Съновник С

Какво сънувахте снощи – съновник

Сега може да проверите значението на Вашия сън като натиснете в азбучния указател буквата, с която започва думата от съня Ви.


А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О

 

П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ь Ю Я

САБОТАЖ
Този рядък сън е добро предзнаменование: тревогите ти са напразни, а надвисналите проблеми ще се решат от само себе си.

САБЯ
Сънуваш ли, ще ти отправят предизвикателство. Носиш ли я, готви се за продължителна вражда. Ако те раняват със сабя, ще имаш силен неприятел. Ти ако раняваш някого със сабя, ще надвиеш противник. Ако изгубиш сабята си, ще изгубиш честта си или уважението на околните към тебе. Счупена сабя в съня предсказва, че ти предстои неприятен разговор, а ръждясала – че ще накърнят достойнството ти.

САЖДИ
Ако видиш или чистиш насън, ще се опитваш да доказваш невинността си. Ако си изцапан с тях, чака те късмет в работата и в любовта.

САК
В съня е знак за приятно и полезно пътуване. Ако е празен, някоя твоя надежда няма да се осъществи. Претъпкан с разхвърляни дрехи или вещи сак предсказва хаотични или случайни печалби. Ако изгубиш сака си или ти го откраднат, трябва по-ревностно да пазиш позициите си и да защитаваш правата си.

САКАТ
Че си, ако сънуваш, ще изпаднеш в зависимост, ще се подчиняваш някому. Друг ако е сакат, чака те успех чрез помощ от приятели.

САЛ
Видиш ли насън, наяве с мъка ще успяваш да балансираш между многобройните си задължения. Ако плаваш с него, налага се да позакърпиш семейния бюджет.

САЛОН
Просторен ако видиш или си в него насън, ще имаш добра възможност за изява, напредване в професията или доказване на способностите. Фризьорски или козметичен салон е знак за предстояща промяна.

САМОДИВА
Сънуваш ли, наяве си хабиш силите в погрешна посока, пилееш средства и време за напразни надежди.

САМОЖЕРТВА
Ако правиш насън, трудът ти ще бъде безплоден. Чужда саможертва е обещание, че ще получиш, каквото са ти обещали.

САМОЛЕТ
Видиш ли в съня си, ще успееш в някое свое начинание. Ако се возиш в него, бързо ще преуспееш, ще се издигнеш в бизнеса и ще реализираш плановете си. Ако го управляваш, чака те главоломна кариера или шеметен успех. Самолетна катастрофа или приземяване на самолет в съня предсказва беди и проблеми. Военни самолети предупреждават да се готвиш за непредвидени изпитания.

САМОТА, САМОТЕН
Ако си насън, наяве ще се доверяваш на неподходящ човек. Друг ако е самотен, чакай гости.

САМОУБИЙСТВО, САМОУБИВАШ
Ли се насън, предстоят ти мигове и дни на несигурност и неизвестност. Друг ако се самоубива, значи сам си виновен за несполуките и нещастията си.

САНДЪК
Ако носиш или местиш насън, чака те тежък и неблагодарен труд. Ако отваряш празен сандък, ще се лишиш от имущество, но и от грижи. Ако е пълен, предстоят ти печалби, но и притеснения. Стар, счупен или мръсен сандък в съня предсказва неприятности или болести.

САПУН, САПУНЕНИ МЕХУРИ, САПУНИЕРА, САПУНИСВАНЕ
Миеш ли се със сапун насън, ще бъдеш здрав и ще се радваш на почести. Ако друг се мие със сапун, трябва да пазиш честта си. Ако видиш обилна сапунена пяна, някой те лъже или заблуждава. Ако ти си сапунисан в съня си, пази се от ласкателства. Ако правиш или купуваш сапун, знай, че някой те подозира в нечисти мисли или сделки. Ако видиш или правиш сапунени мехури, пази се от измама и разочарования. Празна
сапуниера е знак за неоснователни подозрения.

САТЪР
Ако видиш или използваш насън, заплашен си от понижение или от сериозни щети.

СБИРКА
Ако организираш или посещаваш в съня си, ще имаш възможност да демонстрираш знанията или способностите си.

СБОГОМ
Чуеш ли насън, ще срещнеш стар приятел. Ако се сбогуваш с някого, ще ти засвидетелстват вярност и постоянство в чувствата. Ако гледаш други хора да се сбогуват в съня ти, ще ти изневерят.

СВАТ, СВАТБА, СВАТБАР, СВАТБЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ, СВАТОСВАНЕ, СВАТОСВАШ
Ли някого в съня си, може да се разболееш. Тебе ако те сватосват, ще ти отнемат нещо, ще загубиш пари. Сватба ако сънуваш, чакат те неприятности и проблеми. Ако е собствената ти сватба, пази се от болести. Чужда сватба е знак за препятствия и неосъществени сделки. Ако насън си на сватбено пътешествие, ще претърпиш неуспех в начинанията си. Ако сънуваш сватбари, а не видиш сватба, пази се от нападение и от измамници.

СВЕКЪР, СВЕКЪРВА
Ако насън видиш свекъра или свекървата си, предстоят семеен скандал, неприятност в дома ти. Ти ако си свекър или свекърва, е предупреждение да не даваш съвети и препоръки и да не се вслушваш в чужди напътствия.

СВЕНЛИВ
Че си, сънуваш ли, ще пропуснеш изгодна възможност или рядък шанс. Друг ако е свенлив, трябва да си по-инициативен в личните си дела.

СВЕТЕЦ
Видиш ли в съня си, наяве ти предстои тежко изпитание. Ти ако си светец, ще си патиш от минали грешки, ще ти припомнят стари провинения.

СВЕТИЛИЩЕ
В съня е знак, че ще ти поверят тайна, която трябва ревниво да пазиш.

СВЕТИЛНИК
В съня предупреждава, че настоящите ти прегрешения няма да се разминат безнаказано, въздържай се от необмислени действия.

СВЕТКАВИЦА
Сънуваш ли, ще чуеш важна новина или ще станеш свидетел на голяма промяна. Ако поразява човек, къща, дърво или животно, предстоят ти загуби. Ако те удари тебе, ще се издигнеш, ще с сдобиеш с власт или пари. Далечни светкавици в съня са знак за скорошно веселие, а близка – за напразни надежди.

