Съновник П

Какво сънувахте снощи – съновник

Сега може да проверите значението на Вашия сън като натиснете в азбучния указател буквата, с която започва думата от съня Ви.


А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О

 

П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ь Ю Я

ПАДАНЕ, ПАДАШ
Ли от високо в съня си, не те чака нищо добро – ще се провалиш, ще претърпиш неуспех. Ако падаш във вода, ще си възвърнеш онова, което си изгубил или са ти отнели. Ако падаш от стълба, ще те унижават, ако паднеш от дърво, пази се от клевети, ако падаш от велосипед или от движещо си превозно средство, ще те понижат, накажат или уволнят. Ако не знаеш откъде и от какво си паднал, изневиделица ще понесеш удари и загуби. Ако видиш друг да пада, скоро ще дойде краят на неприятностите ти. Падащи листа в съня са знак за печал и сърдечна тъга, а падащи плодове показват, че пропиляваш възможностите си.

ПАДИНА
Ако сънуваш или ако си в нея, значи си в неизгодна позиция, страдаш от липса на информация или на възможност за изява.

ПАЗАР, ПАЗАРУВАНЕ
Ако насън видиш пазар, ще те въвлекат в чужд скандал. Ако се разхождаш по него или пазаруваш, ще те обвинят в нечисти сделки или в присвояване на пари. Ако продаваш нещо на пазар, не започвай нов бизнес. Покрит пазар е знак за вътрешни, семейни или лични проблеми, а открит – за обществени или служебни.

ПАЗАЧ
Че си, ако сънуваш, ще имаш финансови проблеми с познат човек. Ако друг е пазач, пази се от загуби, кражба, неочаквани разходи.

ПАЗВА
Ако видиш, надничаш в пазвата си или криеш нещо в нея насън, тайните ти ще излязат наяве, близък човек ще те предаде. Ако надничаш или бъркаш в чужда пазва, ще научиш нечия тайна, но се пази от недискретност.

ПАКЕТ
Ако видиш или получаваш насън, значи очакваш повече, отколкото реално можеш да получиш. Ако изпращаш пакет, ще имаш успешен бизнес и ще привлечеш нови партньори. Пълен пакет е добър знак, а празен съобщава за неприятни вести. Ако пакетираш нещо, значи зад гърба ти кроят тъмни планове или пък в твое отсъствие ще настъпят неприятни промени.

ПАКОСТ, ПАКОСТНИК
В съня показват, че ядовете и тревогите ти са безпредметни и неоснователни; ще хабиш нерви за несъществени неща.

ПАЛАТ
Видиш ли насън, чакат те печалби или обществено признание. Ако става въпрос за водна, търговска, панаирна и прочие палата, значи ще имаш шансове да разшириш дейността си и да завържеш нови ползотворни контакти.

ПАЛАТКА
Видиш ли насън, предстоят ти вълнуващи преживявания. Ако си на палатка, ще се освободиш от ненужен товар, ще гледаш леко на живота.

ПАЛАЧ
Ако сънуваш, ще изпаднеш в критична ситуация. Ти ако си палач, чакат те загуби и разочарования.

ПАЛЕЖ
В съня ти предупреждава за опасности и сериозни неприятности в личния или професионалния живот.

ПАЛЕЦ
Ако сънуваш палеца на дясната си ръка, ще спечелиш пари, а ако е на лявата, ще имаш сигурен партньор и приятел. Ако палците ти са деформирани или счупени или лисват, предстоят ти финансови или материални затруднения.

ПАЛТО
Ако видиш, купуваш или носиш насън, ще имаш успехи и ще подобриш материалното си състояние. Ако си облечен в старо, скъсано, измачкано или мръсно палто, ще обеднееш. Ако изгубиш палтото си, ще изгубиш доходна работа. Ако друг е облечен с твоето палто в съня ти, значи ще ти отнемат печалба или друго нещо, което ти принадлежи. Дълго палто е знак за здраве и дълъг живот, а късо и тясно – за грижи и притеснения.

ПАЛУБА
На кораб ако видиш или се разхождаш по нея насън, ще водиш охолен светски живот, ще потънеш в лукс и разкош.

ПАЛЯЧО
Че си, ако сънуваш, наяве ще те обградят с внимание, грижи и съчувствие. Ако друг е палячо, значи някой около тебе е двуличен или си служи с измама. Играчка палячо е знак за тъга и сълзи.

ПАНАИР
В съня предвещава динамични събития, бързи промени, интензивен личен живот и много нови запознанства.

ПАНЕР
За хляб в съня показва каква ще е работата ти през близките месеци – ако е пълен с хубав хляб, ще имаш добра и доходоносна работа. Ако е празен или хлябът е сух и плесенясал, ще търпиш разочарования и несгоди. Панер за прежди и други материали за ръкоделие в съня съобщава за домашен уют и разбирателство в семейството.

ПАНИКА
Ако насън си свидетел на масова паника, наяве най-вероятно ще чуеш тревожни новини. Ако ти изпаднеш в паника, ще постигнеш неочакван и за самия тебе успех или изненадваща печалба.

ПАНИХИДА
Правиш ли насън, ще получиш добра вест. Ако посещаваш панихида, предстои ти спор с познати или роднини.

ПАНИЦА
Глинени паници в съня показват, че това, което е започнало като рутинна работа, може да се превърне в интересно и доходно занимание за цял живот.

ПАНСИОН
За болни в съня е знак, че излишно се тревожиш за близките си. Пансион за старци означава неоснователни притеснения за здравето ти, а пансион за деца или сираци – временни парични затруднения. Пансион за кучета или други животни предсказва ядове, свързани с работата.

ПАНТАЛОНИ
Ако видиш или купуваш насън, значи правиш добри инвестиции, тръгнал си по правия път. Ако обуваш нови панталони, ще започнеш нова работа или нова интимна връзка. Ако панталоните ти са скъсани, изцапани, протрити или стари, ще имаш материални загуби и щети.

ПАПКА
Ако видиш, подреждаш или отваряш или ако слагаш документи в нея насън, ще срещнеш трудности в работата си или ще имаш счетоводни, данъчни или финансови проблеми..

ПАРА
От локомотив сънуваш ли, значи имаш прекалено големи и непокрити амбиции. Ако е пара от тенджера, постарай се да уталожиш семейните разногласия и да внесеш дух на любов и разбирателство у дома.

ПАРАВАН
Ако сънуваш, някой ще те излъже. Ако се криеш зад него, пази се от злоупотреби или от интриги.

ПАРАД
Наблюдаваш ли насън, значи напразно се радваш и избързваш да се хвалиш. Ако участваш в парад, ще постигнеш успехи само в екип от професионалисти или съмишленици.

ПАРАКЛИС
Ако видиш насън, някое твое желание ще се сбъдне. Ако си в него, чакат те успех и радост след дълъг период на несполуки и тъга.

ПАРАЛИЗИРАН
Че си, ако сънуваш, ще имаш временни трудности в работата си. Ако друг е парализиран, моментът е подходящ за действие – възползвай се от затрудненията на конкурентите си.

ПАРАПЕТ
Видиш ли насън, ще се радваш на протекции и привилегии. Ако се държиш за парапет при изкачване или слизане, някой ще ти помага и ще те подкрепя в трудни моменти. Счупен парапет съобщава за опасности – не се доверявай на празни обещания.

ПАРАХОД
Ако видиш насън или пътуваш с него, чака те приятно екзотично пътешествие.

ПАРАШУТ
Ако сънуваш, ще се изложиш на ненужен риск. Ако скачаш с него, чака те безметежна любов. Ако друг скача с парашут, близък приятел ще те разочарова.

ПАРИ
Книжни ако сънуваш, наяве бързо ще спечелиш, но и бързо ще загубиш големи суми. Ако получаваш пари, предстои ти да плащаш, да се охарчиш. Ако си изгубил пари, ще изгубиш късмета си. Ако намериш пари, пази се от кражба или загуби. Ако имаш много пари, напразно ще се възгордееш. Медни пари в съня са знак за тъга и скръб, сребърни – за добра търговска сделка, а златни – за големи успехи или за големи неприятности. Фалшиви пари са предупреждение за проблеми с властите или за загуби вследствие на клевети.

ПАРК
Ако видиш или се разхождаш в него насън, значи наяве ще намериш отдавна търсен отговор на важен въпрос, ще постигнеш хармония и разбирателство с околните или ще се отдадеш на почивка и възстановяване. Запуснат или мрачен парк с тъмни алеи е предупреждение за опасности и рискове.

ПАРКИРАНЕ, ПАРКИНГ
Ако видиш или паркираш колата си насън, значи е време да потърсиш ново поприще за изява, да обмислиш възможностите за оттегляне от настоящия си бизнес или да се освободиш от някои връзки и отношения, които вече са ти в тежест.

ПАРЦАЛ
Ако видиш или използваш в съня си, ще имаш неприятности, свързани с работата или с финансовото ти състояние. Друг ако използва парцал, някой ще ти помогне в труден момент. Ако увиваш нещо в парцали, ще те сполети бедност. Ако изхвърляш или гориш парцали, чакат те добри новини.

ПАРЦЕЛ
Ако мериш, купуваш или продаваш насън, значи си на път да сключиш неизгодна сделка, да се нагърбиш с тежка или неблагодарна работа.

ПАСБИЩЕ, ПАСИЩЕ
В съня е знак за добри перспективи в бизнеса.

ПАСИАНС
Че редиш, ако сънуваш, няма да се осъществи желаната промяна в живота ти. Друг ако реди пасианс, някой ще се опита да се намеси в работата или в интимните ти отношения.

ПАСПОРТ
Ако видиш или имаш насън, ще ти се наложи да доказваш очевидни факти, да се защитаваш от абсурдни нападки и обвинения. Ако паспортът ти е откраднат или изгубен, ще пропуснеш ползотворно пътуване. Ако ти правят паспортна проверка, по-добре се откажи от плановете си и потърси по-безопасно поле за изява.

ПАСТИР
Че си, ако сънуваш, значи имаш много потенциални врагове, бъди нащрек – дебнат те неприятели. Друг ако е пастир, ще имаш неочаквани придобивки и печалби. Ако чуеш пастир да свири, ще се радваш на добри вести.

