вяра

Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта. До края на годината има вероятност от предсрочни избори, каза бившият служебен премиер и лидер на „Български възход“ Стефан Янев пред bTV.

„Управляващата коалиция не само, че не създава условия за решаване на кризите, в които живеем, и проблемите, които ни заобикалят почти на ежедневна база, но ги задълбочава, създава нови проблеми, смята той.

„Ако погледнете дневния ред, включително от тази седмица, най-малко два проблематични въпроси или теми се зададоха със сериозна конотация. Първата е националният план за въвеждането на еврото, който някак си между другото беше приет в тишина и спокойствие, без обществено обсъждане. Беше приет с едностранно поведение на коалиционните партньори, които казват: „Ние гласувахме против, ама виждате ли то трябва да върви“. Българският лев следващата седмица ще чества 142 години от появяването си като национална валута, а ние закриваме и този елемент“, заяви Стефан Янев.

Той коментира и така наречения български вариант на закона „Магнитски“, който според него напомня за най-мракобесните години.

Изненадващо Янев заяви, че не е вярвал на Кирил Петков като икономически министър в служебния кабинет, но успявал да държи „отбора“ в кондиция.

„Спомнете си историята с електромобилите и тези инвеститори, които трябваше да дойдат в Ловеч. До къде стигнаха и как се развива тази история?“, попита бившият служебен премиер.

Той отново отговори и за прослувата си реплика за операцията и войната в Украйна.

„Операцията на Русия в Украйна е война. Това е операция от война, която продължава от 2014 г. в Източна Украйна. Рано или късно всеки военен конфликт свършва на масата за преговори. Ако и двете страни са в състояние да обявят някакъв вид победа, така че обществото да бъде убедено в правилността на решенията, тогава може да има преговори. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои“, коментира той.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)