Съдът отмени решенията от Конгреса на БФС през октомври

 

 

Софийският градски съд е уважил напълно исковата молба на ФК Балкан (Варвара) от 5-и ноември 2021 г. за отмяна на всички решения от извънредния конгрес на БФС, провел се на 12-и октомври миналата година, съобщава „Марица“, цитирана от ЗАРАТА.

 

От Балкан сезираха съда не само за нарушенията на устава и закона, а и заради възпрепятстването на делегата на клуба Георги Градев да участва в конгреса.

 

Стана ясно кой е делегатът, който не допускат до конгреса на БФС

Стана ясно кой е делегатът, който не допускат до конгреса на БФС

Отменените решения касаят одобряване на доклада за изключване и прекратяване на членство на клубове, прекратяване на мандат и освобождаване на президента и Изпълнителния комитет на БФС, тези за избор на Борислав Михайлов за нов президент на централата, за избор на членове на нов Изпълнителен комитет, както и за прием на нови членове.

 

Нова порция скандали в битката за власт между Михайлов и Бербатов

Нова порция скандали в битката за власт между Михайлов и Бербатов

Със същото си решение съдът осъжда БФС да заплати на ФК Балкан (Варвара) всички разноски по делото, възлизащи на 3812 лв. за държавна такса, експертиза и адвокатско възнаграждение. Решението на СГС подлежи на обжалване пред въззивната инстанция – Софийски апелативен съд в двуседмичен срок.

 

На базата на първоинстанционното решение на СГС, ФК Балкан (Варвара) може да подаде своевременно молба за възстановяване на членството си в БФС, коментираха юристи, занимаващи се с подобен род дела.

(Visited 36 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!