ПАТЕРИЦА
Сънуваш ли, ще имаш сексуални проблеми. Ако ходиш с патерици, моментът не е подходящ за сделки – прекалено уязвим и слаб си, за да се впускаш в битки и сражения. Счупена патерица е знак за здраве.

ПАТИЦА, ПАТКА, ПАТОК
Ако видиш насън, ще имаш семейно щастие. Ако уловиш дива патица, чака те щастлив брак. Ако убиеш патица, наяве ще придобиеш имот. Ако гониш патица, късметът ще те напусне. Ядеш ли патица, ще имаш много пари, а патка с малки патенца в съня е обещание за веселие и приятна компания. Ако си на лов за патици, предстоят ти успехи. Летящо ято патици е знак за добри новини, а ако плуват в река или езеро, значи ще получиш по-малко, отколкото очакваш. Ако храниш или пасеш патки, ще ти отвърнат с неблагодарност.

ПАТРИАРХ
Ако видиш насън, значи ще получиш влиятелна подкрепа в работата си. Ако ти си патриарх, значи имаш нужда от помощ и съдействие.

ПАТРИОТ
Че си, ако сънуваш, бъди по-умерен и въздържан в приказките си. Друг ако е патриот, не вярвай на всичко, което ти казват.

ПАЦИЕНТ
Че си, ако сънуваш, трябва повече да се вслушваш в съветите и напътствията на близките си. Ако ти приемаш пациенти, предстои ти голяма отговорност, нагърбваш се с тежък кръст.

ПАШКУЛ
В съня е предупреждение, че не те очакват само успехи и печалби както досега, но и разочарования, загуби, поражения, печал.

ПАЯЖИНА, ПАЯК
Ако насън видиш паяжина, чакай клюки и интриги. Ако в дома ти има много паяжини, предстоят ти неприятности и кавги вкъщи. Ако метеш или чистиш паяжини, ще се освободиш от трудности и проблеми. Ако сънуваш паяк, ще имаш печалба, свързана с голям риск или с многобройни опасности. Ако убиеш паяк, ще бъдеш здрав, но ще изпуснеш изгодна работа. Ако паякът е в леглото ти, ще имаш големи неприятности с любовник. Ако те полази паяк, бъди много внимателен и предпазлив, погрижи се за здравето си и за спестяванията си. Много паяци в съня са знак, че имаш много врагове.

ПЕВЕЦ, ПЕВИЦА
Че си, ако сънуваш, скоро ще отмине някоя опасност, ще избегнеш проблем. Ако друг пее, ще чуеш любопитни новини. Ако насън чуеш мъжко или басово пеене, очаквай смущения в отношенията с любимия човек. Ако чуеш женско, високо, тънко пеене, внимавай какво впечатление оставяш у околните. Детско пеене е предсказание за семейни радости. Фалшиво пеене е знак за проблеми и нередности в работата ти. Оперно пеене обещава светска изява, а естрадно – приятелско събиране. Църковно пеене показва, че ще откриеш нови стимули и цели в живота си.

ПЕДАНТ
Че си, ако сънуваш, ще те критикуват и обвиняват. Ако друг е педант в съня ти, въздържай се от професионални или лични коментари и забележки за хората, с които работиш.

ПЕЙЗАЖ
Приятен пейзаж в съня е знак за благоприятни дни и щастливи изживявания, а мрачен или отблъскващ – за предстоящи проблеми и смущения. Ако рисуваш пейзаж, значи бягаш от проблемите си, загърбваш належащите за решаване въпроси.

ПЕЙКА
Видиш ли в съня си, чака те успех в бизнеса. Ако е дървена пейка, ще имаш малки, но желани придобивки. Ако е каменна, е знак за големи печалби, на които няма да се радваш. Метална пейка предупреждава за възможни загуби. Ако сънуваш, че седиш на пейка, ще имаш осигурено бъдеще. Слънчева пейка показва, че ще споделиш успехите си, а сенчеста – че ще ги криеш или ще ги пазиш само за себе си.

ПЕКАР, ПЕКАРНИЦА
В съня показват, че ще се радваш на изобилие у дома си и че ще си на почит сред приятелите и познатите си.

ПЕЛЕНА, ПЕЛЕНАЧЕ
Сънуваш ли, чакат те грижи и болести. Ако шиеш, переш, простираш, гладиш или сгъваш пелени, работата ти ще е неплодотворна или неблагодарна.

ПЕЛЕРИНА
Че носиш, ако сънуваш, бъди предпазлив в отношенията си с другите. Ако пелерината е къса, значи ти липсва обич или разбиране. Прекалено дълга пелерина е знак за досадни приятели. Ако насън загубиш или ти откраднат пелерината, ще изпаднеш в подчинение или в зависимост от някого. Стара и скъсана пелерина предсказва загуби и поражения. Червена пелерина е знак за страст или неоправдана жестокост, черна – за тайно обожание, синя – за прагматизъм и материални придобивки, лилава – за власт, оранжева – за напразни надежди.

ПЕЛТЕК, ПЕЛТЕЧЕНЕ
В съня са знак за затруднена комуникация с важни особи или с любим човек.

ПЕНДАРИ
В съня са предупреждение за тревоги и неприятности. Ако носиш пендари или ти дават наниз пендари, ще преживееш големи събития.

ПЕНСИОНЕР, ПЕНСИЯ
В съня са свързани с основателни тревоги за материалното състояние или здравето.

ПЕПЕЛ
Ако сънуваш, предстоят ти неприятни занимания или разговори. Ако ровиш пепел, ще станеш свидетел на трагични събития. Ако си посипан с пепел, чакат те раздразнение и гняв. Пепел от огнище е знак за тъга и загуби, а пепел в затворен съд обещава печалба или наследство. Пепел от цигари показва, че подценяваш себе си или другите.

ПЕРАЛНЯ, ПЕРЕШ
Ли в съня си, ще се ядосваш за дребни семейни проблеми. Ръчна пералня означава, че трябва сам да се заемеш с решаването на домашните неуредици, а автоматична – че нещата не зависят от тебе или че ще се оправят от само себе си.

ПЕРВАЗ
Ако насън ходиш по перваза на прозорец, сграда и т. н., наяве ще демонстрираш сила, воля или независимост.

ПЕРКА
На самолет, вентилатор и др. в съня е сигнал за скрити опасности. Ако става дума за перка на риба, избягвай конфликти със съседи или колеги.

ПЕРО, ПЕРУШИНА
От птица видиш ли насън, ще те натъжи някоя новина. Много пера предвещават беда. Ако са бели, ще се притесняваш за близки или приятели, а ако са черни – предстоят ти загуби. Шарени пера предсказват разнородни преживявания, пътуване, запознанства. Пера по шапката, косите или дрехите ти насън означават, че ще останеш неразбран, ще ти се присмиват или ще се страхуват от тебе. Перо от гълъб е знак за любовна раздяла или покана за интимна среща. Перо от паун предупреждава да се пазиш от суетност и самонадеяност. Ако насън събираш пера, ще те хулят и ще те критикуват. Летящо във въздуха перо е знак за напразни надежди или за неосъществими планове. Ако разпръскваш перушина от възглавница, ще се радваш на голям късмет и лесни пари. Ветрило от пера е знак за издигане в обществото.

ПЕРОН
Ако насън си на гаров перон и очакваш пристигането на влак, предстоят ти благоприятни промени в живота, но всичко е в твои ръце и трябва да разчиташ единствено на собствените си усилия.

ПЕРУКА
Че носиш, ако сънуваш, ще постигнеш неочакван успех, ще докажеш способностите си. Ако друг носи перука, пази се от измами, загуби и разочарования.

ПЕРЧЕМ
Буен или рошав ако имаш насън, ще се радваш на внимание и ухажвания от страна на важни личности от противоположния пол.

ПЕСЕН
Чуеш ли насън, ще се радваш. Ако пееш песен, ще имаш чиста съвест и добри приятели. Ако друг пее песен, благополучно ще уредиш стари сметки. Ако е песен без думи, някой познат или приятел ще напомни за себе си. Приспивна песен в съня е знак за спокойствие и радост. Ако пее жена, чакай някои неприятности или усложнения в работата си. Ако пее мъж, ще постигнеш успех. Детско пеене е предупреждение за оплаквания и негодувание. Хорова песен обещава материално благополучие и просперитет.

ПЕСТЕЛИВ, ПЕСТЕНЕ
В съня издава, че скоро ще получиш възнаграждение за положените усилия, ще се радваш на добри резултати от труда си.

ПЕСЪЧИНКА
Има ли по тялото ти насън, ще получиш неочаквано богатство. Ако песъчинка ти влезе в окото, ще те заблудят, ще те отклонят от намеренията ти. Песъчинки между зъбите в съня са знак за ядове и неприятности, а ако са в леглото, показват, че имаш врагове сред близките си.

ПЕТА
Ако насън видиш петите си, ще се поддадеш на слабост. Ако се държиш за петите, ще се връщаш към стари работи и изживявания. Мръсни или кални пети са знак за материален и финансов напредък. Болки в петите или кръв по тях означават, че някой ще се възползва от слабостите, недостатъците или грешките ти. Чужди пети ако гледаш в съня си, ще научиш нечия тайна слабост или страст.

ПЕТЕЛ
Сънуваш ли, ще научиш важни, а може и особено тревожни новини. Ако го чуеш да кукурига, ще разкриеш измяна или ще разбереш, че някой ти изневерява или те предава. Петел на стобора в съня е предупреждение за пожар или друго бедствие. Бой между петли издава раздвоение или любовна несигурност. Болен, недъгав или заклан петел е знак за провалена женитба. Бял петел символизира добри известия, червен – спорове и кавги, черен – съперничество. Див петел е знак за похотлив приятел. Ако насън гониш петел, ще пропиляваш усилията си. Ако го храниш, ще се грижиш за семейството си или ще имаш добри деца. Ако купуваш или продаваш петел, ще доказваш мъжествеността си.

ПЕЧАЛ
Изпитваш ли насън, наяве ще се радваш и ще се гордееш. Друг ако е печален, ще огорчиш или обидиш някого.

