Това любимо наше мезе било много вредно с алкохол

Пресният домат е чест гост на трапезата, но се оказва, че този зеленчук може да представлява истинска опасност за здравето в комбинация със силни алкохолни напитки, твърди сайтът zdrave.to .

Многобройни експерименти са доказали, че пресните домати, комбинирани със силен алкохол и особено водка, често причиняват такова неприятно явление като метеоризъм. А това се дължи на множество органични киселини, които се намират в големи количества в този зеленчук.

Също така комбинация от домат и алкохол може да причини храносмилателни проблеми, което обикновено води до диария.

Но това, което ни изненадва е следното – продуктите получени от обработка на домати – сокове, пасти, кетчупи и сосове, не притежават толкова неприятно свойство. Не се наблюдават отрицателни ефекти при храносмилането, когато се приемат едновременно с алкохол.

Не трябва да използвате мариновани домати, които са били използвани при приготвянето на оцетна киселина. За организма комбинацията от оцетна киселина и алкохол е огромна тежест за бъбреците и черния дроб.

Доматеният сок и силният алкохол обаче са чудесна комбинация. Такова питие си струва да бъде на масата по време на всеки празник.


image0 (9K)