НАЙ-НОВИ:

Съдът задържа двама обвиняеми за грабеж край Мъглиж

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми за грабеж край гр. Мъглиж

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора – Териториално отделение-Казанлък съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 19 г., и И.К., на 21 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че 20.01.2021 г. в землището на  Мъглиж, обл. Стара Загора, в съучастие като извършители помежду си, отнели чужди движими вещи от владението на собственика, с намерението противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила – престъпление по чл.198, ал. 1 вр. чл.20, ал. 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 20.01.2021 г., пострадалият, който работел като пастир, извел животните в местността „Даело“, в землището на гр. Мъглиж. И.И. и И.К. се движили по близкия черен път. Обвиняемите видели пострадалия, отишли при него, хванали го за ръцете и го съборили на земята. Те отнели мобилния му телефон и половин пакет с тютюн, всичко на обща стойност 68,70 лева, и побягнали.

Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани. И.К. е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане за извършена кражба.

Районен съд-Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И. и И.К. са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемите И.И. и И.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon