Тракийският университет получи „Академичен Оскар“

Тракийският университет в Стара Загора е сред отличените с престижните награди „Академични Оскари“, съобщи Радио-Стара Загора

За поредна година висшето учебно заведение заема челното място в направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“, припомни ректорът, проф. Добри Ярков:
„Наистина нашият университет стои много стабилно на картата на университетите в България. И не само в направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“, където сме безспорни лидери, имаме и втори и трети места, които са изключително важни за развитието на нашия университет като мултидисциплинарен. По отношение на първите места –това не е случайно. Двата факултета ветеринарно медицинския и Аграрен имат 100-годишна история. Тази награда ни задължава да продължим да работим на по-високо ниво“, коментира проф. Ярков. Той открои, че ще продължи работата по отношение на дигиталната трансформация в аграрния сектор, въвеждането на роботизирани системи, както и подготвяне на бъдещите ветеринарни лекари да работят с новите проблеми заболявания, които са характерни за новите технологии за отглеждане на животните.

Ветеринарномедицинския факултет получи и европейска акредитация през 2022 г, припомни ректорът.

Проф. Добри Ярков отбеляза още, че за поредна година Тракийския университет е изпълнил приема на студенти – държавната поръчка на 100%. През тази учебна година бяха приети и първите 125 студени в ИТ-специалности.


image0 (9K)