Тервел Пулев постигна девета победа на професионалния ринг

Тервел Пулев постигна девета победа на професионалния ринг, след като победи по точки опитния руснак Валерий Брудов на гала вечер в Берлин. Руснакът защити репутацията си на опитен боксьор, като затрудни доста Тервел, но в крайна сметка българинът вдигна победоносно ръце за девети пореден път като професионалист.
[ad id=“225664″]

Тервел влезе много активно в мача, като започна да тормози съперника си с удари. Брудов почти не предприемаше атаки, като чакаше гонга и в крайна сметка двубоят стигна до втори рунд. Той не предложи по-различна картина. В третия рунд руснакът започна по-смело, но инкасира няколко тежки удара, докато той не успяваше да достигне Пулев, макар и в края да го притисна до въжетата непосредствено преди да удари гонга. В четвъртия рунд руснакът вече показваше признаци на умора, като търсеше клинчове, за да почива от ударите на Тервел.

[ad id=“218001″]

Той все пак да нанесе няколко попадения в тялото на българина преди да бъде дадено началото на петия рунд. Началото му беше равностойно, като и двамата боксьори успяха да си разменят удари, а вече и Тервел влизаше в клинч, за да противодейства на активизиралия се опитен руснак, а и умората започна да си казва думата.

В шестия рунд инициативата отново беше у Брудов, който добре се пазеше от ударите на Тервел, които не го достигаха. Все пак българинът успя да пласира удар в тялото, последван от прав десен, след което премина в атака и успя да изтощи съперника си. В седмия рунд Тервел включи и лявата си ръка, като вкара няколко попадения и умело се пазеше от атаките на съперника. В залата проехтя и „Българи, юнаци“, което допълнително стимулира Тервел, който потърси развръзка преди да проехти гонка.

Осмият рунд започна с попадение в главата на Брудов, който след това успя да извади от равновесие българина. И двамата боксьори вече изглеждаха уморени. Рундът беше за кратко прекъснат, а след подновяването Брудов премина в сериозна атака, но удари гонгът.

[ad id=“263680″]

След преглеждането на фишовете на съдиите победата по точки беше присъдена на Пулев, който тази вечер срещна най-сериозното си препятствие като професионалист.

Източник – Спортал


image0 (9K)