Трима са обвинени и задържани от ОП – Стара Загора за отвличане на 34-годишен мъж в местност под връх Бузлуджа

Трима са обвинени и задържани от Окръжна прокуратура – Стара Загора за отвличане на 34-годишен мъж в местност под връх Бузлуджа, съобщиха за ЗАРАТА от АП-Пловдив

Вчера Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми И. Д., на 22 г., М. Д., на 20 г., и В. А., на 25 г., за това, че на 30.11.2021 г. в с. Дунавци, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, като съизвършители, са отвлекли С.С., на 34 г. – престъпление по чл. 142, ал.2, т. 2 вр. ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.
Горепосочените три лица са обвинени и в това, че на 30.11.2021 г. в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на гр. Шипка, отново в съучастие помежду си, като съизвършители, противозаконно са лишили от свобода С. С. – престъпление по чл. 142а, ал.1, вр. с чл.20, ал. 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.
Спрямо И.Д. е повдигнато обвинение и за опит за убийство на С.С. – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от НК.
По делото е установено, че тримата обвиняеми са отвлекли С.С. и с автомобил го откарали в местност под връх Бузлуджа. Там го малтретирали. На С.С. бил нанесен побой и прободни рани в корема. Пострадалият мъж бил завързан за дърво, след което тримата си тръгнали. С.С. е бил открит от случайно преминаващ гражданин, който подал сигнал на тел. 112.
Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.
Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Стара Загора и ОД на МВР-Стара Загора. В него участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор, Георги Видев, зам.-окръжен прокурор, и ст. комисар Николай Колев, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

(Visited 25 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!