Трагедия в Тетевен. В потопа е загинал млад мъж

Загинал е млад мъж при преминаване през преляла в Тетевен река. Това съобщиха от Областна администрация-Ловеч, цитирани от „Фокус“.

[ad id=“225664″]

Инцидентът се е случил между вила „Червен“ и град Тетевен. Жертвата е млад мъж, но все още не се знае точната му възраст. Мъжът е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеша за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Все още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта на мъжа.

Падналите над 99 литра на кв. метър дъжд, нанесоха щети в Тетевенско, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, къщите им са наводнени, има разрушени мостове, активирани свлачища, пострадала е и пътната инфраструктура. Три махали с около 300 души в тях останаха откъснати заради разрушен път и отнесен железобетонен мост.

На място са областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Откъснатите хора ще бъдат снабдени с необходимите хранителни продукти. Работи се по отстраняване на щетите и укрепване на коритото на реката.

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, потвърди кметът на общината Иван Грънчаров. Водата е дошла от прелял канал, който в миналото е строен за напояване.

Бедствено положение на територията на община Тетевен, обяви кметът Мадлена Бояджиева. Заради проливните дъждове са пострадали няколко села, улиците на града са като реки, унищожена е инфраструктура. В района снощи са паднали 100 литра на квадратен метър, а наводненията причини един от малките притоци на р. Вит.

В социалните мрежи се появиха страшни снимки от стихията, която е върлувала в града. Улиците буквално са превърнати в реки.


image0 (9K)