Съновник Р

Какво сънувахте снощи – съновник

Сега може да проверите значението на Вашия сън като натиснете в азбучния указател буквата, с която започва думата от съня Ви.


А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О

 

П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ь Ю Я

РАБОТА
Вършиш ли насън, ще имаш добри доходи и семейството ти ще живее в изобилие и разбирателство. Ако търсиш работа, значи вървиш по прав път, увеличаваш шансовете си за успех и печалба. Ако изоставяш някоя работа, ще търпиш загуби и лишения. Ако даваш някому работа, ще ти се отплатят за сторена услуга. Ако гледаш друг да работи, ще прахосваш лесно спечелени пари.

РАВНОВЕСИЕ
Опитваш ли се да пазиш насън, значи колебанието и нерешителността ще ти изиграят лоша шега или ще те провалят.

РАДОСТ
Ако изпитваш насън, е добър знак: очаквай хубави новини и приятни изживявания. Друг ако се радва, ще имаш дребни щети и загуби.

РАЖДАНЕ, РАЖДАШ
Ли в съня си, за мъж предвещава непосилни трудности, а за жена – освобождаване от огромно бреме. Ако гледаш раждане, ще станеш свидетел на или участник в безсмислен кавга. Раждане на животинче е знак за нов приятел или за благоприятни времена. Ако е собственото ти раждане, чака те далечен път. Трудно раждане означава, че предсказанието е отдалечено във времето, а леко и безпроблемно раждане – че скоро можеш да се надяваш на промени.

РАЗБИРАНЕ, РАЗБИРАТЕЛСТВО
В съня е добър знак: ще срещнеш морална и ще осигуриш материална подкрепа за идеите си, ще ти потръгне.

РАЗБОЙНИК
Сънуваш ли се като разбойник, ще те наградят или похвалят за нещо. Друг ако е разбойник, пази се от разочарования и незначителни загуби. Ако си жертва на разбойници, ще се впуснеш в рисковано начинание.

РАЗВАЛЕН
Уред в съня е знак за пречка в работата. Ако го поправиш, ще успееш да преодолееш трудностите и спънките. Развалена храна сънуваш ли, очаквай лоши приказки и подмолни врагове. Ако ядеш развалена храна, ще се разболееш.

РАЗВАЛИНА
Ако насън видиш или се разхождаш сред развалини, ще постигнеш успех. Древни развалини са знак за подем и възход, а съвременни – за тъжни новини около близък или познат.

РАЗВОД
Насън развеждаш ли се, за семейните предсказва щастлив брак, доверие и любов, а за несемейните – разочарование от интимен партньор, сърдечна раздяла, огорчение. Друг ако се развежда, наяве ще ти докажат привързаността или лоялността си.

РАЗГОВОР, РАЗГОВАРЯШ
Ли насън с непознат, очаквай опит за измама. Ако разговорът е с познат или приятел, ще научиш добри новини или ще пожънеш големи успехи. Разговор с жена е знак да се пазиш от клюки и интриги, с мъж – да се погрижиш за финансовото си състояние, с дете – че ще намериш добро разрешение на проблем, а със старец – че все още не си налучкал верния път за постигане на успех. Разговор по телефона предвещава неприятни новини.

РАЗДВОЕН
Чувстваш ли се насън, значи напразно се съмняваш и колебаеш – отговорите и решенията, от които се нуждаеш, са точно пред тебе.

РАЗДОР
В съня съветва да си по-въздържан, да не се опитваш да се налагаш, въпреки че правдата е на твоя страна.

РАЗДЯЛА
С познат или непознат човек в съня като най-общ смисъл е предсказание за среща или за ново запознанство. Разделяне с родно място е обещание за благополучно пътуване или за успешен завършек на работите ти.

РАЗКАЯНИЕ, РАЗКАЙВАШ
Ли се насън, ще извършиш добри дела, ще направиш успешни инвестиции, ще се прочуеш. Друг ако се разкайва, ще ти простят грях.

РАЗКЛОН
Ако насън си на разклон и не знаеш в коя посока да поемеш, посъветвай се за проблемите си с приятели и роднини. Ако по пътя ти има много разклонения, ще срещнеш трудности в работата си и много ще се колебаеш или пък много хора ще се надяват да се облагодетелстват от твоите успехи.

РАЗМАХ, РАЗМАХВАШ
Ли ръце насън, наяве няма да приемат предложенията или аргументите ти; ще изплашиш или ще отблъснеш някого. Ако размахваш оръжие или тояга, значи напразно се хвалиш или перчиш.

