Томислав Дончев: Ключът към следващото управление е ГЕРБ

Томислав Дончев: Ключът към следващото управление е ГЕРБ

ГЕРБ ще се опитат да бъдат позитивни, прагматични и освен да говорим с хората, ще търсим локални, регионални измерения и на проблемите и възможности, коментира Томислав Дончев.

„Но най-вече ще търсим тази политическа формула, която ще направи сформирането на управляващо мнозинство в следващото Народно събрание“, увери той.

Още по темата

25 яну 2023 13:42

48

25 яну 2023 09:14

55

24 яну 2023 18:04

176

Относно възможността ГЕРБ да отмени решението си да влиза в коалиция с БСП, Дончев обясни, че двете партии имат много сериозни разделение на цели, и на идеологии.

„Омръзна ми темата от вече повече от две години как някой никога няма да работи с някой друг. Особено тази технология на отрицанието понякога се явява причина за съществуването на някои партии. Ние имаме партии, които не е ясно за какво се борят. Единственото, което е ясно, против кого са“, посочи той.

Според него БСП не е ключът към следващото управление.

„Скептичен съм по отношение на парламентарно партньорство, по отношение на сформиране на управляващо мнозинство с тях по една проста причина – ние имаме много различия с тях по отношение на идеология, цели и т.н. , но при всички случаи ние трябва да деескалираме напрежението между партиите“, коментира Дончев и добави, че ръководството на ГЕРБ ще се пита актива на партията дали могат да отпаднат някой ограничения.

Той предупреди, че има опасност партии да станат излишни, ако няма редовно правителство след следващите избори.

„Ключът към следващото управление е ГЕРБ“, отсече той.

„При избори по традиция е редно да се демонстрира оптимизъм, но аз съм разтревожен, защото партиите не успяват да извършат основната си функция. Основната функция на партиите е да материализират желанията и волята на хората. Те не успяват, защото не могат да сформират устойчиво управление, което да формира тези политики, които те са обещали на хората, което е голям проблем. Това означава, че партиите не изпълняват волята на народа. И утре ще се появи глас, който ще каже , че са безсмислени и може би демокрацията не е добър модел на управление“, предупреди Дончев.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)