Страшно е! Спират кола за проверка и какво? Наркотици. Спират втора…

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР – Стара Загора проведоха спецакция срещу разпространението на наркотични вещества.

В 11:40 ч. на 23 февруари, в старозагорското село Ракитница са задържани четирима – двама мъже и две жени, пътуващи с лек автомобил „Фолксваген“.

В едната от жените е намерен 0,16 г амфетамин, в дома на единия от мъжете е открита марихуана, 1,78 гр., а в специално пригоден тайник в землището на с. Бяла река, общ. Първомай, е намерен и иззет пакет, съдържащ 1 кг бяло прахообразно вещество – амфетамин.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа. На 29-годишен мъж и жена на 25 години от Стара Загора са повдигнати обвинения по чл.354а, ал.1 от НК и с постановление на ОП – Стара Загора им е наложила мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава.

На 24.02.2020 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора на бул. ,,България“ в Стара Загора е спряно за проверка „БМВ“, с което са се придвижвали двама мъже и една жена, всички от Стара Загора. В колата е намерен метамфетамин с тегло 148,95 г, а при извършен личен обиск на единия от мъжете, полицаите откриват полиетиленов плик с марихуана, 0.21 г.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а в последствие на две от тях – мъж на 36 години и жена на 33 години, е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.


image0 (9K)