Трима в ареста за измама с онлайн продажба на пелети

Трима в ареста за измама с онлайн продажба на пелети

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

При спецоперация на ГДНП и служители от ОДМВР – Плевен и Русе са задържани трима души, съпричастни към измама с онлайн продажба на пелети,  съобщиха от пресцентъра на МВР.

Те са заловени на 16 септември на територията на голям търговски обект в Русе. Мъжете – на 26, 21 и 23 години са криминално проявени, като най-възрастният е и осъждан.

Те осъществявали измамата чрез обява в търговска платформа във Facebook. От хората, отговорили на обявата за „изгодна сделка” е искано да изпратят капаро чрез система за бързо плащане.

По време на разследването било установено, че 26-годишният задържан е публикувал и обяви за продажба на изгодни цени на дърва за огрев, контейнери за живеене, олио, брашно, гаражни клетки и др., а другите двама изпълнявали
ролята на сътрудници в схемата.

Извършени са процесуални действия – обиск, претърсване и  изземване в 2 автомобила и жилище във Ветово. Намерени и иззети са вещи, свързани с престъпната дейност на задържаните.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Плевен. По отношение на 26-годишния е взета мярка за неотклонение  „задържане под стража“. Налични са данни за съпричастност към такъв тип измами в Кърджалийска, Пловдивска и Врачанска области.

 

https://www.dnes.bg/…..

(Visited 263 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!