Съновник Н

Какво сънувахте снощи – съновник

Сега може да проверите значението на Вашия сън като натиснете в азбучния указател буквата, с която започва думата от съня Ви.


А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О

 

П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ь Ю Я

НАБЛЮДЕНИЕ, НАБЛЮДАТЕЛ, НАБЛЮДАВАШ
Ли нещо в съня си, в близко бъдеще очаквай промени, които няма да те засегнат пряко. Ако насън си в наблюдателница, ще чуеш обезпокояващи новини.

НАБОЖЕН
Че си, ако сънуваш, ще те възнаградят незаслужено, ще обереш чужди лаври. Друг ако е набожен, не се опитвай да хитруваш и да увърташ при преговори или да протакаш важните дела – от това само може да загубиш.

НАВЕХНАТ
Крайник в съня е предупреждение да не си позволяваш волности или експерименти в работата си.

НАВОДНЕНИЕ
Видиш ли насън, пази се от загуби и щети. Ако къщата ти е наводнена, ще изпитваш парични затруднения. Ако бягаш, за да се спасиш от наводнение, някаква работа ще се отложи, ще търпиш спънки в делата си. Ако спасяваш покъщнина, животни или хора от наводнение, ще оказваш финансова помощ някому. Наводнение с чиста вода означава, че проблемите лесно ще отминат. Ако водата е мръсна, очаквай сериозни проблеми.

НАГАР
Ако видиш или се опитваш да остържеш насън, в никакъв случай не се ангажирай с чужди проблеми, не се оставяй да те замесят в непочтени сделки, защото това ще ти коства изключително големи неприятности.

НАГЛОСТ, НАГЪЛ
Ако си насън или постъпваш нагло, значи надценяваш възможностите си. Друг ако е нагъл, бъди по-въздържан в изказванията и изявите си.

НАГРАДА
Че получаваш или даваш, ако сънуваш, скоро ще се радваш на успехи и просперитет. Друг ако получава награда, ще се посрамиш.

НАДБЯГВАНЕ
Наблюдаваш ли насън, напразно се притесняваш за бъдещето си. Ако участваш в надбягване, не си поставяй непостижими цели, обуздай амбициите си. Ако залагаш на надбягвания, знай, че ти предстои изпитание и не бива да рискуваш постиженията си.

НАДГРОБЕН КАМЪК
Ако видиш насън, трябва да ограничиш амбициите или претенциите си в работата.

НАДЕЖДА, НАДЯВАШ
Ли се насън, пази себе си, роднините и приятелите си. Ако губиш надежда, значи ще имаш късмет или добър шанс.

НАДЗИРАТЕЛ
Ако видиш насън, пази се от злобата и завистта на хора от обкръжението ти. Ако ти си надзирател, някакъв ангажимент, обещание или поета отговорност ще ти тежат и ще спъват работата ти. Много надзиратели са сигнал за кражба или обир.

НАДЛЕЗ
Ако видиш или преминаваш по него в съня си, ще постигнеш успехи, ще надминеш конкурентите си, ще избегнеш трудност или опасност.

НАДПИС
На стена четеш ли насън, ще търпиш загуби заради доверчивостта или лекомислието си. Ако видиш надгробен надпис в съня си, много ще се колебаеш, преди да вземеш някакво решение.

НАДПРЕВАРА, НАДПРЕВАРВАШ
Ли се с някого насън, ще имаш ядове и тревоги с конкурентите си.

НАЕМ, НАЕМАТЕЛ
Ако плащаш наем насън, ще се отървеш от неприятно задължение. Ако получаваш наем, очакват те финансови проблеми. Ако имаш наематели, предстоят ти разочарования от познати хора. Ти ако си наемател, значи несигурността или неяснотата по някои въпроси ще ти коства загуби и тревоги. Ако не можеш да си платиш наема, изненадващо ще получиш прилична сума пари или друга материална придобивка.

НАЕМЕН УБИЕЦ
Че си, ако сънуваш, ще се чувстваш самотен, неразбран, неоценен и разочарован. Ако наемаш убиец, ще се нуждаеш от силна концентрация, от воля и въздържание, за да преживееш труден период. Ако те преследва наемен убиец, ще си патиш от резултатите на собствените си дела.

НАЖЕЖЕН
Нажежено желязо в съня е знак за предстояща кавга с интимен партньор. Нажежени реотани предупреждават за скрити страсти и надвиснали проблеми у дома.

