ТАСС: Българският премиер смята, че страната му е неуязвима за мигранти

Ние спим спокойно и мислим, че спокойствието на границата е естествено, а всъщност заслугата е на нашите граничари, подчертава думите на премиера руската агенция

[ad id=“225664″]

Българският министър-председател Бойко Борисов смята, че страната му е единствената неуязвима за мигранти, предава ТАСС, цитирана от „Фокус“.

„Българският вариант за охрана на границите от нелегалната миграция работи добре, надявам се, че ще го използват и в Европа“, заяви Борисов. Той допълни, че „натискът по границата е силен, но контролът е добър и споразумението с Турция за недопускане на мигранти през българско-турската граница работи ефективно“. Той отбеляза, че през последната година България е изпратила обратно в страните на произход около 2500 нелегални мигранти.

Говорейки за засилването на охраната на границите Борисов съобщи, че в близките дни за тези цели ще бъдат допълнително командировани 40 граничари и 50 бойци от специалните части, ще бъдат допълнително купени 70 автомобила с висока проходимост.

[ad id=“263680″]

„Ние спим спокойно и мислим, че спокойствието на границата е естествено, а всъщност заслугата е на нашите граничари, които 24 часа в денонощието защитават границата“, подчерта българският министър-председател.


image0 (9K)