Тайната на Джил Байдън за перфектна фигура

Още по време на президентската кампания на мъжа ѝ, Джил Байдън показа, че е не само добра съпруга и общественик, а и отдадена майка и един от най-харесваните преподаватели. Сега животът ѝ се променя значително, но тя ще продължи да работи и да се грижи за семейството както и досега, макар вече да е доста по-заета след влизането ѝ в Белия дом.

Жената на новия американски президент неминуемо е сравнявана с Мелания Тръмп. Стилът на обличане и поведение на двете се различава коренно. Макар някои да пишат, че жената на бившия държавник е с няколко класи напред, може да кажем, че г-жа Байдън има с какво да ѝ натрие носа.

Общото между двете първи дами е това, че те държат на фигурата си и не ядат каквото и да е. За разлика от Мелания, която едва ли е влизала в кухнята, Джил Байдън със сигурност ще иска да приготвя някои ястия сама, но все пак ще има цял екип, който ще се грижи за това. Дори и да не слага престилката всеки ден, тя ще държи на определени продукти в менюто ѝ, защото е свикнала да се грижи за своето семейство и държи на балансираното хранене.

Какъв режим спазва Джил Байдън?

Ако се чудите защо жената до американския президент е толкова слаба и изглежда по-младолика, ще ви кажем, че в момента тя не спазва диета. Въобще, през годините тя рядко се е подлагала на сериозно ограничение, просто се придържа към по-здравословните продукти.

Пред интервю за Parade, докторът признава, че колкото и да обича здравословни ястия, тя не може да ги приготвя всеки ден. По-скоро се ориентира към домашните рецепти, които изпълнява от години и се харесват от всички.

„Приготвям ги толкова дълго, че просто го правя за нула време, по памет“, каза тя.

Мъжът ѝ няма място в кухнята

Джил посочва, че понякога слага твърде много зеленчуци в някои ястия. Въобще, тя ги харесва и за гарнитура, защото са богати на витамини и минерали.

На въпрос дали Джо Байдън обича да ѝ помага в готвенето, първата дама посочва, че той го прави с удоволствие, но тя предпочита той да е извън кухнята, която си е нейна територия.

Умереност – ключът ѝ към по-хубава фигура

Д-р Байдън е на мнение, че човек не бива да се отказва напълно от нещата, които обича да яде. Стига да ги хапва с мярка, те няма да му навредят. Затова се стреми към балансиран режим на хранене.

Първата дама споделя пред Self, че майка ѝ никога не е купувала сода и не разрешавала да пият газирани напитки, но според нея това е неправилно.

„Децата ми се хранят доста здравословно. Но ако искат неща като чипс или каквото и да е, мисля, че всичко трябва да е умерено“, разкрива тя, с което уточнява, че им позволява някои забранени храни, но ги е учила да не прекаляват с количеството.

Г-жа Байдън посочва, че внуците ѝ ядат много зеленчуци и хумус, за което поздравява родителите им. „Всичко зависи от избора, който родителите правят за децата си“, казва тя и уточнява, че се е опитала да предаде своите хранителни навици на синовете на мъжа ѝ, както и тяхната обща дъщеря.

Бадеми – идеални за бърза закуска

Джил Байдън признава, че когато е в движение и е твърде заета, за да яде нещо по-солидно на място, винаги похапва бадеми. Като педагог, а сега вече и като първа дама, тя ще има натоварен график, с което е неизбежно да се храни на крак. В такива случаи ще прибягва до любимите си ядки, а не да протяга храна към вредни храни.

„Опитвам се да намеря пресни плодове и зеленчуци, макар че това невинаги е лесно… Взимам бадеми със себе си, хидратирам се, опитвам се да спортувам“, обяснява тя.

Малки забежки са позволени

Говорейки за начина си на живот пред The Washington Post, Джил Байдън казва, че понякога си позволява да хапне нещо по-калорично или да пийне чаша мартини, които за нея са в графата „малки удоволствия“. Друг път предпочита вино, за да се наслади на семейната вечеря.

„Винаги е забавно просто да включиш малко музика, да изпиеш чаша вино и да готвиш“, продължава тя. Що се отнася до съпруга ѝ, ще се учудите, че той предпочита да не пие, като би заменил червеното вино с чаша от любимия му сладолед.

Джил Байдън обожава да яде сандвичи с пържени яйца, както и пържени картофки от време на време. Иначе, докато тя и мъжът ѝ живеели в Белия дом по времето на управлението на Барак Обама, те се глезели с фъстъчено масло, нискомаслено кисело мляко, както и някои зърнени храни.

Бягането по маратони ѝ помага да поддържа форма

Жената на Джо Байдън признава, че понякога набляга на по-въглехидратни ястия, особено ако ще се състезава в някой маратон. По този начин събираме повече енергия. Иначе този тип движение ѝ помага да бъде здрава и в по-добра форма.

„Започнах, когато бях на около 40, така че бягам почти 20 години“, разкрива тя пред Runner’s World. По думите ѝ, бягането ѝ помага да поддържа баланс в живота и да се справя с натоварването между ангажиментите ѝ в политиката и работата на преподавател.

„То наистина ме успокоява. Страхотно чувство е просто да се измъкна и да бягам надалеч“, обяснява още тя.

Автор: Ваня Гъркова

Източник:  tialoto.bg


image0 (9K)