РАЗМИРИЦИ
В съня са предсказание за несигурност и тревоги по близък или любим човек.

РАЗМИШЛЯВАШ
Ли върху нещо насън, наяве ще те подиграват или ще страдаш от нерешителността си.

РАЗМЯНА
На дрехи или на вещи в съня е предупреждение за скарване или пререкания. Размяна на самоличност или на роли показва, че недоразуменията ще бъдат изгладени, а подозренията – разсеяни.

РАЗОЧАРОВАН, РАЗОЧАРОВАНИЕ
В съня предсказват радост, нови приятели или неочаквана печалба.

РАЗПЯТИЕ
Сънуваш ли, ще победиш в съдебно дело, ще затвърдиш позициите си или ще имаш осигурено бъдеще.

РАЗРЕШЕНИЕ, РАЗРЕШИТЕЛНО
Получаваш ли в съня си, очаквай неприятности, глоби, бюрократични или административни спънки в работата си. Ако даваш или губиш разрешение или разрешително, ще ти потръгне, ще се справиш с проблемите си, ще имаш възможност за действие и изява.

РАЗРУШАВАНЕ, РАЗРУШЕНИЕ
Ако видиш насън, ще се провалиш, няма да успееш в започнатото. Ако сам разрушаваш нещо, значи имаш нужда от съвет и приятелска подкрепа.

РАЗСИПВАНЕ
На брашно, захар, зърно и т. н. в съня е лош знак: ще обеднееш, къщата ти ще опустее. Ако разсипеш сол, много ще се ядосваш. Разсипана вода в съня е предсказание за кражба или за загуба на ценности.

РАЗСЛЕДВАНЕ
Съдебно, прокурорско, административно и т. н. в съня е предупреждение да се пазиш от документни и парични машинации или обвързаности. Полицейско, криминално, данъчно и прочие разследване е сигнал за известно време да стоиш в сянка и да се въздържаш от незаконни действия.

РАЗСТРЕЛ
Видиш ли насън, ще те назначат на висок обществен пост. Тебе ако те разстрелват, ще се радваш на уважение и престиж.

РАЗХОЖДАШ
Ли се насън сред природата, наяве ще се радваш на здраве и спокоен живот. Ако разхождаш дете, старец или животно, предстоят ти грижи, свързани с член на семейството. Разходка в населено място обещава нови запознанства, женитба.

РАЙ, РАЙСКА ГРАДИНА
В съня е добър знак: предстоят ти щастливи събития, благодат, спокойствие и утеха. Ако се разхождаш в райската градина, пази се от лицемерни приятели. Другиго ако сънуваш в рая, значи някоя грешка или самозаблуда ще ти струва скъпо.
преди да постигнеш целите си; ще ти се наложи да изминеш дълъг път.

РАК
Сънуваш ли болен от рак, ще имаш дълъг живот, но и много грижи. Ако ти си болен от рак, имаш неприятел сред приближените си.

РАКЛА
Видиш ли насън, ще те измъчва някаква тайна. Ако я отваряш, предстои ти любовна авантюра. Заключена ракла съобщава, че ще ти откажат нещо, което силно желаеш. Ако раклата е празна, усилията ти ще се окажат безплодни. Старинна ракла е знак за прекомерна емоционалност в работата и ежедневието, а обикновена или неугледна – за скука и рутина.

РАМКА
Ако видиш, поставяш или правиш насън, ще те ограничават в работата ти или пък ще се страхуваш да експериментираш и да рискуваш. И в двата случая ти предстоят потенциални загуби.

РАМО
Ако сънуваш своите рамене, ще проявиш неподозирана за самия тебе сила и мощ, ако са нечии чужди, ще си склонен да се подчиниш на чужда воля. Ако раменете ти са наранени или недъгави, чака те болест.

РАНА
Че имаш по тялото си, ако сънуваш, предстоят ти проблеми и неприятности. Друг ако е ранен, ще се издигнеш, ще те повишат. Ако раняваш някого, ще избегнеш опасност. Тебе ако те раняват, ще придобиеш богатство или чест. Ако промиваш или слагаш превръзка на своя или чужда рана, ще се измъкнеш от трудна ситуация с незначителни загуби и щети. Рани от бой са знак за срам, огнестрелни рани – за сърдечни недоразумения или тревоги за роднини, а рана от нож или друг остър предмет – за промени във финансовото положение. Ако насън видиш много ранени хора, работата и усилията ти ще са безплодни.