СВЕТЛИНА
Ярка в съня е добро предзнаменование: очакват те здраве и щастие. Мъждукаща светлина обещава слаби успехи и преходни радости. Ако насън гасиш светлина, сам ще си навредиш, а ако я палиш, ще пожънеш успехи.
Сънуваш ли, ще срещнеш някаква пречка в начинанията си. Мигащ светофар е знак за предупреждение. Повреден светофар сигнализира временно объркване и отклонение от правия път.

СВЕТУЛКА
Ако видиш или успееш да уловиш насън, ще имаш голямо щастие или ще постигнеш успех в някоя наука.

СВЕЩ, СВЕЩНИК
Ако видиш или купуваш свещи в съня си, ще се грижиш за благосъстоянието на семейството и близките си. Ако палиш свещ, ще имаш успехи, ще се радваш, ще те обичат. Друг ако пали свещ, ще се влюбиш. Ако сънуваш запалена свещ, ще се радваш на здраве. Догаряща свещ е знак за отслабване на жизнените сили, а ако гасиш свещ, ще се откажеш от нещо или ще изоставиш някого. Ако палиш свещ в църква, ще съжаляваш за нещо извършено. Ако пламъкът на свещта трепка, очаквай промени и новини. Ако сънуваш свещник с горящи свещи, ще имаш дълъг живот.

СВЕЩЕНИК
Ако си насън, чакат те неприятности и проблеми. Друг ако е свещеник, очаквай обиди, нападки и клевети.

СВИДЕТЕЛ
На престъпление че си, ако сънуваш, ще постъпиш глупаво или в свой ущърб, воден от благородни подбуди. Друг ако е свидетел, ще благодариш някому за проявено милосърдие, съчувствие или помощ.

СВИРКА, СВИРЕНЕ
Ако насън си правиш дървена свирка, ще ухажваш или ще ласкаеш някого. Ако свириш с нея, е предупреждение да не се натрапваш и да не злоупотребяваш с оказаното ти внимание или доверие. Ако друг свири със свирка, внимавай какви съвети и напътствия следваш. Локомотивна или реферска свирка в съня е предупреждение за опасност. Свирене с уста е съобщение, че ще се страхуваш от нещо.

СВИСТЕНЕ
Чуеш ли насън, ще се ядосваш от незаслужени укори и явна несправедливост.

СВОБОДА, СВОБОДЕН
В съня обещава разбирателство и щастие; ще намериш спокойствие след много перипетии.

СВОД
Сънуваш ли, ще постигнеш желанията си. Свод на църква обещава щастие и успех за начинанията ти.

СВОДНИК, СВОДНИЦА
Ако си насън, значи властта, позициите или способностите ти са измамни и съмнителни. Друг ако е сводник или сводница, разчиташ на несигурни хора или си се свързал с измамници.

СВРАКА
Сънуваш ли, ще научиш неприятни новини от клюкар или интригант; ще те жегнат лоши думи на неприятел.

СВЪРТАЛИЩЕ
На престъпници ако видиш или си в него насън, наяве неволно ще си навлечеш беля, ще пострадаш от любопитството или безразсъдството си.

СГЛОБЯВАНЕ, СГЛОБЯВАШ
Ли нещо насън, ще докажеш способностите си, ще получиш изгодни предложения или ще се срещнеш и ще се обвържеш с отдавна забравен човек.

СГРАДА
Ако гледаш насън, очаквай съществена промяна в живота си. Ако сградата е голяма и хубава, ще постигнеш по-висок жизнен стандарт. Ако е малка, спретната, уютна или кокетна, ще се задомиш или пък чакай интересни новости в семейството. Ако е запусната и грозна, готви се за проблеми. Ако е в процес на строеж, постепенно ще излезеш от труден период. Ако влизаш в нея, ще осъществиш амбициите си. Ако в съня ти сградата рухне, пламне или се разклати, наяве ще попречат на желанията и плановете ти.

СГУРИЯ
В съня предвещава неочаквани и за самия тебе печалби.

СДЕЛКА
Сключваш ли в съня си, значи наяве някъде допускаш грешка, сметките или плановете ти не са правилни или перспективни. Ако разваляш сделка, ще се окаже, че си бил прав за нещо.

СДОБРЯВАНЕ, СДОБРЯВАШ
Ли се с някого насън, чака те радост. Ако други се сдобряват, близките или роднините ти ще благоденстват.

СЕДЛО
Ако видиш насън, ще те изненадат, ще те похвалят или ще те възнаградят. Ако оседлаваш кон, предстоят ти славни времена.

СЕДЛОВИНА
В съня означава, че ти предстоят интересно пътуване, нови срещи и запознанства, бягство от уседналия живот.

СЕДМИЦА
Дните на седмицата в съня имат различно значение: понеделник – чакат те работа, ново начинание, делови ангажименти и битови грижи; вторник – провал в новите планове, не поемай ангажименти, избягвай сделки и пътувания; сряда – имаш всички изгледи за успех, можеш да рискуваш, доходите ти ще се повишат; четвъртък – имаш възможност да се изявиш и да се докажеш като специалист, но не се увличай; петък – шанс за професионална или емоционална победа, сбъдване на желание; събота – нуждаеш се от почивка или преосмисляне на ситуацията, трябва да отделиш повече внимание на затлачените проблеми; неделя – очаквай промени, ще се радваш на успехи, щастие и любов.

СЕЗОН
Смяна на сезоните в съня е предупреждение да не избързваш и да не се втурваш слепешком в разгара на събитията; по-добре изчакай и обмисли отново действията си.

СЕИТБА, СЕЕШ
Ли в съня си, наяве ще постигнеш добри резултати или печалби с честен труд и много постоянство. Друг ако сее, пази се – някой може да ти навреди или да те ограби.

СЕКИРА
Ако видиш или използваш насън, пази се от всевъзможни опасности. Ако си изгубил секирата си, ще претърпиш поражение.

