Търсят Брендо, искат да го вкарат в затвора

Софийска градска прокуратура издаде Европейска заповед за ареста на Евелин Банев – Брендо. Тя е във връзка с привеждане в изпълнение на постановената спрямо него осъдителна присъда от 6 години „лишаване от свобода“, съобщиха от държавното обвинение.

[ad id=“225664″]

От 26 април спрямо Брендо е влязла в сила присъда от 6 години затвор. Тя е издадена по обвинението за участие в организирана престъпна група за пране на пари.

Софийска градска прокуратура незабавно е разпоредила задържането на Банев и провеждането му в затвора. Спрямо него е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му в страната е неизвестно, Брендо е обявен за последователно за местно, общодържавно и международно издирване.

[ad id=“263680″]

Евелин Банев е осъден, затова че през периода от 17 октомври 2002-а до 30 май 2005 година на територията на Република България, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британските Вирджински острови, Конфедерация Швейцария и Република Австрия, участвал в организирана престъпна група, създадена с цел да извърши финансови операции със средства, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление – трафик на наркотични вещества, информират от прокуратурата.

offnews.bg


image0 (9K)