Съдът остави в ареста обвинения в убийство на майка си чрез побой

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста обвинения в убийство Г. Г., като отхвърли искането му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава, съобщиха от АП за ЗАРАТА

Окръжна прокуратура – Стара Загора е повдигнала обвинение на Г. Г. за убийство на собствената му майка, извършено на 8 април 2021 г., когато я пребил жестоко. Жената е била настанена в болница, където въпреки направената й операция е починала на 22 април 2021г.
Според съдът, видно от материалите по досъдебното производство са извършени допълнителни разпити на сестрата на обвиняемия и на други свидетели, изготвени са Комплексна съдебна психологична и психиатрична и токсикохимична експертиза, които са достатъчни да се направи извода, че правилно Окръжния съд в Стара Загора е стигнал да извода, че има достатъчно основания за обосновано подозрение, че Г. Г. е съпричастен към повдигнатото му обвинение за умишлено убийство.
За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Апелативните магистрати прецениха, че са налице и другите предпоставки за задържане под стража, а именно, че при по-лека мярка за неотклонение продължава да съществува реална опасност Г. Г. да се укрие или да извърши престъпление.
Съдът приема, че изтеклият период от време от първоначалното задържане на обвиняемия е в рамките на законния срок, който съпоставен на тежестта на деянието се явява разумен.
Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!