Съсед съобщи за старозагорец, излязъл по време на карантина

На 4 април 2020 г., 43-годишен шофьор във фирма за международни превози се завърнал в България от зона с разпространение на COVID – 19, при което на ГКПП – Видин му било издадено предписание за поставяне под карантина за времето от 4.04 до 18.04.2020 г.

Във формуляра мъжът декларирал, че ще се намира на адрес в Стара Загора. Въпреки разяснените му задължения, на 14.04.2020 г., той напуснал адреса на карантината, като решил да отиде до търговски обект, но бил забелязан от съсед, който подал сигнал в ОД на МВР – Стара Загора.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

image0 (9K)

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!