Треньорът на БК Берое Любомир Минчев: 11 точки са добра разлика, но тя не бива да ни успокоява

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев говори пред клубния сайт след вчерашната победа над Рилски спортист като гост със 78:67 и преди последния мач за годината отново срещу този съперник на 30 декември от 18 часа в Стара Загора.

– Г-н Минчев, честита победа! Спечелихме с 11 точки разлика срещу силен съперник като Рилски спортист, при това като гост. Какъв е коментарът Ви за мача?

– Смятам, че като цяло изиграхме един добър мач, с изключение на един период, в който допуснахме по-сериозен срив. Рилски спортист вкарват средно по 80 точки средно на мач, ние ги свалихме под 70. Именно добрата игра в защита ни помогна да спечелим.

– В един момент Берое водеше с 21 точки разлика, впоследствие домакините свалиха преднината ни само на 3. На какво се дължат тези спадове по време на мачовете? Срещу Балкан наскоро се случи нещо подобно.

– Всеки отбор има спадове, при нас те са малко по-отчетливи в дадени мачове. Все пак трябва да отбележим, че новото попълнение Тре Когинс беше на една тренировка и половина с нас и това оказва влияние. Като втори гард му трябваше време да влезе в по-сериозните мачове. Нужно е време за него специално. Смятам, че проблемите идват от нападението, не от защитата.

– След вчерашната победа можем ли да кажем, че Берое е фаворит в двойката с Рилецо?

– 11 точки не е лоша разлика, но тя не може да ни успокоява, защото такава разлика може да се свали за две минути. Рилски спортист миналата година бяха загубили с 12 точки вкъщи от Академик Пловдив, после биха навън и продължиха напред. Нито те ще се предадат, нито ще дойдат като обречени. Чака ни нов тежък мач на реванша. Всичко е възможно, затова не трябва да се отпускаме.

– Берое завършва годината отново срещу Рилски спортист на 30 декември в мач за първенство у дома. Какви са очакванията Ви за този двубой?

– Такава ни е програмата. Неминуемо те ще си направят анализ как са играли снощи. Ние също ще си направим съответните изводи. Смятам, че в момента сме горе-долу балансирани и в сравнително добра форма.


image0 (9K)