СЕКС, СЕКСУАЛНИ ПЕРВЕРЗИИ
Ако насън си участник в сексуален акт и това ти доставя удоволствие, ще се радваш на приятни изживявания наяве и ще успееш да сложиш ред в делата си. Ако сънят е оставил неприятни усещания, очаквай притеснения, проблеми и объркване в интимния или професионалния ти живот. Ако си само наблюдател на сексуален акт, значи затрудненията ти се дължат на собствената ти нерешителност и инертност. Сексуални перверзии в съня показват, че имаш някакъв емоционален или физиологичен проблем и се нуждаеш от специализирана помощ.

СЕЛО, СЕЛЯНИН
Намираш ли се в непознато село насън, наяве ще се тревожиш за познат човек, а ако си в познато или в родното ти село, предстоят ти усилена работа и непредвидени разходи. Ако сънуваш голямо и хубаво село, ще се замогнеш или ще те уважават, а ако е малко, бедно или отблъскващо – ще те сполети беда. Много села в съня предсказват непредвидени усложнения, а ако сънуваш селянин или селянка, ще се опитат да те компрометират. Ако говориш или се ръкуваш със селянин или селянка, очаква те голям и безсмислен спор. Ти ако си селянин или селянка, предстоят ти трудности, но ще ги преодолееш.

СЕМЕ, СЕМЕНА, СЕМКИ
Видиш ли насън, ще те терзаят напразни опасения. Ако ги сееш, не след дълго ще можеш да се хвалиш с успехите си. Ако чоплиш семки, ще имаш дребни неприятности. Ако видиш покълнали семена, поведението или заслугите ти не са останали незабелязани.

СЕМЕЙСТВО
Че имаш, ако сънуваш, ще постигнеш някакъв труден успех, ще можеш да разчиташ на приятелите си. Ако видиш собственото си семейство, ще се застъпваш за близък или роднина.

СЕСТРА
Че имаш, сънуваш ли, ще се радваш на добро здраве, щастие и успехи. Сестра си ако видиш насън, чака те среща с обичан човек.

СЕЧ, СЕЧИЩЕ, СЕКАЧ, СЕЧЕШ
Ли дърва насън, чакат те трудности и неволи. Друг ако сече дърва, значи някой неволно ти пречи. Ако сънуваш сечище, ще научиш неприятни новини.

СИГНАЛ
Че даваш, ако сънуваш, ще се случи нещо, което отдавна си отписал, забравил или изоставил като идея. Ако друг ти дава сигнал, стар познат отново ще се намеси в живота ти.

СИЛА
Ако придобиваш насън, наяве ще те победят или изпреварят в начинанията ти. Друг ако е силен, очаквай приятелска подкрепа във важен момент.

СИЛУЕТ
Тъмни силуети в съня са знак за приближаващи проблеми или за прикрити противници.

СИН
Че имаш, ако сънуваш, ще се заемеш с нова и перспективна работа, ще си поставиш големи цели. Ако насън видиш сина си, значи не си доволен от себе си, обвиняваш се или си прекалено взискателен.

СИНИНА
Че имаш, сънуваш ли, ще ти припомнят стари прегрешения. Друг ако има синини по тялото си в съня ти, ще се срамуваш заради чужди грешки и недостатъци.

СИНХРОН, СИНХРОННО ПЛУВАНЕ
В съня показва, че нещо в плановете ти ще се обърка, очаквай непредвидена промяна.

СИПЕЙ
Сънуваш ли, ще търпиш загуби. Ако се изкачваш или слизаш по него, всичките ти усилия ще бъдат напразни и безрезултатни.

СИРАК, СИРОПИТАЛИЩЕ
Ако сънуваш, че си сирак, някоя твоя радост ще бъде помрачена. Ако друг е сирак, ще намериш приятел и изповедник. Ако насън си в сиропиталище, очаквай грижи и неприятности.

СИЯНИЕ
В съня е знак за измамни надежди, за красиви обещания, които обаче няма да бъдат изпълнени, и за мечти, които не могат да бъдат осъществени.

СКАЛА
Видиш ли в съня си, предстоят ти трудност в работата, неочаквана пречка или непреодолимо препятствие ща осуети плановете ти. Ако се катериш по скала, упорството и постоянството ти ще бъдат достойно оценени. Падаща скала в съня е сигнал за сериозна опасност.

СКАНДАЛ
Ако правиш насън, значи имаш нечиста съвест, нещо ти тежи и трябва да се опиташ да поправиш грешките си. Ако си страничен наблюдател на скандал, предстои ти да се справиш с някакъв сложен проблем.

СКАРВАНЕ
С близък или приятел в съня е знак, че трябва да послушаш напътствията на някой уважаван човек. Ако се караш с непознат, следвай собственото си мнение и интуиция.

СКАЧАНЕ, СКАЧАШ
Ли насън, с лекота ще постигаш успехи и победи. Ако прескачаш яма, ров, трап и т. н., ще избегнеш опасност, а ако прескачаш бариера, ще надминеш себе си, ще изненадаш околните с възможностите и постиженията си. Ако скачаш отвисоко, положението ти не е стабилно, може да изгубиш позициите си. Скачане на ластик или на въже в съня е знак, че си започнал опасна игра и всяко хитруване може да ти коства проблеми. Подскачане на куц крак е съобщение, че ще се лишиш от приятел, от помощник или от подкрепа. Ако друг подскача, може да чуеш неверни новини или да се оставиш да те заблудят. Висок скок в съня е знак, че си си поставил твърде високи цели.

СКИ, СКИОР
Ако сънуваш, значи имаш сериозен проблем, който отдавна отказваш да решиш. Ти ако си скиор, ще изпитваш финансови затруднения. Ако насън изгубиш ските си, ще изгубиш свой верен помощник. Счупени ски означават неразбирателство между сътрудниците ти. Ски-спускане е знак, че предприемаш необмислени авантюри, а ски-скокове предупреждават за голяма опасност.

СКИМТЕНЕ
Чуеш ли насън, някой ще те помоли за помощ – не му отказвай, дори да е твой враг.

СКИТНИК
Сънуваш ли, неочаквано ще получиш помощ. Ти ако си скитник, пази се от съмнителни познанства, не се предоверявай. Ако в съня си прогониш скитник, ще пропуснеш важна среща.

СКЛОН
Изкачваш ли насън, с много усилия ще преодолееш препятствие в работата си. Ако слизаш по склон, ще се оставиш на течението на съдбата, няма да се съпротивяваш на проблемите си.

