Терор в Кабул! 14 жертви, 145 ранени

Броят на жертвите, загинали при самоубийствената атака в столицата на Афганистан, достигна до 14 души. Пострадалите са 145, предава АФП, като се позовава на местните власти.

„Четиринадесет души бяха убити, 145 бяха ранени при днешната експлозия“, заяви заместник-министърът на вътрешните работи генерал Хошал Садат пред репортери, часове след като силен взрив разтърси афганистанската столица. Отговорност за него поеха талибаните.

По-рано бе съобщено, че кола-бомба се е взривила пред полицейско управление в столицата на Афганистан – Кабул, припомня „Фокус“.

Взривът избухна в сутрешния час пик в западната част на града. Талибаните обявиха, че един от техните самоубийствени-атентатори е атакувал „наборен център“.

„Голям брой войници и полиция бяха убити или ранени“, се казва в изявление на групировката, която в момента води преговори за изтегляне на американската армия от Афганистан след 20 години кръвопролития.

Говорител на Министерството на здравеопазването в Кабул съобщи, че в болниците са приети 95 ранени. Повечето от тях са цивилни и има много жени и деца, заяви той.


image0 (9K)