Тошко Йорданов: Петков се превърна в един по-образован Борисов

Тошко Йорданов: Петков се превърна в един по-образован Борисов

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

Ние категорично няма да подкрепим правителство, в което са ГЕРБ и ДПС, но те вече си имат мнозинство. Това заяви съпредседателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на срещата на депутати и експерти на партията с граждани, която се проведе в събота в Стара Загора.

„Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят… Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика – и при двамата доминира Аз-ът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор“, каза той пред БНР.

Депутатът допълни, че ще  се водят разговори с досегашните партньори за ново правителство при ясни правила и ангажименти, но „не на всяка цена“.

Още по темата

26 юни 2022 12:44

74

26 юни 2022 11:35

139

25 юни 2022 21:00

153

Според него „мъжкото и достойното поведение“ е, след като си загубил коалиционен партньор, отиваш или на избори, или търсиш сам доверие в този парламент.

„Те са вкопчени във властта. Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен герой“.

В предаването „Неделя 150“ Йорданов допълни, че Външно министерство и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското председателство за Северна Македония:

„Външно е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната. Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента“.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 43 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!