РАНИЦА
Ако видиш, шиеш или носиш в съня си, чака те непредвидено или нежелано пътуване. Ако е прекалено тежка, готви се за неприятности и проблеми. Ако си изгубил раницата си или са ти я откраднали, ще се отървеш от бреме, ще се освободиш от голяма отговорност.

РАСО
Че носиш, ако сънуваш, ще страдаш от бедност и недоимък, но ще постигаш големи творчески успехи, ще ценят интелекта ти, ще те уважават като духовна личност. Друг ако е облечен в расо, значи доброволно ще се откажеш от някое богатство.

РАСТЕЖ, РАСТЕШ
Ли насън, наяве ще постигаш големи победи, ще се издигнеш в работата си и ще преуспееш в започнатото.

РАСТЕНИЕ, РАСТИТЕЛНОСТ
Да сънуваш, е добро предсказание – ще придобиеш сила и умения, ще натрупаш средства и способности. Гъста и непроходима растителност предупреждава да не предизвикваш по-силните от тебе. Ако видиш или докосваш корен на растение, значи все още си слаб и уязвим. Стъбло на растение предвещава израстване и дава надежда за по-добър период. Клони, корона, листа или цветове на растение показват, че моментът е подходящ за действие, че имаш всички шансове и удобства за изява, а плодове или семена на растение – че е време да се погрижиш за семейството, потомството или старостта си.

РЕБУС
Че решаваш, ако сънуваш, ще се чувстваш несигурен в любовта.

РЕВ
На диви животни чуеш ли насън, ще се опитат да те сплашат, да те отклонят от поетия път или да те разколебаят. Рев на дете е знак за лъжа или за фалшива тревога.

РЕВНИВ, РЕВНОСТ
Сънуваш ли, че те ревнуват, няма да постигнеш целите и желанията си. Ти ако ревнуваш, активността и претоварването с работа ще ти донесат повече изтощение и умора, отколкото печалба и удовлетворение.

РЕВОЛВЕР
Ако видиш или използваш насън, ще постигнеш победа над неприятел. Ако те заплашват с револвер, противниците ти ще имат силен коз срещу тебе. Ако те ранят с револвер, ще понесеш щети.

РЕД
Ако въдворяваш насън, друг ще се облагодетелства от печалбите или постиженията ти. Ако спазваш установен ред, ще бъдеш възнаграден за усилията и търпението ти. Празни редове в зала са знак, че приятелите и близките ти ще те изоставят в труден момент. Ако сядаш на преден ред на представление, ще се стремиш към благоразположението на важна особа.

РЕЖЕШ
Ли нещо насън, наяве ще търпиш загуби.

РЕКА
Ако видиш насън, чака те промяна, предстои ти изпитание. Ако е тиха, бистра и спокойна – ще намериш щастие и уют, ако буйна или мътна – готви се за премеждие и лоши времена. Ако се къпеш в река, ще имаш облаги и придобивки. Ако паднеш в нея, чакат те нещастия. Ако преплуваш река, ще постигнеш желанията си и ще се радваш на големи успехи. Ако те завлича река, ще преживееш трудности, грозят те опасности. Ако се давиш в река, няма да се справиш с проблемите си. Придошла или преляла от коритото си река в съня предсказва спънки в работата, смяна на работното място или на хората, с които работиш. Река, пълна с риба, означава богатство: ще получиш наследство. Водопад или бързей на река предвещават финансови затруднения. Пресъхнала река предсказва неосъществими мечти или амбиции. Шум на река в съня е знак за клевети и неверни слухове.

РЕКОЛТА
Прибираш ли в съня си, ще забогатееш, ще се радваш на нови придобивки и изобилие.

РЕКОРД
Че поставяш, ако сънуваш, не бързай да се радваш и да се хвалиш с постиженията си – трябва още веднъж да провериш и да изпробваш всичко. Друг ако постига рекорд, приятел ще те помоли за помощ – не му отказвай.

РЕЛЕФ
Силно релефни, изпъкнали очертания или повърхности в съня са знак за преодолими трудности в работата: просто трябва да проявиш повече търпение и упоритост.

РЕЛИГИЯ
Ако насън изучаваш или практикуваш някоя от световните религии, наяве ще срещнеш малки, но съществени затруднения в личния и професионалния си живот. Ако приемаш някоя религия и се приобщаваш към нея, ще получиш помощ и подкрепа в работата си. Религиозни видения и символи са знак за благополучие и добри шансове.

