Тази седмица приключва ремонтът на 6-километровия участък от АМ „Тракия“ до пътен възел „Чирпан“

Тази седмица ще завърши ремонтът в 6 км участък от АМ „Тракия“ от общо 16,5 км, които се обновяват в момента. Строителните работи стартираха в началото на февруари и до дни ще се възстанови движението в отсечката между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“.

Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „Чирпан – изток“ продължава.

На обекта се работи изключително мобилизирано без почивен ден, съобразно метеорологичните условия и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло в целия 16,5 км участък.

С пускането на движението в ремонтирания 6 км участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан – изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.

Ремонтните дейности на 10 км отсечка до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат на 19 април т. г. За изпълнението им участъкът ще остане затворен за движение в двете платна. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан“ и „Чирпан – изток“, бетонови работи, полагане на геомрежа, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. С изпълнение на планираните дейности се подобрява експлоатационното състояние на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Строителните дейности в 16,5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „Стара Загора“.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)