Третата доза на ваксината била организмът да си припомни кой е врагът

Третата доза на ваксината била организмът да си припомни кой е врагът

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

image0 (9K)

Броят на новозаразените с COVID-19 у нас расте. За последните 24 часа те са 1387. В същото време близо 1,095 млн. души са със завършен ваксинационен цикъл.

Още по темата

19 авг 2021 15:50

153

19 авг 2021 09:05

307

19 авг 2021 07:43

306

„За да бъдем защитени от вируса, трябва възможно най-скоро да си поставим ваксина“, съветва вирусологът от Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН проф. Радостина Александрова.

Някои държави извън Европейския съюз въвеждат трета доза ваксина. Очаква се скоро Европейската агенция по лекарствата да реши кога ще има реваксинация и за гражданите на Европейския съюз.

„Смисълът на една допълнителна доза е да се опресни имунният ни отговор. Важно е да припомняме на имунната система кой е врагът“, уточни проф. Александрова пред БНР.

И добави, че колкото повече се разпространява вирусът, толкова по-голяма е вероятността от мутации. А във връзка с притесненията, че ваксините не се препоръчват за нераждали жени заради риск от безплодие, проф. Александрова уверява, че това е мит, зад който няма научни доказателства.

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!