ПЕЧАЛБА
Ако насън печелиш пари, наяве ще си нещастен в любовта или ще имаш големи разходи и загуби. Ако печелиш игра, ще търпиш провал в работата си. Ако печелиш облог, трябва да бъдеш по-пестелив в обещанията и хвалбите си. Нечестна печалба в съня е лош знак: ще търпиш обвинения е хули.

ПЕЧАТ
Ако поставяш върху документ насън, значи ще те уважават и ще зачитат мнението ти. Ако правиш печат, чака те благополучие. Восъчен печат в съня е знак за недоверие към близки или роднини. Метален, дървен или гумен печат е обещание за добър изход от начинанията и бизнесделата ти.

ПЕШЕХОДЕЦ
Сънуваш ли, е знак за ново начинание или за освобождаване от стари задължения. Ти ако си пешеходец, ще имаш добри идеи, които си заслужава да бъдат реализирани.

ПЕШКА
В съня означава, че твърде малка част от желанията или плановете ти ще се реализира; бъди по-предпазлив, не разчитай прекалено много на собствените си сили.

ПЕЩ
Ако видиш насън, бъди внимателен при финансови операции. Горяща пещ е знак за разсипничество, а студена – за кавги и неприятности. Ако палиш пещ, ще харчиш пари или ще търпиш загуби. Ако печеш нещо в пещ, ще пропиляваш късмета си или ще страдаш за изгубени връзки и възможности.

ПЕЩЕРА
Сънуваш ли, ще успееш да натрупаш богатство. Ако си в нея, ще срещнеш трудности и пречки в работата си. Ако се луташ в пещера, ще се съмняваш. Тъмна, влажна и студена пещера показва, че ще попаднеш в неблагоприятна компания или обстановка. Ако насън влезеш в пещера или излезеш от нея, ще промениш възгледите си. Ако сънуваш, че си пещерен човек, чакат те промени в семейното положение.

ПИАНО
В съня предвещава несподелена любов. Ако свириш на пиано, ще подобриш материалното си състояние, но ако пианото е разстроено или повредено, чакай проблеми и трудности при оформяне на документи, при имуществени спорове, при финансови или търговски операции. Ако слушаш друг да свири на пиано, ще си губиш времето в празни, безполезни или недоходоносни занимания. Ако купуваш, продаваш или местиш пиано, ще се стремиш да подсигуриш семейството си. Ако настройваш пиано или слушаш как акордьор го настройва, чакай добри новини. Механично пиано в съня е знак за измамна любов или за фалшиви обещания.

ПИЕШ
Ли хубава студена вода в съня, значи спокойствие, здраве и добруване. Ако пиеш алкохол, ще се изявиш в работата си. Ако пиеш вино, ще забогатееш или ще спечелиш съмишленици, а ако пиеш бира, ще се ядосваш. Ако пиеш мляко, ще имаш здравословни проблеми, ако пиеш боза, ще си недоволен. Ако пиеш кафе, ще се влюбиш, а ако пиеш чай, чакай приятелства и покани. Пиене на сок означава добър живот, а на газирани напитки – дребни измами и загуби.

ПИЛЕ
Ако видиш, чуеш или храниш, ще се радваш и ще се веселиш. Ако колиш пиле, сам ще си налагаш ограничения или ще си причиняваш неприятности. Ако скубеш, пърлиш, вариш или печеш пиле, ще имаш семейни грижи и проблеми. Да ядеш пиле насън, е знак за здравословни неразположения.

ПИЛЕЕНЕ
В съня е предупреждение за повече скромност, умереност и разум.

ПИЛОТ
Че си, ако сънуваш, значи ще имаш съперник; завиждат ти и те мразят. Друг ако е пилот, избягвай спорове и размирици в семейството и работата си.

ПИР, ПИРШЕСТВО
В съня са предупреждение за неочаквани беди и неприятности. Ако само наблюдаваш пиршество, промените и проблемите няма да те засегнат пряко, но ако си участник, пази се от прибързани решения и действия.

ПИРАМИДА
Сънуваш ли, ще пристигне очаквана вест. Ако я строиш, ще получиш вдъхновение и голямо възнаграждение за усилията си. Ако се качваш по нея, чака те интересно пътуване.

ПИРАТ
Ако видиш насън, значи периодът не е добър за инвестиции и парични операции. Ако ти си пират, избягвай да се впускаш в рисковани начинания, колкото и примамливи да изглеждат.

ПИСАЛИЩЕ, ПИСАЛКА
Сънуваш ли, чака те напредък, ще постигнеш големи успехи, ще се гордееш с постиженията си. Ако пишеш с нея, ще те похвалят, наградят или повишат.

ПИСМО
Че пишеш, ако сънуваш, ще споделиш щастието си. Ако получаваш писмо с добри вести, наяве ще се радваш и ще имаш успехи. Ако писмото е с лоши вести, очаквай лоши вести и в действителност. Любовно писмо в съня е предупреждение да пазиш по-ревниво интимните си тайни. Официално писмо предвещава парични проблеми
или административни затруднения. Ако унищожаваш неотворено и непрочетено писмо,
ще търсиш възмездие за минала несправедливост. Ако четеш чуждо писмо, ще съжаляваш за глупава постъпка. Ако пишеш писмо сам до себе си, сам ще си причиниш неприятности и тревоги. Ако насън адресираш писмо, ще се срещнеш или ще се свържеш с важен човек. Ако изпращаш писмо по пощата, очаквай парични постъпления. Електронно писмо е знак за семейни или интимни проблеми. Шарено, цветно, ярко писмо показва неразбирателство с приятели. Писмо, получено по куриер или посредник, а не чрез пощальон, означава измяна или измама. Ако насън криеш или намираш писмо, ще преживееш злощастна любовна авантюра. Неразбираемо или нечетливо писмо е знак, че трябва да използваш скритите си таланти, тайните си оръжия или специфичните си умения.

ПИСТОЛЕТ
Ако видиш, купуваш или стреляш с него насън, наяве ще демонстрираш силата и властта си. Ако чуеш пистолетен изстрел, ще научиш тревожна вест. Друг ако държи или стреля с пистолет, напразно ще хабиш енергията и способностите си.

ПИСЪК
Чуеш ли насън, значи те грози опасност или пък ще научиш за някакво нещастие. Ако ти пищиш, тревогите ти са неоснователни.

ПИТКА
Ако месиш, печеш или ядеш насън, чака те семейно разбирателство. Прясна (содена) питка е знак за здраве и добруване.

ПИЯВИЦА
В съня е обещание за добро здраве, но и за много разходи, непредвидени харчове, парични загуби.

ПИЯН
Ако си насън, значи ще се радваш. Ако друг е пиян, предстоят ти кавги и ядове..

ПЛАВАНЕ
В спокойна вода насън обещава добри доходи и охолен живот. Ако е в мътна или бурна вода, е знак за опасности, препятствия и трудности.

ПЛАЖ, ПЛАЖЕН ЧАДЪР
Ако сънуваш, че си на плаж, не бързай да споделяш или да разкриваш всичките си тайни. Ако друг е на плаж, ще бъде нечестно и неоправдано да се възползваш от временната слабост на партньорите си. Ако насън видиш плажен чадър или стоиш под него, значи разчиташ на случайно стечение на обстоятелствата във важна ситуация.

ПЛАМЪК
Сънуваш ли, чакай опасности. Ако гасиш пламъци, любовните ти проблеми ще се разрешат. Ако разпалваш пламъците, значи нарочно предизвикваш по-силните от тебе, търсиш конфронтация с мирно настроени хора. Пламък на свещ предсказва приятна изненада или очакван подарък.

ПЛАНИНА
Сънуваш ли, предстоят ти трудности и проблеми в работата. Ако се изкачваш по нея, с постоянство и труд ще постигнеш значителен напредък. Ако си на върха на планина, чака те голям успех. Планина, обрасла с гори, е знак за скрити опасности и невярност. Голи планински хребети предсказват тревоги. Планинска верига означава, че си в трудна, почти безизходна ситуация.

ПЛАТ
Ако видиш, купуваш, мериш, разкрояваш или шиеш насън, ще имаш успех в търговски сделки или във финансови начинания. Ако тъчеш плат, ще се радваш на материални придобивки у дома. Вълнен плат обещава замогване, памучен – здраве и радост, ленен – чисти помисли и непомрачено приятелство, копринен – изтънчени удоволствия и истинска любов, трикотажен – изненадващи пътувания.

ПЛАТНО
Тъчеш ли в съня си, ще постигнеш успехи. Ако переш или избелваш платно, трябва да се отървеш от неприятни познанства или спомени. Мръсно или скъсано платно е знак за проблеми, загуби и неудачи. Ако се завиваш или загръщаш с платно, ще се задомиш. Друг ако е увит в платно, някой ще ти попречи или ще ти се противопостави. Ако сънуваш, че стъпваш по бяло платно, ще те наклеветят.

ПЛАТНОХОД
Ако видиш насън, чакат те добри новини, приятно пътуване, среща с любим човек. Ако си на платноходка, ще се впуснеш във вълнуващо преживяване с щастлив край. Ако обаче платната са спуснати, скъсани или черни, не предприемай никакви по-значителни промени и начинания.

ПЛАТФОРМА
Ако сънуваш, че си на издигната платформа, очаквай повишение на социалния ти статус. Но ако платформата е нестабилна, клатушка се или се руши, вероятно ще се нуждаеш от сериозно застъпничество и дори от финансова помощ.

ПЛАЧ, ПЛАЧЕШ
Ли насън, наяве ще се радваш. Друг ако плаче, наяве ще намериш решение на важен проблем.

ПЛАШИЛО
Ако видиш или поставяш насън, ще се разочароваш от някой познат. Себе си ако сънуваш като плашило, трябва да преосмислиш поведението си.

ПЛАЩАНЕ, ПЛАЩАШ
Ли в съня си, чакай печалби и радости. Ако на тебе ти плащат, предстоят ти загуби и проблеми.

ПЛЕВЕЛ, ПЛЕВЕНЕ
В съня означават освобождаване от трудности и проблеми. Ако друг плеви в съня ти, ще имаш помощник или ще намериш подкрепа.

ПЛЕВНИК, ПЛЕВНЯ
В съня е знак, че ти предстои изгодна сделка или сполучлив брак със заможен партньор.

ПЛЕМЕННИК, ПЛЕМЕННИЦА
Че имаш, ако сънуваш, ще получиш необходимата подкрепа и помощ в труден момент. Ако сънуваш племенника или племенницата си, ще се освободиш от някакъв ангажимент. Ако ти си нечий племенник или нечия племенница, ще бъдеш финансово обезпечен.

ПЛЕН, ПЛЕННИК
Ако попадаш в плен насън, временно ще претърпиш загуби или ще настъпи застой в работата ти. Ако държиш пленници, ще използваш непочтени или непозволени средства за постигане на целите си.

ПЛЕТЕНЕ, ПЛЕТИВО
Ако сънуваш, че плетеш, ще постигнеш трудна победа, постоянството ти ще бъде щедро възнаградено. Ако друг плете, в дома ти ще царят обич и спокойствие.

ПЛЕТЕНИЦА
Видиш ли насън, е добър знак: ще се наложиш в област, в която няма да имаш конкуренти.

ПЛЕШИВ
Че си, ако сънуваш, ще търпиш загуби в работата си и неуспехи в отношенията с противоположния пол. Друг ако е плешив, не давай пари на заем, не се съгласявай да инвестираш в рисковани начинания.

ПЛЕЩИ
Широки и силни ако имаш насън, ще надвиеш неприятел. Друг ако е със здрави и мускулести плещи, значи твърде много се доверяваш на празни думи и стари обещания.
Дълга че имаш, ако сънуваш, ще те харесват и ще те ухажват. Ако видиш плитката си отрязана, чакат те загуби и поражения. Друг ако е с плитка, ще имаш заможен приятел.

ПЛИТЧИНИ
В съня предупреждава за скрити опасности, дебнещи проблеми, тайни неприятели, непредвидени рискове.

ПЛОД, ПЛОДОРОДИЕ
Ако насън видиш плодове на дърво, ще реализираш скритите си желания. Ако береш хубави, узрели плодове, ще имаш материални придобивки, ще се замогнеш. Ако ядеш плодове, ще постъпиш мъдро в сложна ситуация, ще имаш голям успех, богатство и щастие. Ако ги консервираш, ще пестиш пари, ще трупаш имане. Кисели, неузрели или изгнили плодове в съня са знак за ядове, болести и загуби.

ПЛОЩАД
Сънуваш ли, ще откриеш нови възможности за изява и печалба. Ако ходиш по него, ще реализираш плановете си. Ако видиш празен площад, чакай гости или натрапници. Претъпкан с хора площад е знак за предстоящи трудности и пречки.

ПЛУВАНЕ, ПЛУВАШ
Ли насън, ще разчиташ на собствените си сили, за да се справиш с трудна ситуация. Друг ако плува, ще имаш късмет. Ако плуваш гол, успехът е на твоя страна. Ако плуваш в басейн, заобиколен си от врагове и завистници, а ако е в море, ще се отдадеш на житейски удоволствия. Плуване в река е знак за бизнес- и финансов напредък, а в езеро или в язовир – за любовна авантюра. Видиш ли непозната жена да плува, ще се влюбиш. Непознат мъж ако плува, е знак за нов съдружник в работата.

ПЛЪХ
Ако сънуваш, е лош знак: за възрастните предвещава болест и самота, за младите – проблеми в работата и неразбирателство с най-близките. Ако го убиеш, ще си възвърнеш нещо изгубено.

ПЛЮЩЕНЕ
На камшик в съня е знак, че ще чуеш закани, обиди или клетви, а на знамена – че ще дочакаш закъсняло признание.

ПОБЕДА
Ако постигаш или извоюваш насън, наяве ще съжаляваш за постъпките си. Друг ако побеждава, ще ти се извинят или ще те компенсират за нанесени щети.

ПОБЕЛЯЛ
Че си, ако сънуваш, ще преживееш много трудности и ще натрупаш безценен опит. Друг ако е побелял, значи трябва да благодариш някому или да отдадеш дължимата почит на някого, който ти е помогнал.

ПОБОЙ, ПОБОЙНИК
В съня е предупреждение да се погрижиш за сигурността на дома и семейството си. Ако си жертва на побой, търпението и лишенията ти са били напразни. Ако ти си побойник в съня си, постарай се да обуздаеш амбициите или гнева си.

ПОВИШЕНИЕ
Ако те повишават в ранг или в службата в съня ти, наяве също ще постигнеш напредък и печалба.

ПОГНУСА
Изпитваш ли насън, наяве ще имаш здравословни проблеми.

ПОГОВОРКА, ПОСЛОВИЦА
Ако чуеш насън, наяве ще получиш добър съвет, ще научиш мъдрост. Ако четеш пословици или поговорки, трябва да се вслушаш в мнението на близките си.

ПОГРЕБАЛЕН МАРШ
Чуеш ли в съня си, близки хора ще се възползват от твоите привилегии и заслуги. Ако свириш погребалния марш, ще получиш изненадваща вест.

ПОГРЕБЕНИЕ
Видиш ли насън, ще научиш неприятна новина. Ако присъстваш на погребение, ще загърбиш досегашните си занимания или познанства. Ако те погребват тебе, ще бъдеш здрав и ще се радваш на любовни успехи. Ако те погребват жив, няма да се радваш на богатствата си. Да сънуваш спускане на ковчег в гроб, значи ще се увеличат членовете на семейството ти или ще нараснат имотите ти.

ПОД
Ако насън гледаш или чистиш пода на къщата си, ще се грижиш за бюджета на семейството. Ако седиш или лежиш на пода, икономиите и спестяванията са излишни, спокойно можеш да развържеш кесията. Ако видиш къща без под, ще изпаднеш във финансово затруднение. Ако подът е на мястото на тавана, ще се обвържеш с парична или данъчна измама.

ПОДАРЪК
С лъскава опаковка че получаваш, ако сънуваш, ще чуеш лъжа. Ако ти избираш, купуваш или даваш подарък някому, чака те веселие, ще се радваш в приятелска компания. Коледни подаръци в съня са обещание за приятни емоции и семейни радости.

ПОДАЯНИЕ
Ако насън просиш и събираш подаяния за бедни и болни, наяве ще бъдеш щедро възнаграден за търпението, положения труд или преживените премеждия. Ако ти даваш подаяние, ще търпиш разочарования и неблагодарност.

ПОДВИГ
Че си извършил, ако сънуваш, наяве ще се провалиш, ще те обвиняват и осмиват. Ако друг е извършил подвиг, ще получиш ценен професионален съвет.

ПОДЗЕМИЕ
Ако сънуваш или си в него, ще се опитат да възпрепятстват работата ти. Ако е тъмно, влажно и студено, може да претърпиш щети или да загубиш важни позиции и съществени придобивки.

ПОДИГРАВКА, ПОДИГРАВАШ
Ли се някому насън, чакат те тревоги и притеснения. На тебе ако ти се подиграват, ще имаш възможност за изява и за доказване на способностите си.

ПОДКОВА
Ако си намерил насън, наяве ще откриеш вярна и чиста любов. Ако подковаваш кон, ще се грижиш за семейството и за интимния си партньор.

ПОДКРЕПА
Получаваш ли насън, наяве ще те изоставят и предадат. Ти ако подкрепяш някого, значи напразно ще хабиш усилията или средствата си, ще инвестираш в непечеливша идея.

ПОДКРЕПЛЕНИЕ
Ако насън имаш нужда от подкрепления, наяве ще се справиш и сам.

ПОДКУП
Даваш ли насън, ще се опитат да се възползват от тебе, да те експлоатират. Ако получаваш подкуп, въздържай се от нечисти или спекулативни сделки и стой настрана от непочтени хора.

ПОДЛЕЗ
Ако видиш или минаваш по него насън, работата ти ще е изпълнена с трудности и препятствия, а самият ти си застрашен от много опасности.

ПОДЛОСТ
В съня показва, че нито опонентите, нито съмишлениците ти са готови да приемат идеите и доводите ти.

ПОДОЗРЕНИЕ
Ако изпитваш насън, наяве ще се увериш в приятелството или лоялността на партньорите си. Тебе ако те подозират, наяве трябва да бъдеш по-внимателен и отзивчив към хората, с които общуваш.

ПОДПАЛВАНЕ, ПОДПАЛКИ, ПОДПАЛВАЧ
Че си, ако сънуваш, чакат те административни или правни проблеми. Друг ако е подпалвач, значи си насочил негодуванието си в погрешна посока. Ако наблюдаваш подпалване, ще търпиш загуби заради опърничавото си поведение. Ако събираш или използваш подпалки, не бива да се вслушваш в нетрезви или импулсивни съвети.

ПОДПИС
Ако видиш или поставяш подписа си на документи насън, значи новите ти познанства ще са от изключително значение в бъдещата ти работа. Друг ако се подписва, време е да действаш, не чакай подкана.

ПОДПОРА
Видиш ли да рухва в съня ти, значи нещо в плановете ти ще се обърка.

ПОДРАЖАВАНЕ, ПОДРАЖАВАШ
Ли на някого в съня си, репутацията ти е сериозно застрашена. Ако ти си пример за подражание, значи някъде в работата си допускаш грешка, време е да промениш нещо в живота си.

ПОДСЛУШВАНЕ, ПОДСЛУШВАШ
Ли нарочно или неволно нечий разговор, ще се облагодетелстваш от предоставената ти възможност за изява и напредък. Ако подслушваш зад врата, ще се възползваш от моментната слабост на ухажвана личност. Тебе ако те подслушват, ще изпревариш с едни гърди конкурентите си.

ПОДСТРИГВАНЕ
Ако сънуваш, че сам се подстригваш, значи сам си навличаш беди и проблеми. Ако друг те подстригва, ще те лишат от печалба или от полагащия ти се дял. Ако подстригваш някого, ще увеличиш шансовете си за успех.

ПОДХЛЪЗВАНЕ
В съня е сигнал за повече внимание и концентрация в работата. Ако се подхлъзваш и падаш, ще понесеш удари и критики.

ПОДЯЛБА
На имущество или имот в съня е предсказание за скарване или за разногласия между добри приятели, съпрузи, колеги или партньори.

