Трети ден Испания е под почти пълна карантинa, заразените са повече от 11 400

Европейските лидери решават днес във видеоконферентна връзка дали да затворят външните граници на страните от Европейския съюз за граждани на други държави. Безпрецедентната мярка се налага, за да се ограничи разпространението на коронавируса в Европа. Повечето държави от Шенгенското пространство върнаха контрола по границите си.

47-милионното население на Испания трети ден е под почти пълна карантинa. През границата се допускат само испански граждани, дипломати и лица, влизащи заради форсмажорни обстоятелства. 509 са смъртните случаи в страната поради епидемията от новия коронавирус, информира worldometers.info 

Само през последното денонощие в Испания са регистрирани нови 1467 заразени. Общият брой на носителите на новия коронавирус в страната достигна 11 409 души.

Франция мобилизира 100 хиляди полицаи, за да следят за спазването на ограниченията, които са въведени.

Великобритания е единствената държава, която не въвежда строги мерки. Там затвориха засега единствено театрите, а премиерът Борис Джонсън призова хората да избягват заведенията и социалните контакти, както и да работят от домовете си, ако е възможно. Починали са 55 души.


image0 (9K)