Тервел Пулев излиза срещу грузинец тази седмица

Седмица след като постигна петата си поредна победа в професионалния бокс, Тервел Пулев отново се качва на ринга. Миналата събота той спечели срещу украинеца Артьом Редко с технически нокаут в третия рунд в Берлин, а тази събота (18 ноември) му предстои нов двубой в Германия.

Този път Тервел ще се боксира в специална галавечер в памет на легендарния треньор Фриц Здунек. Тя ще се проведе под надслов „В чест на Фриц“ в Нойщат-Гвеле, в близост до Шверин – градът, който в продължение на десетилетия се гордее с най-добрия клуб по бокс в цяла Германия, ръководен от самия Здунек.

[ad id=“218001″]

Съперник на последния олимпийски медалист в историята на българския бокс е Михаил Куцишвили – боксьор номер 1 на Грузия, който има 44 победи в професионалната си кариера, 24 от които с нокаут. Срещата на Тервел Пулев срещу Куцишвили е определена за главна в галавечерта, насрочена е за 8 рунда и ще започне под номер 5, последна в програмата.

Специален гост на събитието ще бъде и Ули Вегнер – личен треньор на Кубрат Пулев в „Зауерланд“, който е един от най-близките приятели на Фриц Здунек. Редом до Тервел на галата ще бъде и Кубрат, който го подкрепяше в близост до ринга и при успеха над Редко в Берлин. Боксовата гала е с начален час 18:00 часа.

Фриц Здунек е считан за един от най-добрите треньори по бокс в историята както при аматьорите, така и при професионалистите. Дългогодишен наставник на братята Виталий и Владимир Кличко.

Желаещите да присъстват могат да го направят в Neustadt -Glewe, Sporthalle „Zur Kuhdrift“.


image0 (9K)