ПОЖАР, ПОЖАРНА КОЛА, ПОЖАРНИКАР, ПОЖАРОГАСИТЕЛ
Сънуваш ли пожар, предстоят ти финансови проблеми. Ако предизвикваш пожар, бързо ще забогатееш, но после отново бързо ще обеднееш. Ако гасиш пожар, ще успокояваш враждуващи страни. Пожар в далечината е знак за радост, а близо до лицето ти – за срам и притеснения. Ако си пожарникар в съня си, някой ще ти предложи добра и доходна работа. Друг ако е пожарникар, значи имаш нужда от помощник, съдружник или съветник в бизнеса. Пожарна кола ако видиш или управляваш, работата ти ще е напрегната или рискована, ще те натоварят със спешна или отговорна задача.

ПОЖЕЛАНИЕ
Чуеш ли насън, наяве ще сториш някому добро. Ти ако пожелаваш нещо, ще ти се изпълни някое желание.
Че искаш, сънуваш ли, значи ще ти отнемат нещо изпод носа, ще те изпреварят. Ако даваш позволение, ще си възвърнеш позициите или ще намериш нещо изгубено.

ПОЗДРАВ
От познат или приятел получиш ли насън, предстоят ти приятни емоции, среща с любим или очакван човек. Ако поздравът е от непознат, внимавай с новите запознанства и контакти. Ако ти поздравяваш някой близък, скоро ще се разделиш с него. Ако поздравяваш непознат, значи си прекалено доверчив и пилееш лекомислено шансовете си.

ПОЗНАНСТВО, ПОЗНАТ
В съня предсказват скорошно влюбване.

ПОЗОР
Преживяваш ли насън, може да ти навреди някой близък човек. Ако друг е опозорен, чакай дарове и приятни изненади.

ПОКАЗАНИЯ
Даваш ли насън, предстоят ти тревоги за пари или документи. Друг ако дава показания, ще ти изменят или ще те предадат.

ПОКАЯНИЕ
В съня е знак за благоприятен период: на прав път си.

ПОКВАРА
В съня ти е свързана с напразни съмнения и излишни безпокойства. Пази се от лицемерие и прекомерно пуританство.

ПОКЕР
Че играеш, сънуваш ли, ще имаш успех сред противоположния пол. Ако гледаш други да играят покер, не давай пари на заем.

ПОКЛОН
Ако правиш насън, ще останеш приятно изненадан от отношението на някого към тебе. Ако на тебе ти се покланят, пази се от скрити врагове и от нелоялни съдружници.

ПОКЛОНЕНИЕ, ПОКЛОННИК
Сънуваш ли, че си на поклонение, ще получиш радостна, благоприятна вест.

ПОКОЙНИК
Да видиш насън, предвещава добро развитие на бизнеса ти. Ти ако си покойник, ще се освободиш от недостатъците си, ще се представиш в по-добра светлина пред близки и познати.

ПОКОРСТВО, ПОСЛУШАНИЕ
В съня е обещание за напредък и успехи.

ПОКРИВ
Сънуваш ли покрива на къщата си, ще си поставяш неизпълними цели, ще се стремиш към невъзможното. Ако се качваш на покрива, предстоят ти успехи, но на твърде висока цена. Ако паднеш от покрив, чака те провал, а ако и се нараниш при това, ще претърпиш парична загуба или ще се разболееш. Ако къщата ти няма покрив, ще постъпиш глупаво или лекомислено. Ако покривът се срути или гори, очаквай нещастие у дома.

ПОКРИВКА
Ако застилаш на маса, ще водиш осигурен и охолен живот, в къщата ти ще има изобилие. Ако слагаш покривка на легло, ще криеш неприятна семейна тайна.

ПОКРОВИТЕЛ
Че имаш, сънуваш ли, значи разчиташ на несигурни източници и нетрайни приятелства. Ако ти си покровител някому, ще получиш благодарност за щедростта и грижите ти към някой близък или роднина.

ПОКУПКА
В съня предсказва неочаквана печалба или малка, но съществена лична победа.

ПОКЪЩНИНА
Безразборно струпана ако видиш насън, очакват те неприятна промяна, объркване, несигурност. Ако купуваш или продаваш покъщнина, значи правиш неразумни промени, заел си се с неудачни дела.

ПОЛЕ
Видиш ли в съня си, ще откриеш нови възможности в живота си. Ако ходиш по него, ще имаш успехи. Ако е засято с жито, пшеница и т. н., чакай печалба. Ако по него има животни, готви се за срещи с неприятели. Зелено поле предсказва радост и надежди, а разорано или овършано – трудности и мъка.

ПОЛЕТ, ПОЛЕТИШ
Ли насън, чакат те големи успехи, бързо издигане, победа над неприятел и скорошно забогатяване.

ПОЛЗА
Ако търсиш или извличаш насън, наяве ще бъдеш санкциониран.

ПОЛИВАНЕ
В съня е знак за голямо щастие, изобилие и плодородие в дома ти. Ако поливаш цветя, чака те нова любов. Ако използваш маркуч, предстои ти страстна любовна връзка, а с лейка – срамежливо ухажване. Поливане с много студена война сигнализира за опасност от болести.

ПОЛИЦАЙ, ПОЛИЦИЯ
В съня са знак да се държиш почтено, да се придържаш към законите и да избягваш конфронтации с представителите на реда. Ти ако си полицай, нещо, което е изглеждало безнадеждно, ще намери добър край.

ПОЛИЧБА
В съня означава, че трябва да промениш нещо в живота си, да преосмислиш досегашните си действия и поведение.

ПОЛУМЕСЕЦ
Ако сънуваш, ще имаш нови приятели. Ако е на знаме, в живота ти ще се възродят стари страхове и опасения.

ПОЛУНОЩ
Ако е в съня ти, ще разбереш, че си се мамил в някого, ще откриеш, че човек, когото си смятал за свой съперник или враг, всъщност те е подкрепял и защитавал. Ако чуеш часовник да удря полунощ, предстои изненадващ развой на събитията около тебе.

ПОЛЯНА
Сънуваш ли – че се разхождаш по нея, че сядаш или лягаш на нея, – ще имаш печалба и някое твое желание ще се осъществи.

ПОМИРЯВАНЕ
Насън обещава плодотворна работа и удовлетворение от свършеното. Ако ти помиряваш враждуващи страни, чакай приятна изненада.

ПОМОЩ, ПОМОЩНИК
Ако насън викаш за помощ, значи проблемите ти трябва да бъдат решавани в най-тесен кръг. Ако тебе те молят за помощ, ще изпаднеш в нужда. Ако имаш помощник, бъди внимателен и не се предоверявай. Ти ако си нечий помощник, ще се чувстваш пренебрегнат или недооценен.

ПОНИЖЕНИЕ
Служебно е сън с противоположно значение – притесненията за работното ти място са неоснователни.

ПООЩРЕНИЕ
Ако чуеш насън, бъде нащрек – някой се опитва да те измами или да те вкара в капан. Ако ти поощряваш някого, ще постъпиш нечестно или непочтено към незаслужаващ подобно отношение близък или приятел.

ПОП
Сънуваш ли, ще се радваш. Ти ако си поп, ще чуеш лъжи, ще те измамят. Поп и попадия в съня са знак, че недоброжелатели се готвят да се облагодетелстват от моментна твоя слабост.

ПОРАЖЕНИЕ
Ако търпиш насън, наяве ще жънеш успехи и победи.

ПОРИЦАНИЕ, ПОРИЦАВАШ
Ли някого насън, въздържай се от прибързани мнения и не вземай ничия страна в спор, докато не се убедиш в правотата и истинността на представяните аргументи. Тебе ако те порицават, ще чуеш добри думи за себе си, за децата си или за някого от близките си.

ПОРОЙ
В съня ти е знак за временни трудности в работата ти. Ако го наблюдаваш отстрани, очаквай захлаждане на любовния фронт. Ако къщата ти е залята от порой, ще забогатееш.

ПОРОК
Че имаш, сънуваш ли, ще съумееш да превърнеш недостатъците си в предимства или в доходоносни качества.

ПОРТИЕР
Че си, ако сънуваш, ще се оставиш да ти навредят хорските клюки и злоба. Друг ако е портиер, пази се от болести и завист.

ПОРТМОНЕ, ПОРТФЕЙЛ
Видиш ли насън, ще узнаеш тайна. Ако го изгубиш, личният ти живот ще бъде публично дискутиран. Ако е пълен с пари, ще се окаже, че събраната или получената информация не само ти е от полза, а дори ти тежи и ти пречи.

ПОРТРЕТ
Рисуваш ли насън, ще срещнеш забравен приятел. Ако е собственият ти портрет, ще поправиш някаква грешка. Ако сънуваш друг да рисува портрет, ще научиш добри новини. Ако някой рисува твоя портрет, чакай новини или промени, свързани с най-близките ти. Ако разглеждаш портрет на непозната жена, предстоят ти неприятности с влиятелна личност. Портрет на непознат мъж предсказва неизвестен враг или съперник, а портрет на дете – проблеми у дома.

ПОРЦЕЛАН
Ако видиш, купуваш или разглеждаш насън, ще имаш охолен живот и ще се радваш на много ухажори. Ако счупиш предмет от порцелан, предстоят ти много приятни изненади.

ПОРЪЧКА
Правиш ли насън, наяве ще си патиш от неразумността и лекомислието си. Ако изпълняваш поръчка, ще те възнаградят за скромността и непретенциозността ти.

ПОРЯЗВАНЕ
В съня е лош знак: ще търпиш загуби. Ако от порязаното потече кръв, ще научиш истинските причини за поражението си. Ако някой друг се порязва, ще постигнеш успех, на който няма да се радваш.

ПОСВЕЩЕНИЕ
Че пишеш, ако сънуваш, ще се разделиш с любим човек. Ако четеш посвещение, не предприемай дълги пътувания или отсъствия.

ПОСЕВИ
В съня ти обещават успехи и богатства.

ПОСЕТИТЕЛ, ПОСЕЩЕНИЕ, ПОСЕЩАВАШ
Ли някого или нещо в съня си, наяве чакай гости или пратка отдалече. Тебе ако те посещават, предстои ти пътуване.

