Стилиян Петров с остра позиция срещу ръководството на БФС

 

Рекордьорът по мачове с екипа на националния отбор на България Стилиян Петров за пореден път упрекна ръководните фактори в родния футбол след загубата на представителния ни тим с 1:2 при гостуването на Черна гора в среща от квалификациите за Евро 2024, научи ЗАРАТА.

Бившият футболист зададе редица реторични въпроси към хората в Българския футболен съюз (БФС) и категорично заяви, че докато те не бъдат отстранени от постовете си, феновете няма да си върнат онази наслада към играта и националния отбор.

Накрая записалият общо 105 мача за България полузащитник заяви, че единствено българската общественост може да помогне за свалянето от власт на тези „деградирали ръководители“ и допълни, че иска по стадионите отново да се чуват възгласи „Българи, юнаци“, а не „Мафия“.

Ето я и цялата позиция на Стилиян Петров:

„Здравейте, български футболни фенове. Гледахте ли мача с Черна гора? Отново ли имаше неспиращи в главите ни “Защо”, “Как” и “Кога” след мача?

Как ние, българските фенове, трябва да се справим с повтарящи се загуби на националния отбор, безхаберните интервюта и безочливите обещания на деградирали ръководители? Омръзна ли ви от празни обещания и клишета? Колко пъти още трябва да чуем: толкова си можем, подмладяваме отбора, до три години, до пет години? Как да поддържаме реалистичните очаквания към нашите момчета? Разбираме, че и победата, и загубата са част от спорта. Въпреки че повечето мачове на националния ни отбор завършват разочароващо и болезнено за всички нас в последните години! Как да се съсредоточим върху положителни страни във всеки процес, вместо да мислим само за загубите? Сериозно внимание трябва да се обърне на представянето на отделните играчи, подобряването на отбора или други фактори, които показват напредък.

Как да оценим отново насладата и любовта към националния отбор и играчите, носещи националната фланелка? Как да преоткрием и прегърнем радостта отново да бъдем фенове с усмивки и наслада? Защо ли не можем да си спомним защо се влюбихме в спорта и в националния отбор на първо място?

Но как да подкрепим отбора, когато ръководните органи са занемарили и потиснали всички така важни и необходими процеси за развитие на българския футбол? Как да участваме в дискусии, позитивни и надграждащи, за да можем да излезем от този омагьосан кръг? Омагьосан кръг, ръководещ се от задлъжнели, неподготвени и корумпирани хора. Всички тези повтарящите се загуби, засягащи психическото благополучие или цялостното удоволствие от футбола за всички нас.

Да не забравяме, че да бъдеш фен, означава да си отдаден и да подкрепяш отбора си през възходите и паденията. За съжаление, в последните години възходи малко, падения много. Сега предстои смяната на поредния треньор. За пореден път един си тръгва и идва следващият, а процесът на управление и действията на ръководните органи си остават все същите – остарели, некомпетентни и компрометирани.

Докато тези управници не бъдат изритани и държани под отговорност за всичките им управленски недъзи, няма да усетим онази наслада отново. Единствено цялата българска общественост може да извърши това. Защо? Защото няма как да плащат на съдии в съдилища, няма как да заплашват клубове, няма как да обещават нищожни заплатки на затънали до гушата сънародници. Камъни и колове трябва за тези таратутняци. „Българи, юнаци“, а не „мафия“ искаме да чуваме на мачовете на националния отбор. Българи юнаци, подкрепящи нашите момчета“

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.