РЕЛИКВА
В съня предупреждава да вярваш единствено на себе си и на собствените си сили и да не се надяваш на обещаното ти, както и да не чакаш помощ и закрила от вишестоящи.

РЕЛСА
Ако насън видиш или вървиш по релси, наяве ще постигнеш успех с упорита и честна работа. Ако са железопътни релси, чакай подобряване на материалното си състояние. Повредени, разместени, преплетени релси са знак, че си тръгнал по лош път или че ще срещнеш твърде сериозни пречки в работата си.

РЕМАРКЕ
В съня е знак за допълнителни грижи или разходи и за непредвидени ограничения или усложнения. Пълно ремарке означава, че успехът ти ще дойде по-бавно, но е гарантиран, а празно – че лекомислието и склонността ти към рискове рано или късно ще доведат до разорение.

РЕМОНТ
На дома си че правиш, ако сънуваш, очаквай съществена промяна в личния си живот. Ако даваш на ремонт повредени домакински уреди, предстоят краткотрайни семейни недоразумения или скарвания.

РЕНДЕ, РЕНДОСВАНЕ
В съня са предупреждение да се пазиш от необмислени приказки, постъпки и изявления.

РЕСТО
Връщаш ли насън, ще имаш малка печалба от хазартна игра. Ако получаваш ресто, ще изгубиш малка сума или ще похарчиш пари за ненужни покупки.

РЕСТОРАНТ
Ако видиш или посещаваш в съня си, ще се веселиш с приятели. Ако е голям и луксозен, очаквай финансови неприятности, а ако е малък и непретенциозен – скромни печалби и радостни новини. Ако насън имаш ресторант, ще ти се наложи да правиш икономии и да заделяш от спечеленото.

РЕЧ
Че произнасяш пред много хора, сънуваш ли, наяве може да станеш за смях, ще ти се подиграват. Ако слушаш друг да държи реч, значи твърде много се влияеш от мнението или от желанията на околните.

РЕЧНИК
Видиш ли насън, пази се от скарване или пререкания. Ако търсиш думи в речник, ще обидиш приятел. Ако речникът е двуезичен, заради неотстъпчивостта и твърдоглавието си може да загубиш важен партньор.

РЕШЕНИЕ
Ако търсиш или намериш в съня си, ще изпаднеш в затруднено положение и ще се нуждаеш от деликатна и дискретна помощ на доверен човек.

РЕШЕТКА
Ако насън видиш или поставяш решетки на дома си, ще имаш семейни или интимни проблеми. Ако си затворен зад решетки, чака те голяма радост. Ако друг е зад решетки, чака те печалба или щастливо пътуване. Решетка на канал е знак, че ще се освободиш от неприятностите си.

РИБА, РИБАР
Насън видиш ли жива риба, пази се от измама, кражба и загуби. Много риби в езеро означават печалби, но ако се опитваш да ги ловиш с ръце, чакат те скръб и огорчения. Ако храниш риби, ще се отървеш от врагове. Големи риби са знак за големи надежди и – понякога – за добро заплащане, а малки – за хитрини и увъртания. Дребна риба уловил ли си насън, чакай дребни ядове. Аквариумни рибки предсказват неудовлетворителни печалби или охлаждане на приятелски чувства. Ако плуваш сред много риби, ще постигнеш успехите си с хитрост. Мъртви риби предвещават грижи и загуби. Ако ловиш риба с въдица, трудно и бавно ще постигаш успехите си, а ако е с мрежа, ще реализираш големи планове, ще играеш на едро. Ако готвиш риба, предстоят ти семейни притеснения, динамични събития и промени в дома. Ако сънуваш, че ядеш риба, ще имаш късмет. Ако се задавиш с рибена кост, ще те сполети беда, голяма грижа или болест. Сурова или маринована риба е знак за изобилие и плодородие, а сушена, пушена, веяна – за лоши приятели. Ако сънуваш рибари с въдиците им, ще научиш скръбна вест, а ако са с мрежи – пази се от мрежите на неприятелите си. Рибарски принадлежности купуваш ли насън, значи се захващаш с нещо, което не е по силите ти. Рибарски лодки, кораби, рибарско селище са предсказание за усилен, изморителен и
недоходоносен труд.