НАЗДРАВИЦА
Вдигаш ли насън, скоро ще можеш да се похвалиш с добри постижения и резултати. Друг ако вдига наздравица, предстои ти щастлив период, изпълнен с радости и печалби.

НАЗНАЧЕНИЕ
Ако назначаваш някого на работа в съня си, ще се радваш на разбирателство и сговор у дома. Ако тебе те назначават на работа, предстоят ти успехи и подобряване на материалното състояние.

НАКАЗАНИЕ, НАКАЗВАШ
Ли някого насън, значи напразно харчиш пари, правиш излишни разходи. Ако тебе те наказват, ще се радваш на лесна печалба.

НАМЕРИШ
Ли нещо в съня си, ще чуеш изненадваща вест, чака те внезапна радост или неочаквана печалба. Ако си намерил нещо отдавна изгубено, ще заживееш с някаква надежда.

НАМЕСА
Ако насън се намесваш в нечии дела, разговори или отношения, наяве ще понесеш неоснователни обвинения и явна несправедливост. Ако търпиш чужда намеса, ще пострадаш заради недискретността си.

НАМЕТКА, НАМЕТАЛО
Старо и изпокъсано носиш ли насън, ще се скараш със стар приятел. Ако е ново и хубаво, чакай приятно посещение. Къса дамска наметка е знак за интриги и женска злоба.

НАМОРДНИК
В съня е знак, че успяваш да държиш враговете си на разстояние. Ако поставяш намордник на животно, ще превърнеш някой враг или зложелател в твой съмишленик. Ако видиш човек с намордник, ще ти вменят някаква вина.

НАНАГОРНИЩЕ
В съня предвещава трудности, усилия и разход на средства, последвани от големи успехи, слава и печалби.

НАНАДОЛНИЩЕ
В съня предсказва приятни емоции, които ще траят кратко и ще бъдат последвани от разочарования, неуспехи и загуби.

НАНИЗ, НАНИЗВАШ
Ли нещо в съня си, ще тъгуваш. Ако са зрънца, ще трупаш имане. Наниз от перли е знак за несподелена любов.

НАНОСИ
От река видиш ли насън, сянката на миналото ще ти пречи в настоящите и бъдещите изяви.

НАОПАКИ
Ако обличаш дреха насън, ще имаш странен късмет и причудлива съдба. Ако сънуваш, че обръщаш картина, текст и др. наопаки, околните ще изтълкуват неправилно поведението ти.

НАПАДЕНИЕ, НАПАДАТЕЛ, НАПАДАШ
Ли в съня си, напразно ще се опитваш да спечелиш пари. Ако тебе те нападат, предстои ти съдбоносен избор и трябва много да внимаваш. Ако наблюдаваш нападение, въздържай се да взимаш страна в спор или окончателно решение по стар проблем.

НАПИТКА
Тълкуването на съня зависи от вида и състоянието на напитката: ако е алкохолна, предстоят авантюри, гуляи, творчески изяви, харчене на пари, а ако е безалкохолна, е знак за дребни семейни радости, но и за заблуда и огорчения. Газираните напитки предвещават ядове и загуби в резултат на мошеничество или непочтеност. Топлите напитки сигнализират за повече внимание в личния и интимния живот, а студените – за предпазливост при работа с пари. Бутилираните напитки са знак за любовна неудовлетвореност, а наливните – за разсипничество, лекомислие и прекалена доверчивост.

НАПРАВО
Ако гледаш или вървиш в съня си, ще постигнеш завиден успех, чака те бляскава кариера.

НАПРЕДЪК
Постигаш ли насън, трябва и наяве да бъдеш упорит и постоянен.

НАПРЕЖЕНИЕ
Емоционално в съня е знак за предстоящи разнообразни преживявания, нови запознанства, пътешествия. Електрическо напрежение е предвестник на скандали у дома, проблеми в работата или опасности.

НАПРЪСТНИК
Видиш ли насън, ще научиш за женитба или годеж. Ако използваш напръстник, чакат те семейно щастие и много късмет.

НАР
Ако видиш или спиш върху него насън, ще постигнеш успех и ще подобриш материалното си състояние.

НАРКОЗА, НАРКОТИЦИ, НАРКОМАН
В съня предупреждава за опасност при търговски и финансови сделки. Ако гледаш наркомани, ще изживееш страх. Ако ти си наркоман, нуждаеш се от сериозно премисляне на ситуацията, в която се намираш.