СКОРОСТ
Ако увеличаваш или ако се движиш с голяма скорост насън, наяве бързо ще постигнеш главоломен успех. Ако усещането от съня е неприятно, значи ще направиш грешка поради липса на време или на достатъчно увереност в силите ти.

СКРИВАЛИЩЕ
Търсиш ли насън, ще съжаляваш за някоя своя постъпка. Ако си в скривалище, значи лесно можеш да се справиш с някой проблем, стига да потърсиш съвет или да се довериш на приятел. Друг ако е в скривалище, ще се срамуваш или ще имаш нечиста съвест.

СКРИН
В съня показва, че ще научиш нещо изненадващо за свой близък. Ако слагаш дрехи в него, ще пестиш, ще заделяш бели пари за черни дни.

СКРОМЕН
Че си, сънуваш ли, ще те обиждат и ще ти се подиграват. Друг ако е скромен, ще извършваш или ще понасяш несправедливости.

СКРЪБ
В съня ти предвещава радост наяве. Ако друг скърби, ще чуеш добри новини или ще те съжаляват без нужда.

СКУБЕНЕ, СКУБЕШ
Ли си косите насън, наяве сам ще си навредиш, твоя ще е вината за нещастията и неприятностите ти. Ако скубеш чужда коса, по нечестен начин ще победиш враг. Ако друг скубе твоята коса, ще те оберат, ще ти отнемат предимството или постиженията. Ако сънуваш други да си скубят косите, ще се възползваш от нечия слабост, ще ползваш чужди облаги.

СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК
В съня е обещание за успех и щастие. Ако намериш скъпоценен камък, ще имаш късмет, а ако го изгубиш, ще плачеш и ще търпиш лишения. Ако сънуваш много скъпоценни камъни, ще забогатееш, но ако ги държиш в ръцете си или ги носиш като бижута, предстоят ти неприятности, интриги, щети.

СКЪПОЦЕННОСТ
Че притежаваш, сънуваш ли, чака те голяма радост, ще имаш важна придобивка. Ако изгубиш скъпоценност, готви се за беда, ще изгубиш нещо важно в живота си.

СКЪСАНИ
Дрехи, предмети и въжета в съня са знак за загуби, нищета, нещастия, трудности в работата.

СЛАБ
Че си, ако сънуваш, с мъка ще постигаш успехите или печалбите си. Ако отслабваш, има опасност да те победят конкурентите ти. Друг ако е слаб, ще те молят за помощ, заем, застъпничество. Ако насън отслабват силите ти, ще изгубиш позициите си или любовта на близък човек.

СЛАВА
В съня е знак, че ненужно се хвалиш и самоизтъкваш.

СЛАМА
Ако видиш, носиш, складираш или храниш с нея добитък в съня си, наяве ти предстоят трудности, болести, неплодотворни усилия, загуби. Сламено чучело означава досаден ухажор. Сламена шапка носиш ли, с лекота ще се измъкнеш от конфузия, ще се отървеш от проблем. Ако в съня къщата ти е със сламен покрив, ще гледаш с леко око на неприятностите си.

СЛАНА
В съня предсказва, че плановете ти няма да се осъществят така, както очакваш. Предстоят неконтролируеми промени и непредвидени усложнения.

СЛЕДА, СЛЕДЕНЕ, СЛЕДИШ
Ли някого насън, ще постигнеш успех, ще се наложиш в работата си. Тебе ако те следят, пази се от конфликти и грешки в службата.

СЛЕПОТА, СЛЕПЕЦ
Ако сънуваш, грижите и тревогите около близък човек ще провалят някоя изгодна работа. Ти ако си слепец, ще научиш някоя истина или ще претърпиш голяма загуба, ще обеднееш. Ако ослепяваш в съня си, не се доверявай дори на близките си.

СЛОН
Сънуваш ли, ще чуеш добра вест, ще изживееш голяма радост или ти предстоят славни сексуални изживявания. Ако го храниш, поиш, яздиш или галиш, бързо ще подобриш социалното си положение, а ако те напада, настоящите трудности ще ти дадат ценна поука. Слон в естествената му среда в съня ти е знак за забележителен късмет, слон в цирк е предсказание за полезна и навременна помощ от приятели или колеги, а слоница със слонче е обещание за добри приходи.

СЛУЖБА
Църковна в съня показва, че ще си патиш от собствените си грешки.

СЛЪНЦЕ
В съня е добър знак: очакват те радости, придобивки, успехи, разбирателство. Ако слънцето залязва или е затъмнено, очаквай проблеми и спънки в работата си, недоверие и съмнения. Изгряващо слънце обещава оздравяване и добри начинания. Ако те заслепява, предстоят ти беди. Слънчево затъмнение в съня е знак за големи загуби.

СЛЪНЧОГЛЕД
На нива ако сънуваш, ще ти завиждат или ще имаш съмнителни приятели. Ако го сееш или рониш, чака те невярна любов. Ако печеш, чоплиш или ядеш слънчогледови семки, ще изпитваш досада или ще те въвлекат в интрига.

СМЕЕШ
Ли се насън, наяве ще плачеш. Ако чуеш някой да се смее, ще имаш големи проблеми. Истеричен смях в съня е предсказание за значителни загуби.

СМЕЛ
Че си, ако сънуваш, ще си патиш от собственото си лекомислие и прибързаност. Друг ако е смел, ще имаш добър приятел, ще можеш да разчиташ на помощ и подкрепа в труден момент.

СМЕТКА, СМЯТАШ
Ли нещо насън, ще се чувстваш неуверен и ще се съмняваш в собствените си сили. Ако плащаш сметки в съня си, наяве няма да се оплакваш от недостиг на средства. Неуредени сметки предвещават скарване с важна личност.

СМУТ, СМУТЕН
Ако си насън, предстои ти изненадваща среща. Друг ако е смутен, неочаквано ще станеш център на внимание.

СМЪРТ, СМЪРТНИК
Смърт на познат човек в съня предсказва щастие и приятни новини, а на непознат – благоприятна промяна. Смърт на дете вещае радост. Собствената си смърт сънуваш ли, ще се изявиш, ще те обичат.

