Телефонен измамник се представя за директор на Агенция „Митници“. 53-годишен старозагорец попадна в капана

Телефонен измамник се представя за директор на Агенция „Митници“. 53-годишен старозагорец попадна в капана, научи ЗАРАТА от полицията и прокуратурата

На 2 август в ОДМВР – Стара Загора се е явил 53-годишен мъж от Стара Загора, който заявил, че на 1 август и на 2 август e получил обаждания по телефона от непознато лице, което се представило за директор на Агенция “Митници” и го помолилo да съдейства на деца, които ще ходят да олимпиада, като дари сума пари. След като бил въведен в заблуждение, 53-годишният мъж дал общата сума от 405 лв., но по-късно непознатият се обадил отново и поискал още 524 лв.

От служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора са проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен извършителят на деянието – 61-годишен мъж от Ямбол. Същият е задържан за срок до 24 часа. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 210 от НК.

image0 (9K)

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.В., на 62 г., за това, че чрез измама, в условията на продължавано престъпление и в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у другиго, че дарява пари за деца и с това му причинил имотна вреда в размер на 930 лева.

Престъплението е квалифицирано по чл.211 вр. чл.210 ал.1т.1 вр. чл.209 ал.1вр. чл.29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.
Измамникът е осъждан и преди. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои изготвяне на искане до Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

(Visited 64 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!