Тайнствените послания на талисманите

„Скритите послания с Красимир Куртев“ – Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата скритото послание на седемте тайни за амулетите.

Историите за талисмани и амулети от минерали и кристали, не са само мит или легенда. В исторически аспект те са една дълга традиция, която има за цел да представи факти на привидно магически артефакти, за използването на амулети и талисмани от крале, кралици, епископи, папи, султани, и обикновени хора, за подобряване, на късмет или просперитет, или да лекуват болести.

Талисмани и амулети, са били изработвани от алхимици, свещеници, магьосници, магове, шамани и вещици. Плиний пише, че са били използвани различни модели на кристали базирани във вид на еликсири, отвари, талисмани и амулети.

Много са хората вещи в този бих го нарекъл занаят, които са доказали силата на амулети изготвени от минерали и кристали.

Албертус Магнус, пише: „През цялата история на талисмани и амулети, лечебни, защитни и опазващи здравето на хората, са били дадени правомощия на рубини, сапфири, смарагди, и почти на всеки друг скъпоценен камък.” Записките на почти всички западни и източни цивилизации осигуряват обширни доклади за използването на всички видове кристални талисмани и амулети като неизчерпаем списък от решаване необходимите проблеми.

Има разлика между амулет и талисман. Талисманът е средство, често кристал или скъпоценен камък, който има специфична способност за подпомагане на даден индивид за фокусиране и усилване правото си своето желание. Талисмана не е камък на късмета. Неговата сила е в способността му да помогне в постигането за определени цели в бъдеще на притежателят му.

Талисманът представлява Фокус. Като даденост, той служи да контролира чувствата, за да доведе до правилните мисли. Той служи за съсредоточаването на мислите и води до извършване на действия, които трябва да се вземат. Талисманът „концентрира” своите действия, за създаване на нови важни навици. Именно чрез тези нови навици, които се постига желаната съдба.

Също така талисманът е усилвател на Универсалната жизнена сила. Като такъв той дава възможността да се присъединят, силата и енергията на собственика към Всеобщата жизнена Сила вибрираща към нашата планета. Тази сила и енергия служат да се размножават индивидуалните усилия. Аналогичен пример за това е молитвата, медитацията към свещ, излъчваща светлина. Следователно трябва талисманите да се приемат също като свещите, всеки един от нас се моли със свещ, защо да няма друг вид начин, като например талисман.

Амулетът е специален талисман – с много по-висок ранг в духовен аспект, който се използва за отбрана и защита. Някои кристали и минерали се формират в кристални структури, в които се фокусират силите им, за да се постигне желаната цел при негативни агресивни атаки, обсебване, магии, зли очи, завист и злоба, тоест всичко лошо, което може да връхлети хората.

Бих желал да отбележа, че не от всеки предмет или кристал може да се изготви амулет, само определени минерали или кристали имат тази сила за амулети.

Минералите и кристалите имат феноменални енергии. Хенри Мейсън изследва седемте тайни на това, как се правят талисмани и амулети за да работят в полза на човека. В основата на книгата му е заложено новото разбиране, че силата на даден кристал или минерал идва от кристалната решетка – енергия, неговата мощност химически и лъчите му като цвят. Чрез анализ на кристални структури, химичен състав, и цветните лъчи, силата на всеки кристал може да се определи. Хенри Мейсън е признат като учен от различни световни институции, като НАСА на пример.

Всеки кристал има една от шестте кристални структури енергия. Минералите на тази земя образуват шест кристални структури, всеки със собствената си енергия. Това са :

1. Хесксегоналната Кристална система – „Търсач”. Към тази първа част – „Търсач” са минерали, които се формират с техните молекули, подредени в триъгълни структури, най-простата форма на природата, която прилича на стрела. Минерали на шестоъгълна кристална система, често образуват кристали с външната форма, това е огледало на вътрешно оформление, като стрела или показалец.

Тези кристали и минерали са мощни, когато се желае да се придобие това, което ние все още не притежаваме. Такива кристали имат енергийна структура, която се съсредоточава за засилване на вашите желания и усилия, за да се намери необходимия път към това, което търсите.

2. Изометрична система на кристалите – „Зидар”. Във втората система спадат друг вид група от минерали и кристали, които се формират в изометричната система на кристалите. Те имат вътрешни кристални решетки с перфектна кубична симетрия и вътрешна хармония. Те са вид градивни елементи – вътрешно – Аз-ът. Това е вътрешната структура на равенство и перфектния прав ъгъл, който изгражда сближаването на духовните форми във вид на харизматични кубчета.

Това са „градивните блокове“ от групата на кристалите. Тяхната вътрешна структура на блокове изгражда перфектни кристални решетки, които може да ни помогнат да се съсредоточим в усилията ни за изграждане на нашите успехи и подобряване на живота ни. Полезни, както за успехите ни, така и създаване на добри запознанства с необходимият партньор.

3. Групата на Моно кристална система – „Пазач”. Пазителите на вашето семейство, интимна връзка и вашите мечти.

4. Групата на TriclinicCrystal-„Бариера”. Със вътрешна форма на трапецовидна структура, без прав ъгъл, „Бариерата” дава кристална сила във всички посоки, което позволява да предоставят пречки при евентуални атаки от всички посоки едновременно. Тези предпазни кристали са много ефективни като амулети за защита от нещастия.

5. Групата на Orthorhombic Crystal Sistem – „Помощник”. Минералите от тази група могат да ви помогнат да се отървете от нежеланите проблеми, които са ви връхлетели. Тези кристали – с формата на „диамант“, съдържат вътрешни кристални подредби и са подобни на кубичната система, но имат една удължена ос. Изключително полезни като амулети, когато искате да се отървете във вашия живот от болка, дискомфорт, нараняване, болест или заболяване. Въпреки това, е необходима предпазливост.

Не забравяйте, кристалите имат способността да увеличават силата си. Те не са магически камъни. За това препоръчвам преди да се сдобиете с такъв минерал във вид на амулет, да потърсете професионална медицинска помощ при евентуални физически заболявания.

6. Групата на четириъгълната кристална система – „Магнит”. Самото наименование – магнит, дава знак, че това са минерали и кристали, които имат свойствата да привличат благоденствие, приятели, увеличаване на паричният поток и др. Това са така наречените пасивни минерали, подобно на магнит те действат в тесен кръг от пространство по тази причина и действията за изпълнение на материални желания стават за по дълъг период от време. Именно, тази тяхна феноменална енергия ни дава възможност да черпим сила от минерали и кристали.

7. Повечето минерали влизат в основната характерна група на „Буферите”, такива минерали създават баланс и коригират протичането на енергията в нас. Друга характеристика е цветовото излъчване, което има изключително значение.

Езотеричния анализатор Красимир Куртев – Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.  trafficnews.bg
(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.