Тече проверка на МВР в трите ни големи университети СУ, ТУ и УНСС

Тече проверка на МВР в трите ни големи университети СУ, ТУ и УНСС

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

Проверки на полицията текат в три университета в София след подаден сигнал, съобщиха от МВР. Проверяват СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Технически университет.

С Постановление на Министерския съвет 219/2020 г. са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ-ове, притежаващи студентски общежития, за подобряване на битовата общодостъпна и социална среда в размер на 68 000 000 лв. С ПМС 53/2021 г. допълнително са отпуснати още 10 000 000 лв.

С цел използване на осигурените бюджетни средства, с писмо от МОН е препоръчано при подготовката и провеждането на обществените поръчки университетите да заложат възможност за авансово плащане на 100% от стойността на договорите към фирмите-изпълнители.

В хода на започналата проверка служители на Отдел „Икономическа полиция“ на ГДНП са изискали от университетите необходимите документи, свързани със сключени договори, гаранции, плащания и извършена дейност, както и с начина на проведените процедури.

На 17 и 18 ноември служители на МВР не са посещавали университетите във връзка с изборния процес, уточниха от вътрешното ведомство.

Това е отговорът от ведомството на Бойко Рашков на обвинения, отправени от проф. Анастас Герджиков в предизборния дебат с Румен Радев.

„Слезте от облаците, стъпете малко на земята. Питайте хората какво виждат, какво прави полицията. Разходете се сред тях без свитата си. Вчера и днес е имало служители на ГДБОП и на МВР в Софийския университет, които са проверявали за купуване на гласове“, каза на дебата професорът. Радев. И допълни, че е стъпил на земята и хората му казвали как вече не били мачкани по време на обиколките му из страната.

 

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!