РИДАНИЕ
Чуеш ли насън, ще съобщиш някому добри новини, ще обнадеждиш и окуражиш изпаднал в нужда приятел. Ти ако ридаеш, ще намериш утеха и радост.

РИЗА
Че носиш, сънуваш ли, ще бъдеш здрав. Ако е бяла и чиста, чакат те благополучие и големи успехи. Ако е мръсна, намачкана или скъсана, пази се от неприятности и зарази. Памучна или ленена риза предсказва радост и удоволствие от труда ти, а копринена или сатенена – печалба чрез влиятелни покровители. Ако насън даваш ризата си някому, ще имаш добър приятел. Ако нямаш или си изгубил ризата си, ще останеш без закрила, ще те низвергнат. Ако переш или избелваш риза, ще криеш срамни тайни. Ако я гладиш, очаква те по-добър живот.

РИЗНИЦА
Ако носиш в съня си, ще трябва да защитаваш позициите си, да аргументираш намеренията и плановете си или да се оправдаваш заради постъпките си. Друг ако носи ризница, ще те предизвикват, ще се опитват да те извадят от миролюбивото ти настроение.

РИНЕШ
Ли сняг насън, чакай огорчения и неприятни изживявания. Ако ринеш обор или кочина, ще имаш голямо богатство, ще се замогнеш.

РИСК
Поемаш ли насън, наяве отстоявай мнението и претенциите си. Друг ако рискува, значи приятел има нужда от моралната ти подкрепа и не бива да му отказваш.

РИСУВАНЕ, РИСУНКА
Ако видиш насън, ще страниш от близките и приятелите си, ще се усамотиш. Ако ти рисуваш, трябва да запазиш в тайна плановете и начинанията си.

РИТНИК, РИТАШ
Ли някого в съня си, ще надвиеш конкурент или неприятел. Тебе ако те ритат, ще изпаднеш в немилост.

РИТУАЛ
Че спазваш или изпълняваш, ако сънуваш, трябва да докажеш предаността и уважението си към някого, за да спечелиш благоразположението му.

РИФ
В съня означава, че стара вражда ще попречи на плановете и намеренията ти.

РОБ, РОБОВЛАДЕЛЕЦ, РОБСТВО
Ако насън видиш роби, ще забогатееш. Ти ако си роб, ще тъгуваш по нещо загубено. Ако си робовладелец, чака те загуба, а ако друг е робовладелец, приятел ще ти направи изгодно предложение.

РОВ
В съня е сигнал за опасности, пречки, изненадващи препятствия. Ако паднеш в ров, изходът от начинанията ти няма да е благоприятен за тебе. Ако го копаеш, ще натрупаш дългове. Ако го зариваш, ще възстановяваш щети. Друг ако копае ров в съня ти, ще страдаш от порочни наклонности.

РОГ
Видиш ли насън, ще се сдобиеш със сила или власт. Ако имаш рога, ще те уважават и ценят, ще получиш титла или звание. Друг ако е с рога, съперник ще се добере първи до твоите цели. Звук на рог в съня е знак за тревожни новини. Животно с големи рога означава, че някой ще се опита да ти попречи.

РОГОЗКА
Ако видиш, плетеш или седиш на нея в съня си, значи все няма да успяваш да свършиш всичките си задължения или да угодиш на многобройните претенции към тебе.

РОДИЛЕН ДОМ, РОДИЛКА, РОЖБА
Насън видиш ли родилка, ще те измамят, не вярвай на получените новини. Ти ако си родилка, предстоят ти мъки и трудни мигове. Ако видиш или посещаваш родилен дом, ще станеш свидетел на дребни хитрини и шмекерии. Рожба че имаш, ако сънуваш, чакат те маловажни и краткотрайни тревоги.

РОДИНА
В съня означава, че ще тъгуваш и ще си спомняш близките или родния си дом. Ако напускаш родината си, очаква те приятно и успешно пътуване.

РОДИТЕЛ
Че си, ако сънуваш, значи се нуждаеш от помощ или от добър съвет. Ако видиш своите родители, някой от семейството ще има повод за празнуване. Ако сънуваш отдавна починали родители, ще се радваш, в дома ти ще има разбирателство. Ако се караш с родителите си, значи наяве правиш погрешна стъпка.

РОЖДЕН ДЕН
Ако празнуваш в съня си, предстои ти веселба с приятели. Друг ако празнува рожден ден, ще получиш неочакван подарък.

РОМОН
На поток в съня слушаш ли, е добър знак: ще намериш спокойствие и уют, ще се отдадеш на любимите си занимания.