СНАХА
Че имаш, сънуваш ли, чакай семейни проблеми и разногласия. Ако насън видиш снаха си, ще се боиш от измама, ще страдаш от недоверието си. Ако ти си нечия снаха, лукавството ти ще бъде разкрито.

СНИМКА
Ако сънуваш, ще възобновиш стара дружба. Ако правиш снимки, ще се сдобриш с някого или ще установиш много нови и ползотворни контакти. Стари снимки в съня са знак, че ще възродиш отминала любов. Черно-бели снимки обещават лични и семейни радости, а цветни – веселие с приятели и колеги.

СНОП
В съня предрича щастие, богатство, изобилие и плодородие. Ако връзваш или носиш снопи, ще се радваш на добро здраве и достатъчно пари.

СНЯГ, СНЕГОРИН
Ако вали сняг в съня ти, предстоят ти дребни семейни радости и домашни суетни. Ако видиш дълбоки преспи сняг, ще имаш спънки и затруднения в работата си. Ако снегът се топи, очакват те загуби. Ако газиш сняг или си затънал в него, личният или професионалният ти живот ще пострадат. Ако ядеш сняг, няма да постигнеш целите си, а ако друг яде сняг, ще се измъкнеш невредим от отчайваща ситуация. Ако сънуваш, че къщата или колата ти е затрупана със сняг, чакат те страхове и глад. Ако сняг пада по главата ти, ще ти се присмиват или ще се ядосваш. Сняг през лятото в съня ти означава, че ще се занимаваш с глупави или безсмислени неща, а снежен човек – че се лъжеш в преценката си за някого. Бой със снежни топки предсказва съперничество и засилена конкуренция. Снежна буря е съобщение за големи проблеми, мизерия и неприятности. Снегорин пък обещава приятелска помощ и финансова подкрепа в труден момент.

СОЛ, СОЛЕНЕ, СОЛНИЦА
Ако насън видиш или използваш сол, ще имаш ядове и загуби. Ако солиш яденето си, може да се разболееш. Ако пълниш солница със сол, ще прехвърлиш другиму отговорностите и бремето си. Ако разпилееш сол, очаква те досада. Ако сънуваш, че даваш сол на човек или животно, няма да имаш успех в начинанията си. Ако посипваш главата си със сол, проблемите ти ще са краткотрайни.

СПАЛНЯ, СПАНЕ, СПИШ
Ли насън, чака те неуспех, ще пропуснеш нещо важно. Ако друг спи в съня ти, може да се разболееш или да затънеш в проблеми. Ако спиш сам, значи няма да се справиш без приятелска помощ или съвет. Ако спиш в едно легло с непознат, предстоят ти стъписване, объркване, грешка, породена от моментна паника. Ако спиш в едно легло със съпруга/та си, чакат те безметежни дни край семейното огнище. Ако в леглото при тебе спят деца, ще имаш дребни грижи, ако спи и домашното ти животно, ще получиш важно предупреждение – не го пренебрегвай. Ако спиш върху пода, ще обеднееш, ако спиш без чаршафи или дюшек – ще се разочароваш Спане с любим човек в съня предвещава душевни терзания, с приятел – безпокойство и страх., а върху или над вода – опасност. Чужда спалня обещава, че ще научиш нечия тайна, а собствената ти – че ще говорят лошо зад гърба ти.

СПАСЕНИЕ, СПАСИТЕЛ
Плажен спасител в съня е сигнал, че трябва да проявиш повече умереност и скромност в поведението си.

СПИРАЛА
В съня означава трудности, объркване, несигурност в работата или личния живот. Освен това предсказва мъчителна, но в крайна сметка успешна кариера.

СПИРАНЕ, СПИРАЧКА, СПИРАШ
Ли движение или движещо се превозно средство в съня си, наяве сам ще преустановиш или ще забавиш начинанията си. Друг ако спира или удря спирачка, ще се опитат да ти попречат, да те възпрат. Внезапна спирачка в съня е знак за непредвиден застой в работата ти. Бавно и плавно спиране предсказва естествен спад на успехите ти, а рязко спиране – сътресения и колизии, свързани с намалелите ти постижения.

СПИРКА
В съня е знак за временно препятствие в работата ти, но и за възможност да осмислиш и организираш още по-добре плановете и начинанията си.

СПИСЪК
Ако правиш или гледаш в съня си, ще се опитат да те объркат. Ако твоето име е в някакъв списък, ще чуеш неверни неща за себе си.

СПОДЕЛЯНЕ
Ако в съня ти някой споделя нещо с теб, ще злоупотребят с доверието ти. Ако ти споделяш, наяве ще изневериш.

СПОКОЙСТВИЕ
В съня обещава разбирателство и хармония с близки и роднини. Продължително спокойствие вещае предстояща беда.

СПОМЕН
Ако насън си спомняш нещо, наяве ще постигнеш успех, ще напреднеш. Друг ако си спомня, ще окажеш или ще ти окажат помощ. Ако разказваш или пишеш спомени, ще откриеш печеливша възможност, ще постъпиш хитро или мъдро. Ако ти дават нещо за спомен, значи несправедливо си загърбил старите си познати и приятели. Ти ако даваш нещо за спомен, ще се отложат плановете или пътуванията ти.

СПОР, СПОРИШ
Ли в съня си, значи си уязвим за неприятелите си. Ако други спорят, ще търпиш загуби или ще се срамуваш. Ако вземаш страна в спор, ще се подведеш от лош съвет.

СПОРТ, СПОРТУВАНЕ
В съня е обещание за добро здраве и големи постижения в работата и в личния живот. Ако пострадаш при спортни занимания, очаквай спад в бизнеса и проблеми у дома. Ако видиш или използваш спортни принадлежности, ще срещнеш разбиране и подкрепа за идеите и начинанията си. Спортни уреди в съня предсказват нови завоевания и значителни печалби.

СПРАВЕДЛИВОСТ
Че търсиш, сънуваш ли, бъди по-толерантен и милостив към колегите и близките си. Ако раздаваш справедливост, ще се отнесат снизходително към тебе, ще ти простят прегрешение.

СПЪВАНЕ, СПЪВАШ
Ли се насън, е предупреждение за коварна опасност. Друг ако се спъва, ще се притечеш на помощ, но може и ти да пострадаш.

