НАЙ-НОВИ:

Тенис звезди събират средства за щетите от пожарите в Австралия

Роджър Федерер, Серина Уилямс и Рафаел Надал ще вземат участие в демонстративен благотворителен тенис мач за събиране на средства за пострадалите от бушуващите горски пожари в Австралия.

Двубоят ще се състои на 15 януари на централния корт „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн парк. В срещата ще участват също така Ник Кириос и Стефанос Циципас при мъжете и Наоми Осака и Каролине Вожняцки при жените.

„За два часа и половина ние ще направим благотворителен спектакъл, но също така ще се съберем като общност, за да изиграем нашата роля в усилията за подпомагане“, заяви президентът на Тенис Австралия Крейг Тайли.

При пожарите, които бушуват от септември в страната континент, са загинали 25 човека.

Кириос дарява по 200 австралийски долара за всеки ас, който направи по време на турнирита в родината си през януари. Световната №1 при жените Ашли Барти пък обяви, че ще даде цялата си премия от състезанието в Бризбън тази седмица за пострадалите.

-->

В същото време деветима австралийски баскетболисти от НБА дариха общо 750 хиляди австралийски долара за възстановяване на щетите от пожарите. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови