Тръмп обеща да направи Републиканската партия силна „както никога преди“

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се завърна на политическата сцена в неделя за първи път от напускането на Белия дом на 20 януари тази година. Той произнесе реч в Орландо, Флорида, пред Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC), която събира привърженици на по-крайното крило на Републиканската партия.

Тръмп намекна за възможно кандидатиране отново за президент през 2024 година и отхвърли слуховете за основаването на нова партия.

„Ще продължа да се боря точно на ваша страна. Не основаваме нови партии“, каза Тръмп в първата си публична изява след встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън.

„Имаме Републиканската партия. Тя ще бъде силна и единна както никога преди“.

Тръмп отново оспори своята загуба на изборите на 3 ноември 2020 г. и нападна Байдън по редица теми. Според него управлението е минало „от Америка на първо място към Америка на последно място“.

„Джо Байдън има най-пагубния първи месец като президент в съвременната история“, каза Тръмп.

За разлика от други бивши президенти, Доналд Тръмп даде ясно да се разбере, че няма намерение на да напуска активната политика или да се ограничава в критиките си към своя наследник.

Белият дом коментира, че няма да обръща внимание на критиките на Тръмп.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)