СПЪТНИК
Че имаш, сънуваш ли, ще срещнеш стар приятел или ще получиш очаквани новини.

СРАЖЕНИЕ
В съня предсказва промени и новости в живота ти. Ако участваш или те ранят в сражение, ще понесеш загуби или ти предстоят тежки дни.

СРАМ
Изпитваш ли насън, наяве ще те похвалят, ще признаят заслугите и успехите ти. Друг ако се срамува, ще се гордееш с постиженията на свой приятел или близък.

СРЕБРО
Ако сънуваш, чакат те грижи и тревоги. Ако изгубиш нещо сребърно, ще изгубиш почитта на околните и благополучието си. Ако купуваш или продаваш сребро, ще имаш материални или имотни придобивки. Ако ти подаряват сребро, ще ти предложат брак или любовна авантюра. Необработено сребро в съня означава неприкрита корист. Сребърни накити или предмети предсказват незаслужени почести или богатства, а сребърни монети – тежки отговорности.

СРЕЩА
С непознат човек в съня предупреждава за повече внимание и повишена бдителност при сключване на сделки, а среща с познат или любим предсказва, че ще получиш новини. Ако насън отиваш на любовна среща, няма да ти върви в интимните отношения. Ако закъсняваш за среща или изобщо я пропускаш, няма да се осъществи някой твой план.

СТАВАНЕ
От легло или стол в съня ти предсказва подобряване на общественото или професионалното ти положение, възход и успех на плановете ти.

СТАДО
Диви животни сънуваш ли, ще се страхуваш, ще изпитваш съмнения, колебания, нерешителност. Ако е стадо домашни животни, предстоят ти семейни грижи. Ако извеждаш стадо на паша, чакат те бързи и лесни успехи или печалби. Ако не смогваш да обуздаеш стадото си, предстоят ти загуби и проблеми.

СТАР, СТАРЕЦ, СТАРИЦА
Ако си стар насън, ще се радваш на добро здраве, почести и уважение от околните; може и да означава, че се ползваш от незаслужени облаги. Друг ако е стар, ще имаш късмет. Ако сънуваш старец или старица, ще придобиеш ценни знания или умения. Ако говориш с тях, ще научиш тайна. Ако са немощни и грохнали, предстоят ти финансови трудности или здравословни проблеми.

СТАРА МОМА
В съня предсказва напразно загубено време и безплодни усилия или пък вещае опасност за настоящото ти социално положение.

СТАЧКА, СТАЧКУВАНЕ
В съня е знак, че имаш шанс да постигнеш целите си. Гладна стачка е предупреждение да не злоупотребяваш.

СТАЯ
Голяма, просторна, светла, чиста и добре мебелирана сънуваш ли, ще се радваш на здраве, богатства и охолство. Ако е неугледна, мръсна и необзаведена, предстоят ти глад и мизерия. Ако влизаш в хубава стая, ще имаш вълнуваща връзка с интересна личност. Ако вървиш от стая в стая, ще научиш неподозирани тайни или ще се отдадеш на безразборни връзки и познанства. Ако метеш или чистиш стая, ще хабиш усилия за чужди проблеми. Болнична стая в съня означава напразни тревоги. Стая без прозорци предсказва сексуални смущения.

СТЕНА
Видиш ли пред себе си насън, наяве ще срещнеш сериозно препятствие в работата си. Ако се катериш или вървиш по нея, ще направиш невъзможното, за да постигнеш целите си. Ако зидаш стени, сам ще провалиш бъдещето си. Ако видиш разрушена стена, ще отпадне някой твой материален ангажимент. Ако ти рушиш стени, ще имаш финансов успех. Ако се срути стена от къщата ти, чакай нещастие. Ако минаваш през стени, ще постигнеш невероятен успех, ще се справиш с невероятно трудна задача. Пукнатина в стената в съня е знак за скрита болест.

СТИХИЯ
Природна в съня е предупреждение срещу всяко излишество, необузданост, лекомислие, прахосничество и прибързаност.

СТОКА
Ако произвеждаш, получаваш, продаваш или купуваш в съня си, наяве ти предстоят благоприятни промени или ще получиш нови вести. Повредена или бракувана стока е знак за загуби и ядове.

СТОЛ
Сънуваш ли, ще се радваш на заслужени успехи. Ако правиш столове или седиш на стол, ще се гордееш с работата си или ще те почитат и уважават. Друг ако седи на стол, имаш нужда от почивка. Счупен стол в съня показва, че ще изгубиш престижа си, ще те низвергнат.

СТРАДАНИЕ, СТРАДАШ
Ли насън, наяве ще излезеш морален победител. Друг ако страда, не злоупотребявай с властта или способностите си.

СТРАЖА
Сънуваш ли, ще имаш добри приятели.

СТРАСТ
В съня ти е сигнал за необходимост от повече разум, толерантност и търпение в начинанията ти

СТРАХ, СТРАХУВАШ
Ли се насън, наяве ще претърпиш неуспех, ще се провалиш. Ако успяваш да преодолееш страха си, ще се справиш със сложен проблем. Ако успокояваш чужди страхове или ако друг се страхува в съня ти, предстои ти да изгладиш някакво недоразумение или да се сдобриш с някого.

СТРЕЛА
В съня ти е предсказание за надвиснала опасност. Ако носиш колчан със стрели, ще се страхуват и ще странят от тебе. Ако изстреляш стрела, ще получиш важна вест. Ако те прониже стрела, значи имаш неприятел сред най-близките си. Ако ти раниш някого със стрела, очаквай несправедливи обвинения. Счупена стрела в съня означава скарване с приятел или сексуални смущения. Стрела в мишена е предупреждение за предстояща схватка.

СТРЕЛБА, СТРЕЛБИЩЕ
В съня са знак за предстоящи проблеми, за тревожни вести, за рисковани начинания. Стрелбище в лунапарк предупреждава за неверни приятели.

СТРЕЛКА
На часовник или компас в съня е предупреждение за повече внимание и прецизност в работата. Пътепоказателна стрелка е знак за опасност от заблуда, объркване или грешка.

СТРЕМЕЖ, СТРЕМИШ
Ли се към нещо насън, наяве ще се разочароваш от постиженията си.