НАРОД, НАРОДНОСТ
Сън, свързан с конкретен народ или народност, е знак за предстоящи обществени промени, които ще повлияят на личната ти съдба.

НАРУШЕНИЕ, НАРУШИТЕЛ
Ако сънуваш, че правиш нарушение, ще имаш неочаквана печалба и невероятен късмет. Друг ако е нарушител в съня ти, ще те накажат за чужди грехове.

НАСЕКОМО
Сънуваш ли, чакат те ядове и тревоги. Ако те полазва, кацне или ухапе, ще срещнеш сериозни трудности и пречки в работата си. Ако убиеш или отпъдиш насекоми, ще се отървеш от неприятностите си, ще преодолееш проблемите си. Ако къщата или постелята ти е пълна с насекоми, значи успехите или печалбите ти ще ти костват много усилия и упорит труд.

НАСИЛИЕ
В съня е знак за сексуална неудовлетвореност. Ако сънуваш себе си като насилник, значи сам си създаваш проблеми и неприятности. Ако ти си жертва на насилие, ще пожънеш успех.

НАСИП
Ако сънуваш, ще срещнеш трудност в работата си или пречка в начинанията си. Ако се изкачиш по него, ще превъзмогнеш усложненията.

НАСЛАДА
От нещо ако изпитваш насън, чакай огорчения наяве.

НАСЛЕДНИК, НАСЛЕДСТВО
Ако получиш насън, ще изпаднеш във финансови затруднения, ще изпитваш остра нужда от пари. Ако друг е наследник в съня ти, ще получиш тъжен подарък.

НАСМЕШКА
Ако насън се отнасяш към някого или нещо с насмешка и пренебрежение, наяве ще пропилееш добра възможност за нови приходи или професионална реализация.

НАСТАВНИК
Ако имаш насън, чакат те успехи и радости. Ти ако си наставник някому, не се вслушвай в чужди съвети.

НАСТИНКА
Имаш ли насън, пази се от най-доверените си приятели. Друг ако е настинал в съня ти, ще чуеш неприятна вест, която ще разруши плановете ти.

НАСТРОЕНИЕ
Ако насън често сменяш настроенията си или се люшкаш от една емоционална крайност в друга, наяве ще имаш променливи отношения с колегите и началниците си или с интимния партньор.

НАТИСК
Ако оказваш върху някого или нещо в съня си, ще ти възложат непосилна работа. На тебе оказват ли ти натиск, не очаквай от околните повече, отколкото могат да ти дадат.

НАТОВАРВАНЕ, НАТОВАРЕН
Ако си насън, ще имаш големи печалби и успехи, но и големи отговорности. Друг ако е натоварен, чакат те изобилие и благоденствие в семейството.

НАТРАПНИК
В съня е знак, че някой постъпва недискретно или нелоялно спрямо тебе.

НАТЪРТВАНЕ
В съня съобщава, че стари нерешени проблеми скоро отново ще станат актуални.

НАУМ
Че изчисляваш, ако сънуваш, ще имаш голям успех и ще забогатееш от съмнителна афера.

НАЧАЛНИК
Че си, ако сънуваш, значи се нагърбваш с непосилни отговорности. Друг ако е началник, чакат те неприятности и проблеми в работата, лошо развитие на плановете или дори невъзможност за осъществяването им.

НАШИЙНИК
Видиш ли насън, ще те измамят в любовта. Ако слагаш нашийник на животно, семейните ти проблеми ще се отразят на работата и обществените ти контакти. Ако видиш човек с нашийник, ще научиш много лоши новини.

НЕБЕ
Ако насън гледаш небето, ще храниш големи надежди. Сънуваш ли звездно небе, ще бъдеш щастлив в любовта, ще ти се изпълнят желанията. Ясно, безоблачно и синьо небе е знак за спокойствие и безхаберие. Тъмно или облачно небе предвещава несигурност, опасности и промени. Червено от залеза небе е сигнал за неприятности от врагове.

НЕБЛАГОДАРНОСТ
Ако насън се отнесат към тебе с неблагодарност, наяве ще получиш високо признание за постиженията или уменията си. Ти ако си неблагодарен, ще чуеш лоши думи за себе си, ще те обвиняват.

НЕБРЕЖЕН
Че си, ако сънуваш, ще имаш лесни успехи. Друг ако е небрежен, пази се от лекомислени приятели или от злонамерени колеги.

