Съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“: Не пътувайте, ако не се налага

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

[ad id=“225664″]

През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от силния североизточен вятър.

[ad id=“236999″]

Възможни са виелици и снегонавявания. Прогнозата на метеоролозите е за силен снеговалеж в Западна и Северна България, както и в Рило-Пиринската област.

[ad id=“237001″]

При рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните превозни средства, а там където се налага заради силния вятър и снегонавяванията трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия.

[ad id=“263680″]

От пътната агенция призовават шофьорите да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно.

[ad id=“218001″]

Ако все пак ви се наложи да пътувате, необходимо е автомобилите да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“, припомнят от АПИ.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.


image0 (9K)