РОПОТ
В съня показва, че ще ти отвърнат с неблагодарност или нелоялност за сторените добрини.

РОСА
В съня означава, че ще спечелиш малка, но съществена сума пари. Ако насън газиш по росна трева, наяве ще плачеш, ще тъгуваш по някого.

РОШАВ
Че си, ако сънуваш, ще се отнасяш небрежно към финансовата страна на работата си, ще пилееш пари от излишна щедрост или от недалновидност. Друг ако е рошав, ще имаш заможен и щедър приятел.

РОЯК
Пчели в съня е знак, че някой тайно се опитва да ти навреди. Рояк насекоми е предупреждение за пречки в работата и за много неприятности и похабени нерви. Птичи рояк е сигнал да организираш по-добре работата си, за да постигнеш по-големи и по-лесни успехи.

РУГАТНЯ
Чуеш ли насън, трябва да откликнеш на нечий апел за помощ. Ти ако ругаеш, чакат те разправии, кавги, недоразумения и скандали.

РУДА, РУДНИК
Ако насън видиш руда, ще имаш печалба от хазарт или рискован бизнес. Ако си в рудник, ще те посетят неприятни хора. Ако работиш в него, ще общуваш с богати или знатни личности.

РУИНА
В съня ти предвещава загуби и бедност очакват.

РУЛЕТКА
Ако насън играеш на рулетка, значи ще залагаш на карта шансовете и постиженията си. Ако губиш, очаква те късмет. Ако печелиш, въздържай се от харчене на пари и от необмислени покупки. Друг ако играе на рулетка, не се поддавай на изкушения и излишни рискове.

РЪЖДА
В съня е предупреждение да пазиш доброто си име и репутация, да не продаваш честта си за съмнителни или незначителни облаги. Ако пипнеш ръжда или се изцапаш с нея, ще съжаляваш, ще скърбиш или ще се разкайваш.

РЪКА
Ако видиш в съня си, пази се от силни неприятели. Ако е дясната ти ръка, чака те работа, нуждаеш се от стабилизиране на финансовото си положение, ако е лявата – ще постъпиш импулсивно, емоционално и глупаво, а ако са двете ти ръце – ще се наложиш над враговете и конкурентите си. Ако сънуваш, че имаш много големи ръце, много ще печелиш, но и много ще харчиш, ако ръцете ти са малки, ще имаш малки печалби и ще се проявиш като скъперник. Ако си със златни ръце, очаква те нещастие. Ако целите ти ръце са космати, чакат те голяма печалба и огромен късмет. Ако миеш ръцете си, готви се за обвинения или нови битки. Ако отрежат или ампутират ръката ти, ще загубиш близък или приятел. Счупена, изкълчена или наранена ръка в съня е предупреждение за опасности, беди и раздор в семейството. Ръка без пръсти е знак, че ще бъдеш лишен от възможност за избор или действие. Подути или зачервени ръце предсказват нечестно спечелено богатство, мръсни или кални ръце – трудности, разорение и позор, сгънати или свити ръце – проблеми в семейството или в контактите с околните.

РЪКАВ
Дреха без ръкави в съня е знак, че ще бъдеш лишен от полагащото ти се наследство, от заслужена печалба, от обещана защита или привилегия. Ако ръкавите ти са прекалено дълги, ще имаш несполучлив брак или ще се нагърбиш с непосилна задача и ще станеш за смях. Скъсан или протрит ръкав предвещава опасности от страна на доверени хора.

РЪКАВИЦА
Видиш ли насън, ще те обидят или предизвикат. Ако носиш ръкавици, ще се радваш на здраве. Ако си загубил ръкавиците си, ще изгубиш сигурността или привилегиите си. Ако сваляш ръкавиците си, ще се подчиниш някому.

РЪКОВОДИТЕЛ
Че си, ако сънуваш, ще се радваш без основание, ще те подведат или заблудят. Друг ако е ръководител, ще ти засвидетелстват почит и уважение.

РЪКОСТИСКАНЕ, РЪКУВАНЕ, РЪКУВАШ
Ли се с някого насън, ще се срамуваш от работата си. Ако други се ръкуват, ще изпаднеш в емоционална или финансова зависимост.

РЪЧЕНИЦА
Ако слушаш, изпълняваш или танцуваш насън, има опасност да се разболееш. Ако друг танцува ръченица, някой ще се опита да ти навреди.