НЕВИДИМ
Че си, ако сънуваш, значи в момента имаш шанс да надвиеш конкурентите си и да регистрираш трайна победа. Друг ако е невидим, пази се от изненади и неочаквани промени, не предприемай рисковани ходове.

НЕВИНЕН
Че си, ако сънуваш, наяве ще се срамуваш. Ако друг е невинен, ще разобличиш някой свой враг.

НЕГРАМОТЕН
Че си, ако сънуваш, много ще се радваш и ще постигнеш значителни успехи. Друг ако е неграмотен, ще имаш голям късмет, неочаквано ще спечелиш.

НЕДОРАЗУМЕНИЕ
В съня означава, че е най-добре да следваш инстинктите или вътрешните си убеждения.

НЕДОСТАТЪК
Ако имаш, намираш или отбелязваш насън, скоро ще получиш крупна сума пари.

НЕДЪГАВ
Ако се сънуваш, чакат те големи успехи. Друг ако е недъгав, ще станеш жертва на интрига или на предубеждения.

НЕЖЕН, НЕЖНОСТ
В съня ти е знак за драстични промени в личния и обществения живот.

НЕИЗЛЕЧИМ, НЕИЗЛЕЧИМО БОЛЕН
Сънуваш ли, ще се радваш на добро здраве и дълъг живот. Ако ти си неизлечимо болен в съня си, значи неуспехите и проблемите ти са временни и скоро ще се разпръснат.

НЕКРОЛОГ
Ако видиш или четеш насън, ще чуеш радостна новина за близки хора. Ако видиш собствения си некролог, някой ще ти направи добро или ще говори хубави неща за тебе.

НЕМИЛОСТ
Ако насън изпаднеш в немилост, наяве те чакат повишение, бързо забогатяване или успех в интимните отношения.

НЕПОДВИЖЕН
Че си, ако сънуваш, има опасност да те понижат в работата или близките ти да те разберат погрешно. Друг ако е неподвижен, изчакването, компромисите и нерешителността не са най-добрата стратегия в работата ти и в отношенията ти с околните.

НЕПОЗНАТ
Човек видиш ли насън, избягвай промени в работата си. Ако говориш или се здрависваш с непознат, ще поставиш успехите си на карта. Жена ако сънува непознат мъж, ще се изкуши от нова авантюра.

НЕПОХВАТЕН, НЕКАДЪРЕН
Че си, ако сънуваш, ще те хвалят и поощряват. Друг ако е непохватен или некадърен, ще се ядосваш заради по-млади роднини.

НЕПРИЛИЧИЕ, НЕПРИЛИЧНИ
Думи и жестове в съня предвещават забогатяване чрез измама или чрез флиртове и ухажвания. Ако насън правиш неприлични жестове, наяве ще се радваш на внимание и интерес от страна на важна особа.

НЕПРИЯЗЪН, НЕПРИЯТЕЛ
Или неприязнено отношение ако срещнеш насън, ще имаш късмет. Ти ако се отнасяш с неприязън към някого или нещо, ще изгубиш в спор или конкуренция.

НЕРВ, НЕРВНОСТ
В съня предупреждават да се въздържаш от прибързани решения и да не издаваш плановете си пред случайни хора.

НЕТЪРПЕНИЕ
В съня означава, че много ще те одумват, а също и че ще следят и преценяват работата ти стъпка по стъпка.

НЕУДАЧНИК
Че си, ако сънуваш, ще те похвалят или подкрепят в неочакван момент. Друг ако е неудачник, значи сам си създаваш или измисляш врагове.

НЕУТРАЛИТЕТ
В съня показва, че бездействието или липсата на решителност може да ти коства загуби и проблеми.

НЕФТ
В съня показва скорошно забогатяване. Ако добиваш, преработваш или продаваш нефт, скоро ще се замогнеш, ще постигнеш добри резултати и сериозен напредък.

НЕЩАСТИЕ
В съня показва, че излишно се тревожиш и рискуваш, защото успехите ти са в кърпа вързани.

НИВА
Видиш ли насън, ще просперираш. Ако я обработваш, ще направиш добри инвестиции. Ако ходиш по разорана нива, семейството ти ще се разтури. Ако купуваш или продаваш нива, ще се грижиш за децата си.

НИША
Ако видиш насън, ще помагаш на изпаднал в нужда приятел. Ако слагаш нещо в ниша, ако се криеш или спиш в нея или се опитваш да я запълниш, ще похарчиш спестени пари или ще разчиташ на крайни запаси.