ПОСОКА
Сън, в който се луташ без посока, е знак за здравословни проблеми. Ако търсиш определена посока, все още има много да учиш и да се упражняваш, преди да постигнеш съществен напредък.

ПОСРЕДНИК
Че си, сънуваш ли, ще имаш шанс за извличане на максимална полза от някаква ситуация, ще си в удобна позиция за преговори или за поставяне на изисквания. Друг ако е посредник, не споделяй напълно плановете си дори пред доверени хора.

ПОСРЕЩАНЕ, ПОСРЕЩАШ
Ли в съня си, чака те радост. Ако тебе те посрещат, вероятно ще те помолят за помощ.

ПОСТЕЛЯ
Мръсна или измачкана сънуваш ли,.очакват те болести и несполуки. Ако друг лежи или спи в твоята постеля, ще загубиш спестяванията си или ще имаш съперник.

ПОСТЕНЕ
Спазваш ли религиозни пости насън, наяве ще се радваш на почести и уважение.

ПОСТИЖЕНИЕ
В съня е обещание за напредък в работата, за нови възможности или източници на доходи.

ПОТ, ПОТИШ
Ли се насън, значи ти предстои тежка работа. Друг ако се поти, за болните предсказва скорошно оздравяване, а за здравите – напредък и заслужени успехи.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ
Ако чакаш или получаваш насън, съмнявай се във всичко, което чуеш. Ако ти потвърждаваш нещо, пази се от неволна лъжа.

ПОТОК
Бистра вода видиш ли насън, чакат те радост и весели приятелски събирания. Ако водата е мътна или мръсна, предстоят ти тревоги и неприятности. Буен, бързотечащ поток е знак за опасности при сключване на сделки, а поток с риба обещава печалба. Ако преминаваш над или през поток, ще постигнеш целите си. Ако се къпеш или плуваш в поток, ще се радваш на добро здраве.

ПОТЪВАНЕ
В съня предсказва затруднения и временни пречки. Ако видиш потъващ кораб, изпаднал в беда приятел ще те моли за помощ. Ти ако потъваш, ще загубиш опора или подкрепа.

ПОХВАЛА
Чуеш ли насън, наяве ще те критикуват. Ти ако хвалиш някого, ще спечелиш съмишленик.

ПОХИТИТЕЛ, ПОХИЩЕНИЕ
В съня предсказват неприятности и загуби. Ако ти си похитител, пази се от посегателства и намеса. Тебе ако те похитят, може да станеш жертва на неразумното си поведение.

ПОХОД
Туристически в съня обещава интересни преживявания и нови запознанства, а военен – че вече излизаш от труден период.

ПОХОДКА
Странна или неестествена в съня предупреждава за непредвидени усложнения, изненади, промени в ежедневието или работата ти. Накуцваща, клатушкаща се, пружинираща походка е знак за дребни неприятности и трудности.

ПОЧЕСТ
Отдаваш ли насън, предстоят ти напредък и бързо издигане, може да спечелиш много пари. Ако приемаш почести, пази се от клеветници или ласкатели.

ПОЧИВКА
В съня е предупреждение за затишие пред буря. Ако си на почивка, значи имаш нужда от преосмисляне на ситуацията и на участието ти в нея.

ПОЧИТ, ПОЧИТАНИЕ
Изпитваш ли насън, наяве ще се разочароваш. Тебе ако те почитат, ще загубиш пари или собственост.

ПОЧУКВАНЕ
Чуеш ли насън, е знак да се готвиш за изненади и непредвидени разходи. Ако ти почукваш в съня си, не разчитай на старите трикове за постигане на успех.

ПОЩА, ПОЩЕНСКА КУТИЯ, ПОЩАЛЬОН
Ако насън видиш или влизаш в поща, ще получиш приятни вести. Ако отваряш пълна пощенска кутия, чакат те непредвидени приходи, а ако е празна – готви се за допълнителни разходи. Ако си пощальон, ще те натоварят с неприятна задача или недоходна работа. Друг ако е пощальон, ще имаш нежелан ухажор или кандидат за женитба и сътрудничество.

ПРАВО, ПРАВИСТ
Сънуваш ли, че изучаваш или практикуваш право, въздържай се от самоуверени и необмислени постъпки. Друг ако е правист, значи се готвят да те излъжат или да те ощетят.

ПРАГ
Ако видиш или преминаваш насън, ще приключиш със старите неща в живота си и ще започнеш нови.

ПРАЗНИК, ПРАЗНЕНСТВО
В съня са обещание за веселие и безгрижен живот. Ако участваш в празненство, предстои ти харчене на пари.

ПРАЗНИНА
Ако видиш или се опитваш да запълниш насън, трябва да се въоръжиш с търпение и упоритост.

ПРАНЕ
Ако видиш, переш или простираш насън, наяве ще те затрупат ежедневни грижи и неприятни отговорности. Ако събираш пране от простор, ще криеш проблемите си от околните.

ПРАТЕНИК
Че си, сънуваш ли, ще се срамуваш заради чужди грешки и пропуски. Друг ако е пратеник, по-добре сам си свърши работата и не разчитай на помощ и съвети.

ПРАХ, ПРАШЕЦ, ПРАХОСМУКАЧКА
Прах или прахоляк в съня са знак за раздразнение и дребни неприятности. Ако къщата ти е потънала в прах, значи те мамят. Цветен прашец означава любовна лъжа. Ако чистиш прах от мебели, дрехи или книги, ще успееш да се предпазиш от грешки и излишна нервност. Облаци прах предвещават трудности, които може да преодолееш единствено с търпение и постоянство. Прахосмукачка в съня е добър знак: ще се освободиш от грижи или ще успееш да прехвърлиш проблемите си другиму. Прах за пране предсказва любовна авантюра или изневяра. Ако сънуваш, че гълташ прах, че се задушаваш или кихаш от него, наяве ще си имаш работа с досадници, които само ще ти развалят настроението.
Водиш ли насън, ще постигнеш трудна победа.

ПРЕГРЪДКА
Ако насън ти прегръщаш някого, пази се от измама, предателство, нелоялност или недобросъвестност на близък човек. Ако тебе те прегръщат, бъди внимателен – съмнявай се в това, което ти казват или предлагат, и не бързай да се доверяваш. Ако видиш влюбени да се прегръщат, ще си самотен и нещастен в любовта.

ПРЕДАТЕЛ, ПРЕДАТЕЛСТВО
В съня са знак, че скоро някакво събитие ще ти даде възможност да изпиташ приятелите си – някои от тях ще докажат верността си, а други ще те разочароват за цял живот.

ПРЕДАЧНИЦА, ПРЕДЕШ
Ли насън, ще имаш много семейно щастие. Подобен сън може да предсказва и опасност от разболяване. Ако друг преде, чакай скорошна сватба.

ПРЕДИМСТВО, ПРЕДНИНА
Имаш ли насън, не бързай да се радваш на сегашните си постижения или резултати – предстоят ти още много работа и упорит труд. Друг ако е с преднина или предимство, изгледите ти за победа, успех или печалба са сериозни.

ПРЕДСКАЗАНИЕ
Правиш ли насън, личният ти успех ще е за сметка на някой твой познат. Ако на тебе ти правят предсказание, предстоят ти много трудности и препятствия.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Отправяш ли насън, наяве ще се разкайваш, ще съжаляваш или ще се извиняваш. Ако тебе те предупреждават, възможни са две тълкувания – или трябва да се вслушаш в предупреждението, или очаквай някой да ти поиска прошка.

ПРЕДЦИ
Сън, свързан с предците ти, е знак за многобройни щастливи събития в личния ти живот. Ако предците ти са сърдити, разгневени или пък те викат при тях, очаквай несполуки и болести.

ПРЕЖДА
Ако видиш, купуваш или боядисваш насън, ще имаш семейни радости и тържества. Ако плетеш, разплиташ или навиваш прежда на кълбо, ще си губиш времето в празни приказки, интриги и клевети.

ПРЕЗРЕНИЕ
Изпитваш ли насън, ще те наградят или отличат. Ако тебе те презират, по-добре се откажи от предлагания ти пост.

ПРЕЛЕЗ
Железопътен в съня съобщава за предстоящо изпитание.

ПРЕЛИВАНЕ
На вода или други течности от един съд в друг насън е знак за неприятна, нежелана промяна.

ПРЕЛЪСТЯВАНЕ, ПРЕЛЮБОДЕЙСТВО
Извършваш ли насън, ще осъществиш някое свое старо желание, но това ще ти донесе само разочарования. Друг ако е прелюбодеец, пази се от измама.

ПРЕМЕЖДИЕ
Преживееш ли насън, очаква те запознанство с интересна или влиятелна, но опасна личност.

ПРЕМЕСТВАНЕ, ПРЕСЕЛВАНЕ
В съня е знак за неприятна промяна или за финансови загуби.

ПРЕПЛУВАНЕ
На река или море в съня е знак за скорошно избавление.

ПРЕПЯТСТВИЕ
Трябва ли да преодолееш насън, наяве ще се разочароваш от работата си или ще се чувстваш обезверен. Ако съумееш да преодолееш препятствието, ще можеш да се поздравиш с успех.

ПРЕРАЖДАНЕ
В съня обещава освобождаване от нещо, което те измъчва, ще започнеш нещо на чисто.

ПРЕСКАЧАНЕ, ПРЕСКАЧАШ
Ли локва насън, ще опровергаеш клевета. Ако прескачаш яма, ще преодолееш препятствие или ще избегнеш опасност. Ако прескочиш човек или животно, чакай изненада. Прескачане на ограда е знак за непозволени удоволствия.

ПРЕСЛЕДВАНЕ, ПРЕСЛЕДВАЧ
Че си, ако сънуваш, значи се отнасяш несправедливо към невинен човек. Ако те преследват, ще имаш дълъг живот или – обратно – ще се разболееш. Преследване на животно е знак за многобройни грешки, които трябва да поправиш на всяка цена.

ПРЕСПИ
Ако видиш или си затънал в тях насън, чакат те трудности и проблеми, но след тях се задават по-добри времена.

ПРЕСТРЕЛКА
В съня съобщава за разнородни промени и неочаквани вести. Ако си ранен при престрелка, време е да се откажеш от илюзиите си и да стъпиш здраво на земята.