СТРОГ
Че си, ако сънуваш, ще страдаш от угризения. Друг ако е строг, ще имаш респект от някого.

СТРОЕЖ, СТРОИТЕЛСТВО, СТРОИТЕЛ
Насън видиш ли незавършен или изоставен строеж, ще понесеш загуби. Ако започваш нов строеж, чакат те успехи в работата. Ако работиш на строеж, ще имаш гарантирани успехи и печалби, добри постижения в начинанията ти. Ако сънуваш строители, ще се издигнеш или ще се замогнеш чрез добри, честни приятели.

СТРУЯ
Слаба струя в съня предсказва скромни успехи, без излишни разходи и емоции, а силна – интензивни промени, крупни печалби и много изхабени нерви.

СТРЪВ
Ако залагаш насън, ще се опитваш да надхитриш неприятелите си. Жива стръв означава, че рискуваш прекалено много.

СТРЪМНИНА
Че изкачваш, сънуваш ли, ще преодолееш трудност в работата си, ще решиш важен проблем. Ако слизаш по стръмна страна на склон, доброволно ще се откажеш от правата, постиженията или печалбите си.

СТРЯСКАНЕ, СТРЯСКАШ
Ли се в съня си, наяве напразно се боиш да предприемеш по-решителни стъпки в работата си. Друг ако се стряска, ще губиш от нерешителността на партньорите си. Ако ти стряскаш някого, значи ще привлечеш нови съдружници или съмишленици.

СТУД, СТУДЕНО
Подобно усещане в съня предсказва застой на делата ти и приканва към повече предпазливост във всяко начинание.

СТУДЕНТ
Сънуваш ли се, предстоят ти много успехи. Друг ако е студент, очаквай добри познанства и перспективни контакти.

СТЪКЛО, СТЪКЛАР
Сънуваш ли стъкло, ще имаш непредвидени трудности. Ако през него, няма да се осъществи твоя идея. Ако друг гледа през стъкло, не се надявай на съчувствие или подкрепа. Ако носиш стъкло, грози те опасност, бъди по-внимателен и предпазлив. Ако поставяш стъкло на прозорец или в рамка, чакат те придобивки или печалби. Ако чуеш счупване на стъкло, ще научиш лоша новина, а ако ходиш по натрошено стъкло, си търсиш белята. Счупено стъкло в съня предсказва тревоги, нещастия, загуби, матово – измама или напразни грижи, шарено – веселие, а релефно – откривателство или интересни срещи. Стъклопис е обещание за голям успех и всеобщо признание на талантите ти. Здрави стъклени фигурки или предмети в съня са обещание за забавления и флиртове, а счупени – за тъга и загуби.

СТЪЛБ
Ако сънуваш, ще постигнеш успех, ще заздравиш позициите си. Ако се държиш за стълб, значи се нуждаеш от помощ. Ако си привързан за стълб, ще си патиш от някоя своя грешка. Ако видиш стълб да пада или да се руши, предстоят ти неприятности, провал, уволнение.

СТЪЛБА, СТЪЛБИЩЕ
Насън изкачваш ли се по стълба или стълбище, ще се изявиш и ще докажеш уменията си, ще напреднеш в бизнеса или учението. Ако слизаш по стълба, временно ще търпиш неуспехи, ще направиш лошо впечатление. Ако сънуваш счупена стълба, очаквай сериозни сътресения на работното си място. Паднеш ли от стълба, ще се разболееш или ще претърпиш крах. Ако носиш подвижна стълба, предстоят ти промени, несигурност. Въжена стълба в съня означава рискована печалба. Голямо стълбище предсказва нов път в живота ти.

СТЪПАЛО
Ако насън се изкачваш или слизаш, прескачайки по няколко стъпала, ще имаш бърз възход или ще допускаш много пропуски.

СТЪПКА
Насън ходиш ли по стъпките на някого, ще откриеш, че проблемите ти имат и обратна страна. Кални стъпки са знак, че някой ще те оклевети или ще донесе разорение на семейството ти.

СУЕВЕРИЕ
В съня е знак за загуби и щети в резултат на предоверяване или прекомерна самоувереност и подценяване на съществуващите рискове.

СУМА
Ако изчисляваш насън, наяве плановете ти може да излязат погрешни, надяваш се на повече, отколкото имаш възможност да постигнеш. Ако плащаш сума, ще спечелиш пари или ще имаш материални придобивки. Ако получаваш сума, значи трябва да ограничиш разходите си и да започнеш да спестяваш, защото скоро ще са ти нужни допълнителни средства.

СУРВАКАНЕ, СУРВАКАР, СУРВАЧКА
В съня вещаят болест. Ако сурвакаш или те сурвакат, ще изгубиш пари или достойнството си. Счупена сурвачка означава, че ще избегнеш нещастие или премеждие.

СУХ, СУШЕНЕ, СУШИЛНЯ
Ако сънуваш, че си сух, значи ще си здрав. Сухи дрехи обличаш ли насън, ще те почетат заради способностите и уменията ти. Сушене в съня обещава добри времена и радост в дома ти. Сушилня ако видиш или използваш насън, ще направиш успешни ходове и добри инвестиции.

СУХАР
Ако видиш, правиш или купуваш насън, ще преуспяваш в работата и в личния си живот. Ако го ядеш, внезапно ще забогатееш.

СУША
Ако стъпваш на суша след продължително плаване, ще се задомиш.

СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
Ако видиш или ядеш насън, ще страдаш от недоимък или от прекалената си щедрост.

СЪБЛАЗНЯВАНЕ
В съня е предупреждение да бъдеш нащрек, когато те ласкаят или хвалят.

СЪБОР
В съня е обещание за срещи с приятели и роднини, за веселба и нови вести.

СЪБРАНИЕ
Ако видиш, организираш или участваш в него насън, наяве ще пренебрегнеш интересите си, ще загърбиш принципите си или ще отхвърлиш желанията на близките си.

СЪБУЖДАНЕ
В съня обещава добри резултати от настоящите ти работи. Ако ти събуждаш някого, ще се гордееш с близките или приятелите си. Тебе ако те събуждат, време е да действаш.

