Творческа вечер на Арт сцена „Квадратът“ в Стара Загора

Творческа среща „Игри- рисунки- забавления“ ще се проведе на 13 май (четвъртък) от 19.00 часа на Арт сцена „Квадратът“ в Стара Загора, информира ЗАРАТА.

По време на нея арх. Михаела Захариева ще представи разказването в рисунки като удоволствие, игра и експеримент или кое (по)ражда илюстрацията. Ще бъдат показа два лични мини-проекта, а публиката ще се запознае и с вдъхновяващи илюстраторки като Беатрис Алеман и Калина Мухова.

Двамата потомствени архитекти – Мартин Бакърджиев и Александър Бакърджиев, са почитатели на настолните игри. След като имат до себе си и илюстратор в лицето на баща им- арх. Петър Бакърджиев, решават, че най-голямото предизвикателство  е да създадат няколко свои игри. По време на срещата в едно от най-новите артистични пространства в Стара Загора, те ще покажат как точно се прави игра.

Гост ще бъде и популярният старозагорски автор Никола Райнов. Той ще представи своята лична история за успеха и предизвикателствата по пътя към него.

Събитието се организира от Община Стара Загора и САБ-дружество Стара Загора и е част от поредица срещи, които стартираха през есента.

(Visited 28 times, 1 visits today)

image0 (9K)