ПРЕСТЪПНИК, ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Извършиш ли насън, наяве ще се радваш. Друг ако е престъпник, ще научиш добри новини за близки или роднини.

ПРЕСЪХНАЛ
Кладенец видиш ли насън, ще загубиш пари или благодетел. Пресъхнала чешма или извор означават изгубено семейно щастие, а пресъхнала река – неосъществени планове или нереализирани желания.

ПРЕТЕНЦИЯ
Ако насън поставяш или изслушваш претенции, наяве ще изтървеш някакъв шанс, ще изгубиш късмета си. Ако удовлетворяваш нечии претенции, не чакай благодарност или отплата за добрините си.

ПРЕТЪРСВАНЕ, ПРЕТЪРСВАШ
Ли къща в съня си, чужди хора или врагове ще се намесят в личния ти живот. Претърсваш ли дрехи или джобове, предвещава бедност, снижаване на социалния статус. Претърсване на местност показва, че безвъзвратно ще изгубиш нещо и усилията ти да си го върнеш ще са безрезултатни.

ПРЕУМОРА
В съня означава, че можеш да се отдадеш на заслужена почивка и лентяйство.

ПРЕХОД
Планински в съня е знак за упорита работа и мъчително преодоляване на трудности и препятствия.

ПРИБОЙ
В съня е знак за тревожни новини.

ПРИБОРИ
За хранене в съня са предсказание за скарване с роднини или с любим човек.

ПРИВИЛЕГИЯ
Имаш ли насън, наяве ще срещнеш затруднения. Друг ако е привилегирован, ще победиш силен противник.

ПРИЕМ
Даваш ли насън, наяве ще получиш някакво високо признание. Ако си на прием, знай, че си привлякъл вниманието на вишестоящите.

ПРИЗНАНИЕ
Ако чуеш или правиш в съня си, ще се освободиш от тежък ангажимент. Ако получаваш признание, ще се запознаеш и сприятелиш с влиятелна личност.

ПРИЗОВКА
Получиш ли насън, някой ще ти припомни стари грехове и ще иска обяснение или компенсация за тях.

ПРИЗРАК
Видиш ли насън, дебне те опасност. Себе си ако сънуваш като призрак, не бива да се преуморяваш.

ПРИКАЗКА
Ако слушаш насън, ще постъпиш наивно и ще се разочароваш. Ако разказваш приказка, ще чуеш хули и клевети по свой адрес.

ПРИКЛЮЧЕНИЕ
В съня е обещание за известни промени в живота ти. Ако приключението е приятно, очаквай щастливи събития. Ако си се страхувал или срамувал, ако си се чувствал некомфортно и гузно, предстоят ти неприятности и проблеми.

ПРИКОВАН
Че си, ако сънуваш, ще претърпиш сексуален провал. Друг ако е прикован, ще тържествуваш над слаб противник.

ПРИЛИВ
В съня означава финансови, емоционални и професионални ядове и мъки. Ако отплаваш при прилив, ще постигнеш успех. Висок прилив е и знак за силно либидо.

ПРИЛИКА
Ако търсиш или откриваш насън, ще проумееш важна истина. Ако приличаш на някого, ще повториш чужди грешки, постижения или съдба.

ПРИМИРИЕ
Сключваш ли насън, наяве се готви за съпротива и отстояване на правата си. Ако ти предлагат примирие, внимавай какви компромиси или отстъпки правиш.

ПРИМКА
Ако видиш в съня си, бъди сигурен, че някой ти мисли злото, дебне те и чака да се възползва от евентуална твоя грешка. Ако правиш примка, значи правиш грешка, постъпваш неразумно или несправедливо.

ПРИПАДЪК, ПРИПАДАШ
Ли насън, значи имаш основания да се безпокоиш за здравето си. Друг ако припада, грози те опасност.

ПРИПЕВ
Повтарящ се или натрапчив ако чуваш насън, ще страдаш от прекалена мнителност или повишена подозрителност. Ако пееш припев на песен, по-добре се опитай да се отърсиш от своите идеи фикс и да загърбиш за известно време егоистичните цели.

ПРИРОДА
В съня е обещание за спокоен живот, добро здраве, пълноценна почивка, разбирателство и хармония с околните.

ПРИСМЕХ
Присмиваш ли се някому насън, успехът ти ще е непостоянен или колеблив. Ако на тебе ти се присмиват, предстои ти голяма победа, ще успееш в трудно начинание.

ПРИСТАНИЩЕ
Видиш ли насън, чака те пътуване. Ако акостираш в пристанище, предстоят ти безгрижие и спокоен живот. Празно пристанище е знак, че ти кроят капан.

ПРИСЪДА
Произнасяш ли насън, значи се лъжеш в нещо, заблуждаваш се в предположенията си. Ако чуеш друг да произнася присъда, въздържай се от вземане на крайни решения. Ако излежаваш присъда, ще те оправдаят и ще те реабилитират след явна несправедливост.

ПРИТЕСНЕНИЕ
Че изпитваш, ако сънуваш, ще получиш любовни аванси, ще те насърчат или поощрят в интимните отношения. Друг ако се притеснява, значи любимият човек се нуждае от помощта и вниманието ти.

ПРИТОК
На река в съня е знак за допълнителни възможности, за много нови перспективи в работата, но също и за нови отговорности и рискове.

ПРИХОДИ
Големи парични или материални ако имаш насън, готви се за нови разходи, харчове, данъци, глоби или такси. Ако нямаш приходи, финансовото ти състояние чувствително ще се подобри.

ПРИЦЕЛ
Сънуваш ли, че се прицелваш в някого или в нещо, значи обвиняваш невинен човек или се съмняваш в него. Ти ако си на прицел, ще ти засвидетелстват доверие, разбиране и подкрепа.

ПРИЮТ
Ако насън живееш в приют за сираци или бездомни, наяве ще спечелиш голяма сума пари или ще получиш наследство. Друг ако живее в приют, очаква те велика радост.

ПРИЯТЕЛ
Видиш ли насън, ще имаш помощник, ще срещнеш подкрепа за плановете си. Ако видиш починал или заминал надалеч приятел, очаквай новини. Спор или скарване с приятел насън е добър знак: двамата с този приятел ще постигнете голям успех. Ако изпращаш, посрещаш, посещаваш или приемаш на гости приятел, предстоят ти безгрижни дни и многобройни радости. Ако те напуска приятел, ще избегнеш нещастие. Ако насън пиеш, ядеш или се веселиш с приятели, наяве очаквай неприятности, проблеми, кавги.

ПРОБЛЕМ
Ако насън си затрупан с проблеми, наяве ще се окаже, че напразно се тревожиш и опасяваш. Ако решаваш някакъв проблем, ще откриеш, че вече някой друг е решил и действал вместо тебе.

ПРОБОДЕН
С остър предмет че си, ако сънуваш, очаква те скандал с близък човек, ще се скараш с добър приятел.

ПРОБУЖДАНЕ
От сън в съня е предупреждение да не се отказваш от сегашните си позиции в професионалния или личния живот, защото скоро ще стане ясно, че си бил прав.

ПРОВАЛ
Търпиш ли насън, наяве те очакват пълна победа и триумфален успех.

ПРОВЕРКА
Извършваш ли в съня си, пази се от прибързани решения и заключения. Друг ако прави проверка, ще те съдят, оценяват или третират със собствените ти високи критерии.

ПРОВИНЦИЯ
В съня предсказва спокоен живот, но и временно намаляване на доходите, чувство за малоценност и неудовлетвореност от работата.

ПРОДАВАНЕ, ПРОДАВАЧ, ПРОДАЖБА, ПРОДАВАШ
Ли нещо насън, ще имаш скромни придобивки и печалби. Друг ако продава, ще сключиш лоша или неизгодна сделка, ще поемеш тежка отговорност.

ПРОЕКТ
Ако правиш или изпълняваш насън, ще успееш да реализираш голяма печалба, трайно ще се наложиш в работата си.

ПРОЖЕКТОР
В съня означава, че предстои важно събитие – не бива да го пропускаш. Ако си в светлината на прожектор, ще привлечеш общественото внимание, ще се изявиш.

ПРОЖЕКЦИЯ
На филм в съня е обещание за вълнуващо изживяване, за авантюра, пълна с неизвестности и емоции.

ПРОЗОРЕЦ
Видиш ли насън, предстои ти любовно щастие. Ако гледаш през него, ще откриеш много нови житейски удоволствия. Ако отваряш прозорец, ще се отдадеш някому. Ако го затваряш, ще се срамуваш, ще криеш неприятни тайни. Ако влизаш в стая през прозореца, чакат те недоразумения и спорове със съседи или с чужденци. Ако се надвесваш през прозорец или паднеш от него, грози те опасност, ще се провалиш. Счупен прозорец предсказва ругатни, а мръсен или замъглен – измамени очаквания. Ако насън хвърляш нещо през прозорец, ще имаш голям късмет.

ПРОЗЯВАНЕ, ПРОЗЯВАШ
Ли се насън, значи причината за неуспехите и застоя на начинанията ти е в самия тебе. Друг ако се прозява, приятелите или близките ти ще изпаднат в затруднено положение.

ПРОКЛЯТИЕ, ПРОКЛИНАШ
Ли насън, ще загубиш доверието и уважението на близките или колегите си. Тебе ако те кълнат, ще се издигнеш благодарение на влиятелен човек.

ПРОЛЕТ
Ако е в съня ти, значи настъпва нов период в живота ти – очаквай добър развой на започнатото и успехи в любовта.

ПРОЛУКА
Търсиш ли насън, ще хитруваш или ще увърташ. Ако намериш пролука, ще се размине нуждата от неприятни обяснения и признания.

ПРОМЯНА
Предприемаш ли насън, наяве бъди готов за изненади и непредвидени трудности. Промяна на посока в съня е предупреждение да внимаваш при вземане на решения.

ПРОПАСТ
Видиш ли насън, предстои ти опасност. Ако си на ръба на пропаст, притесненията и тревогите ти са основателни. Ако паднеш в пропаст, чака те финансов крах или непосредствена опасност за живота. Ако преминеш успешно над пропаст, ще избегнеш премеждие.

ПРОРОК
В съня е добър знак: някой се грижи за тебе и се опитва да те предпази от грешки.

