Тарикат спечели доверието на старозагорка и тя му даде ключовете за дома и колата си

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.И., обвинен за кражбата на различни златни накити (три златни пръстена, един златен синджир с медальон и чифт златни обеци), както и три чифта слънчеви очила, на обща стойност 2 963,60 лева.

Подсъдимият е признал вината си. Районен съд – Стара Загора е наложил на М.И. наказание „лишаване от свобода” за срок от четири години при първоначален „строг“ режим.

През лятото на 2015 г. се М.И. се запознал с пострадалата Т.В. През месец юли отношенията им се задълбочили, като той се преместил в Стара Загора и жената му предоставила ключове от дома и автомобила си. Използвайки факта, че през деня тя работела, подсъдимият разгледал обстойно жилището ѝ. През три поредни дни: на 16,17 и на 18.07.2015 г. мъжът откраднал различни златни накити и слънчеви очила, собственост на пострадалата и ги продал в различни заложни къщи в Стара Загора. Поради съмнителното поведение на М.И. пострадалата преустановила отношенията си с него. На 22.07.2015 г. тя установила липсата на златните бижута и веднага подала сигнал в полицията, по който било образувано настоящото производство.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)