НАЙ-НОВИ:

Властите в Турция закриха над 20 телевизии и радиостанции

Над 20 телевизии и радиостанции бяха закрити от властите в Турция. Действията на правителството предизвикаха вълна от негодувание сред професионалните и правозащитните организации.

Електронните медии попаднаха под ударите на властта по обвинения, че в информационните им емисии имало „терористично съдържание“. Две от телевизиите се свързват с Кюрдската демократическа партия, а една с общността на алевитите, възприемани като секта. Сред закритите медии има дори телевизионен канал за детски филмчета.

Съюзът на турските журналисти излезе с декларация, че „журналистите, които не споделят мненията на правителството, са взети на прицел и са арестувани на базата на изфабрикувани обвинения“.  Международният комитет за защита на журналистите призова турските власти да преосмислят решението си.

Продължават и „чистките“ във всички сфери на обществения живот в Турция. Задържани са още 26 преподаватели в университет, както и близо 160 служители в затворите и в системата на правораздаването. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови