С ателие за коледни сувенири стартира традиционната инициатива на старозагорския омбудсман „Чудната елха“

С ателие за коледни сувенири стартира традиционната инициатива на старозагорския омбудсман „Чудната елха“, съобщиха за ЗАРАТА

Малчугани от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без родителска грижа твориха коледни картички и рисунки със старозагорския обществен посредник Иванка Сотирова и двойката млади омбудсмани с мандат 2022-2023 г. – Георги Георгиев и Диана Щерева в Международния младежки център в Стара Загора. Гост на съботното творческо ателие бе и Мария Жекова – общински съветник, която зарадва децата с подаръци в края на събитието. По този начин символично бе дадено начало и на тазгодишното благотворително начинание „Чудната елха“.

„В навечерието на Коледа Ви призоваваме да се включите в традиционната инициатива на обществения посредник и младите омбудсмани на Стара Загора – „Чудната елха“.

Нека и тази година допринесем за създаване на повече уют за децата, лишени от родителска грижа, настанени в ЦНСТ /Центрове за настаняване от семеен тип/ и дневните центрове за деца с увреждания. Закупуването на цветни барбарони, катерушки и играчки биха ги зарадвали.

Децата имат постоянна необходимост от пособия за рисуване, апликиране, конструиране, моделиране и различни материали. Ще се радваме на Вашата отзивчивост и при необходимост от повече информация ни търсете на тел. 0885901264 и на адрес: „М. Методи Кусев“ 34 А, ет.1“, гласи апелът на старозагорския омбудсман.

„Станете част от инициативата! Закупените от Вас подаръци ще можем заедно да поднесем в центровете в периода 20 – 22 декември или ги донесете в офиса на обществения посредник“, допълва Иванка Сотирова.


image0 (9K)