СЪВЕТ
Че даваш, сънуваш ли, опитай се да се освободиш от лошото влияние на средата си. На тебе ако ти дават съвет, въздържай се от конфликти и намеса в чужди дела.

СЪГЛАСИЕ
Ако изразяваш насън, наяве се въздържай от категорични оценки, прибързани изводи и заемане на крайни позиции.

СЪД, СЪДИЛИЩЕ, СЪДИЯ
Насън влизаш ли в сградата на съдилище, предстоят ти конфликти или административни неприятности. Ако съдиш някого, ще докажеш правдата си. Ако тебе те съдят, съдбата ти е в ръцете на чужди хора. Съдийско решение чуеш насън, ще чуеш явна несправедливост. Ако сънуваш, че си съдия, предстоят ти временни неприятности и главоболия.

СЪДОВЕ
Домакински в съня са знак за битови неуредици или материални затруднения. Ако купуваш нови домакинско съдове, чакай гости. Ако миеш съдове, ще получиш скромно морално или материално възнаграждение за старанието и търпението ти. Стари или мръсни съдове предсказват разочарования и неуспехи.

СЪДРУЖИЕ, СЪДРУЖНИК
Че имаш, сънуваш ли, чакат те професионални или лични успехи. Неизгодно съдружие в съня е знак за наближаващи проблеми и промени в работата или семейството.

СЪЖАЛЕНИЕ
Че изпитваш, ако сънуваш, скоро ще имаш основание да се радваш и да се гордееш. Ако съжаляваш някого или тебе те съжаляват, пази се от скрити врагове или съперници.

СЪЗВЕЗДИЕ
Ако видиш или откриеш насън, ще научиш нещо важно за себе си.

СЪКРАЩЕНИЕ
Съкращаваш ли нещо насън, проблемите или работите ти ще се проточат по-дълго, отколкото си очаквал.

СЪКРОВИЩЕ
Че намираш, ако сънуваш, ще изпълниш своя стара мечта или амбиция. Ако заравяш съкровище, чакат те загуби и лишения.

СЪЛЗА
Видиш ли, чака те искрена радост. Ти ако рониш сълзи, ще те утешат и ще те развеселят. Сълзи ако капят по дрехите ти, ще намериш успешно решение на конфликт.

СЪМНЕНИЕ,СЪМНЯВАШ
Ли се насън, наяве ще имаш неочаквани успехи или печалби. Друг ако се съмнява или ако се съмняват в тебе, трябва да проявиш повече търпение, внимание и дипломатич-ност в отношенията си с хората.

СЪОБЩЕНИЕ
Че изпращаш, ако сънуваш, предстоят ти благоприятна промяна в личния живот и радостни вълнения. Ако получаваш съобщение, очаквай изненадващи новини, ще научиш нечия тайна.

СЪПЕРНИК, СЪПЕРНИЦА
Че имаш в любовта, сънуваш ли, ще трябва да се справиш с особено силен конкурент в бизнеса или в обществените си изяви. Ако съперникът или съперницата ти е в работата, очаквай проблеми и неприятности в личния живот и интимните отношения.

СЪПРОТИВА
Оказваш ли насън, наяве ще те победят, ще те надвият конкурентите или съперниците ти. На тебе ако ти оказват съпротива, не злоупотребявай с търпението или благоразположението на началниците си.

СЪПРУГ, СЪПРУГА
Че имаш, ако сънуваш, предстои промяна в дома ти, в семейството ти ще има нов член. и ако си нечий съпруг или нечия съпруга, чакат те проблеми с близките си. Ако насън видиш или говориш със собствения си брачен партньор, предстои ти скандал или пък ще се влошат отношенията ти с него.

СЪРБЕЖ, СЪРБИ
Ли те носът насън, ще говорят за тебе или ще се ядосваш от излишни приказки. Ако те сърби главата, ще спечелиш много пари, но това ще ти коства ядове и грижи. Ако те сърби тялото, тревогите ти са напразни.

СЪРДИТ, СЪРДИШ
Ли се някому насън, наяве ще се облагодетелстваш от приятел. На тебе ако ти се сърдят, очаквай да ти съобщят добра новина.

СЪРНА
Сънуваш ли, ще се влюбиш. Ако я гониш или стреляш по нея, ще проявяваш обществени амбиции, ще се стремиш към по-висок пост или признание. Ако я убиеш, ще се лишиш от нечии грижи и внимание.

СЪРП
Ако видиш или използваш насън, чакат те усилен труд и заслужени печалби. Ако друг използва сърп, ще преживееш тежка загуба или някоя болест. Счупен сърп в съня е знак за смърт в семейството.

СЪРЦЕ
Да видиш в съня, е добър знак: ще те обичат и ценят. Ако сърцето ти бие силно, ще те измамят или ще имаш неверни приятели. Ако видиш кърваво сърце, някой ще те обиди или ще те жегне с жестока истина. Ако ядеш сърце, ще забогатееш. Болки или тежест в сърцето насън са сигнал за болест или тревоги. Студено сърце означава страстна любов. Сърдечен удар ако получиш насън, много ще се радваш на някоя новина или ще имаш дълъг и щастлив живот.

СЪСЕД
Че имаш, сънуваш ли, пази се от случайни запознанства. Ако видиш съседа или съседката си, предстоят ти неприятни битови разправии.

СЪСТЕЗАНИЕ, СЪСТЕЗАВАШ
Ли се с някого насън, значи ти предстои изпитание и наяве. Ако спечелиш състезанието, наяве ще срещнеш доста трудности в начинанията си. Ако ли пък насън губиш, очаквай да преминеш премеждията лесно и безпроблемно.

СЯДАНЕ, СЕДИШ
Ли насън, чака те приятно и ползотворно пътуване. Друг ако е седнал, предстои ти среща с приятел.

СЯНКА
Ако сънуваш, грози те опасност. Ако е собствената ти сянка, може да получиш наследство или да спечелиш от сделка с имот. Чужда сянка в съня ти предупреждава да не предприемаш рискове и да се въздържаш от пътуване. Сянката на умрял човек е съобщение за трудности, болести или проблеми. Ако сънуваш, че си на сянка, ще се ползваш с протекции и височайша закрила. Друг ако е на сянка, значи крият нещо от теб.