ПРОСЕНЕ, ПРОСИЯ, ПРОСЯК, ПРОСИШ
Ли насън, е лош знак: чака те сиромашия. Друг ако проси, ще се отдадеш на скрита страст или ще търсиш нови, неразкрити еротични удоволствия. Ако просяк влезе в къщата ти, значи се задават болести и неволи. Сакат просяк означава, че ще те надвият с лукавство. Ако удряш просяк, ще придобиеш голямо богатство. Ако дадеш милостиня на просяк в съня си, ще живееш дълго. Ако го отминеш или му откажеш милостиня, предстоят ти съдебни дела, имуществени спорове.

ПРОСТАК
В съня показва, че напразно се ядосваш или тревожиш – проблемите и недоразуменията ще се разпръснат от само себе си.

ПРОСТИТУЦИЯ, ПРОСТИТУТКА
В съня издават страх от проява на инициативност в интимните отношения. Себе си ако сънуваш като проститутка, чакат те кавги и разправии. Ако насън те съблазни проститутка, пази се от ласкатели. Симпатична проститутка обещава напредък в нематериална област, а възрастна или вулгарна проститутка е предупреждение срещу агресивно поведение.

ПРОТЕЖЕ
Че имаш, ако сънуваш, ще се наложи да понесеш чужда вина, да поемеш чужда отговорност. Ти ако си нечие протеже, ще се самообвиняваш и ненавиждаш.

ПРОТЕСТ
Ако насън протестираш, наяве трябва да се смириш, да приемеш съдбата си, да се задоволиш с това, което имаш. Друг ако протестира, някой приятел ще има нужда от защитата или застъпничеството ти.

ПРОХОД
Прокарваш ли насън, ще постигнеш голям успех, ще те провъзгласят за водач, ще те следват като лидер. Планински проход в съня е знак за избавление от трудности.

ПРОШКА
Даваш ли някому насън, ще имаш късмет, ще се радваш. На тебе ако ти прощават, ще сториш някому добро, ще ощастливиш някого.

ПРЪСТ
Ако видиш, копаеш или стискаш в шепите си, с мъка ще постигаш успехите си. Ако е черна и рохкава, ще имаш неочаквана печалба. Бяла пръст в съня предсказва болест или смърт.

ПРЪСТЕН
Че носиш, ако сънуваш, ще се влюбиш. Ако ти подаряват пръстен, чакай изненада в семейството. Ако изгубиш пръстена си, ще те сполети беда. Намериш ли пръстен насън, ще намериш приятел за цял живот. Пръстен със скъпоценни камък е знак за богатства и почести. Златен пръстен означава радост и успехи в работата, сребърен – семейно щастие, железен – бедност и неволи.

ПРЪСТИ
Ако насън гледаш пръстите на ръцете си, чака те работа. Ако гледаш чужди пръсти, ще се заглеждаш, захласваш и увличаш по чуждото. Ако ти липсва някой пръст, ще имаш интимни проблеми. Ако ти отрежат пръст, пази се от кражба, загуба, посегателство. Ако пръстите ти са дебели, ще се замогнеш, а ако са тънки и дълги – ще те желаят и обичат. Мръсни пръсти в съня са знак за нечиста работа, чисти – за придобивки и радост. Ако пръстите ти са окичени с пръстени и бижута, пази се от ласкателства и излишно прахосничество. Счупен пръст в съня е знак за скарване с приятел, а порязан – за злословия и клевети. Палецът е символ на силата, показалецът – на доверието и верността, средният – на сексуалните желания, безименният – на покорството, а кутрето – на семейството и децата. Пръстите на краката си сънуваш ли, трябва да действаш по собствена преценка. Ако са пръстите на чужди крака, вслушай се в даваните ти съвети. Палецът на крака е знак за издръжливост и търпение.

ПРЪЧКА
Видиш ли насън, ще се сдобиеш със слава. Ако биеш някого с пръчка, ще спечелиш пари по нечестен начин. Тебе ако те бият с пръчка, трябва да се защитаваш. Ако чупиш пръчка, ще избегнеш наказание. Тънка върбова пръчка в съня е знак за злобни думи и обиди. Сноп или наръч пръчки означават поука.

ПТИЦА
Видиш ли насън, ще получиш добра вест. Ако кацне на рамото ти, ще имаш печалба. Ако я уловиш, чакат те големи материални придобивки. Ако я убиеш птица, ще те сполети неволя или беда. Ако опечеш или изядеш птица, чакай нежелан гостенин. Ако храниш птички, ще бъдеш уважаван и обичан. Ако край тебе прехвърчат птички, ще имаш добро здраве и спокоен живот. Пълно птиче гнездо в съня е знак за семейно щастие, а празно – за загуби и тъга. Нощни птици са лошо предзнаменование, пойни – знак за новини и известия, прелетни – за нова работа или нова любов, грабливи – за съперници и конкуренти, морски – за нетрайни радости.

ПУЛОВЕР
Ако купуваш или обличаш насън, близките ти ще те обичат. Ако пуловерът ти е износен или скъсан, ще отвърнеш с неблагодарност на положените за тебе грижи.

ПУМПАЛ
Сънуваш ли, късметът и щастието ти са временни, не се оставяй да те главозамаят настоящите успехи.

ПУРА
Ако видиш или пушиш насън, скоро ще се замогнеш – бизнесът ти ще процъфтява и ще се разраства.

ПУСТИНЯ, ПУСТИННИК, ПУСТОШ
В съня показват, че дълго трябва да обмисляш, преди да предприемеш нещо. Ако си сред пустиня, предстоят ти сърдечни изпитания, продължителна раздяла, самота. Ако срещнеш пустинник, усилията ти ще се увенчаят с успех.

ПУШАЧ, ПУШИШ
Ли насън, чакат те щастие и безгрижие.

ПУШЕК
Бял от комин на къща видиш ли насън, очаквай добри събития в дома си. Ако видиш черен пушек над къща, семейното ти щастие или разбирателството с роднините са привидни, измамни и нетрайни. Ако сънуваш пушек от огън, предстои ти произшествие. Ако пушекът е гъст и лют, ще имаш сериозни материални загуби. Ако къщата ти е пълна с дим, очаквай неприятности с властите: ще те глобят; заплашва те дори затвор. Пушек от заводски комин е знак за неуспешни сделки. Приятен на мирис пушек обещава власт или напредък в службата.

ПУШКА
Ако видиш или използваш насън, ще имаш неприятности с близки или приятели. Ако чуеш гърмеж на пушка, ще научиш лоша вест. Ако носиш пушка през рамо, ще смениш жилището си. Ако я зареждаш, ще се влюбиш или ще преживееш голям смут.

ПУЩИНАК
В съня е знак за заблуда и объркване.

ПЧЕЛА
Видиш ли да лети насън, дълго време ще се радваш на добри доходи и изобилие. Ако те ужили, ще търпиш парични или материални загуби. Ако кацне върху тебе, някой ще те обиди или нарани. Ако я убиеш, ще загубиш приятел или ще си изпуснеш късмета. Рой пчели в съня е знак за скрити неприятели. Ако сънуваш кошер на пчели, очаквай сериозни неприятности или бедствия. Ако в къщата ти летят пчели, враговете ще използват нечестни методи да ти навредят.

ПЪЗЕЛ
Редиш ли насън, ще те въвлекат в интрига. Друг ако събира и нарежда парченца от пъзел, очаквай дребни загуби и неприятни клюки.

ПЪЛЗЕНЕ, ПЪЛЗИШ
Ли насън, чакай гости. Друг ако пълзи, предстои ти да пътуваш надалеч или да посетиш свои близки и познати.

ПЪН
Видиш ли насън, ще си имаш работа или разправия с труден и упорит човек. Ако цепиш дърва върху пън, ще се отървеш от досадник.

ПЪРВОБИТЕН ЧОВЕК
Видиш ли насън, ще се радваш на прости, обикновени неща. Ти ако си първобитен човек, не се надявай на лесен успех и осигурен живот.

ПЪРЗАЛКА
Детска в съня е знак за семейно разбирателство, веселие и приятни емоции у дома. Ледена пързалка е предупреждение, че те дебнат опасности и всяка прибързаност може да ти струва скъпо.

ПЪТ, ПЪТЕКА, ПЪТНИ ЗНАЦИ, ПЪТНИК, ПЪТУВАНЕ, ПЪТЕВОДИТЕЛ, ПЪТЕПОКАЗАТЕЛ
Насън видиш ли широк и удобен път, пред тебе ще се открият големи перспективи и хоризонти. Ако вървиш или шофираш по него, скоро ще пожънеш голям успех, ще се издигнеш. Тесен, криволичещ, осеян с дупки или с препятствия път в съня показва предстоящи затруднения и спънки в начинанията ти, а ако вървиш по него, бавно и с усилия ще постигаш напредъка си. Горска или планинска пътека е знак за труден, но съществен успех; ще се наложиш в непостижима за останалите област. Пътник сънуваш ли, ще те навести стар приятел или ще получиш известия отдалеч. Ти ако пътуваш, ще успееш да постигнеш целите си, ще реализираш плановете и идеите си. Околосветско пътуване предвещава голяма победа и много натрупана мъдрост. Пътуване с кола е знак за печалби и успехи, със самолет – за главоломна кариера, с кораб – за светски удоволствия и охолство, с влак – за удовлетворение от работата или семейството. Ако пътуваш пеша, чакат те благополучие и радост. Ако следваш пътеводител, ще изпаднеш в заблуда. Пътни знаци ако видиш или поставяш, предстоят ти малки, но приятни промени в живота ти. Пътепоказателна табела е предупреждение да следваш единствено собствените си намерения и убеждения.

ПЯСЪК
Ако сънуваш, ще се чувстваш несигурен, ще се съмняваш. Ако копаеш пясък, значи разчиташ на неверни приятели. Ако го пренасяш или разпръскваш, ще имаш несъгласие в къщата си. Ако ходиш по пясък, пази се от погрешни ходове. Ако лежиш върху мокър пясък, ще се разболееш. Парещ пясък е знак за тревоги около спестявания или имоти. Пясък в обувките или между зъбите предвещава неприятности с нови познати или съдружници.