Хвърлилият детето си от моста Дилян системно пребивал жена си и момченцето си

Брутален насилник с криминално досие и навик да посяга към чашката, който редовно пребивал жена си и невръстното си дете. Така описват Дилян, хвърлил тази сутрин 4-годишния си син от моста в Габрово, негови съседи, научи TrafficNews, съобщават 24 часа

Момчето е издъхнало на място от тежките травми след падането от високо.
Директорът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Муеров съобщи, че тялото на момченце е открито във водите на река Янтра под виадукта.
Трагедията се разигра рано тази сутрин, а полицията пристигна на мястото на инцидента в 6,30 часа след обаждане на бащата.
Дидо, както го наричат приятелите му, също се канел да се хвърли от моста, но след три часа преговори с психолози на МВР, е бил задържан.
31-годишният мъж е лежал в затвора заради наркотици, имал е сприхав нрав и е губел контрол при редовните си пиянства, разказаха още комшиите му.
Дилян живеел на семейни начала с майката на детето Поля Христова, домът им бил в габровския квартал „Русевци“. Момченцето било игриво и усмихнато дете.
Заради системния тормоз и побоите, 29-годишната жена често напускала семейното жилище и се криела при майка си. Последните две седмици тя отново избягала в бащиния дом.
Липсата й вбесила Дидо, който решил да я накаже като убие сина им и после да сложи край на живота си, предполагат участници в разследването на драмата.
С майката на загиналото дете Поля в момента също работят психолози. В социалните мрежи нейни познати твърдят, че тя не е смеела да подава сигнали срещу мъжа си заради заплахите му, че ще я убие.
„Този за съжаление ще го изкарат луд, защото по принцип е такъв! Ние сме комшии, не само че детето е оставяно по площадките само, ами е и бито и какво ли не! Преди няколко години лежа в затвора за 6 месеца за кражби… Не веднъж сме имали проблеми с тях, понеже живеят под нас и редовно бяхме в някаква кавга, въпреки всичко тоя л*йняр си правеше каквото си иска“, написа в една от габровските групи във Фейсбук съседка на Дидо и Поля.
Разследването по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Габрово.


image0 (9K)