НИШКА
Сънуваш ли, обърни повече внимание на близките, роднините или на семейството си. Разбъркани или сплетени нишки предупреждават за опасност от развод или неразбирателство в дома.

НОВАТОР
В съня предвещава скорошни материални придобивки.

НОВИНА
Получаваш ли насън, чака те радост. Ако изпращаш или съобщаваш новини, предстоят ти промени и изненади. Ако слушаш новини по радио или телевизия или ги четеш в пресата, трябва да очакваш нови вести.

НОВОРОДЕНО
Дете в съня е знак за нова надежда и за приятни изненади, но и за много предстоящи тревоги.

НОЖ, НОЖАР, НОЖНИЦА
Нож видиш ли насън, чака те вражда. Ако ти дават нож, ще те предизвикат. Ако намериш нож, ще имаш неприятел. Ако точиш нож, ще имаш успехи сред противоположния пол. Ако те намушкат с нож, ще бъдеш здрав, но ще търпиш разочарования. Празна ножница в съня е знак за излъгани надежди или фалшиви обещания. Тъп или счупен нож предсказва коварство и измама. Джобно ножче показва, че си се заблудил в нещо, а автоматичен нож е предупреждение да не избухваш и да не влизаш в излишни конфликти.

НОЖИЦА
Ако видиш или използваш насън, чакат те сърдечна раздяла, промяна на интимния партньор, скарване с добър приятел. Ако режеш с ножица, чака те печалба. Ако точиш ножица, ще имаш разправия с жена.

НОКАУТ
Нокаутираш ли някого насън, ще постигнеш съществен напредък в работата си, ще елиминираш противниците или съперниците си. Тебе ако те нокаутират – внимавай, готвят ти капан или ще ти се противопоставят.

НОКЪТ, НОКТИ, НОКТОРЕЗАЧКА
Ако сънуваш, че имаш големи дълги красиви нокти, чакат те успех и признание. Режеш ли си ноктите, ще търпиш загуби и провали. Счупени, мръсни или липсващи нокти са знак за бедност, нищета, загуба на обществено положение.

НОС
Ако сънуваш, чакат те изненади в работата. Ако имаш голям нос, ще се радваш на повишение, допълнително възнаграждение или похвала в работата си. Ако носът ти е малък или липсва, няма да постигнеш желанията си. Ако чешеш носа си, чакай наследство или се приготви за ядове и скандали. Ако си бършеш носа, ще изпитваш досада. Ако ти тече кръв от носа, предстои ти загуба на имот или на близък човек. Носна кърпа в съня е знак за семейни или интимни проблеми.

НОСАЧ, НОСИЛКА
Ако сънуваш, че си носач, чака те мъка, ще имаш тежки проблеми. Друг ако е носач, тревогите и опасенията ти са напразни. Ако в съня си видиш или носиш носилка, плановете ти ще се провалят. Тебе носят ли те с носилка, ще чуеш добри думи и похвали за себе си.

НОСИЯ
Да видиш насън, е знак за семейно щастие. Ако си облечен в носия, ще получиш предложение за брак.

НОСТАЛГИЯ
Че изпитваш, ако сънуваш, ще срещнеш стар приятел или ще подновиш отдавнашна сантиментална връзка.

НОТАРИАТ, НОТАРИУС
В съня се свързва със семейно неразбирателство и кавги между роднини.

НОЩ
Че е, ако сънуваш, ще изпитваш подозрения и недоверие. Бурна нощ в съня е знак за загуби, а ясна и звездна – за дълъг и спокоен живот. Тъмна или безлунна нощ предсказва неясноти и опасности, а нощно пътуване или къпане обещава авантюри и премеждия. Нощни птици в съня са лош знак – предстоят болести и загуби. Нощна шапчица ако видиш или носиш насън, ще ти изневерят.

НУЛА
Това число в съня издава погрешна преценка за някого или нещо. Ако изписваш нула, ще приключиш някаква работа, но може и да сложиш край на близко приятелство. Много нули са предсказание за загуби.

НУМИЗМАТИКА
Ако сънуваш, че си нумизмат, ще станеш свидетел на странни и важни събития. Друг ако е нумизмат в съня ти, значи някой твой познат притежава информацията, опита или знанията, от които толкова се нуждаеш в настоящата си работа.

НЯМ
Ако видиш насън, не се доверявай на другите. Ти ако си ням, ще научиш тайна.