Убийството на Александър Вучич отдавна е планирано?

Убийството на Александър Вучич отдавна е планирано?

Снимка: БГНЕС

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че убийството на президента на Сърбия Александър Вучич е планирано и че твърденията за подслушване на Вучич и аферата „Йованица“ са опит за удар срещу държавата.

„ Това (убийство) е планирано дълго и подробно. Министерството на вътрешните работи (МВР) създаде паралелни структури и кампании в медиите на магнатите, които бя разпространявани от медиите в региона, за да дехуманизират образа на Вучич и да превърнат него и семейството му в престъпен клан“, каза Бърнабич пред телевизия Пинк.

Тя каза, че убийството на Вучич е планирано при откриването на паметника на Стефан Неманя в Белград на 27 януари тази година, но не посочи подробности и защо прокуратурата не е образувала производство срещу виновните.

„ Ако Вучич беше застрелян, щяха да съчинят история, че това е нещо естествено: „Кой знае в какво са замесени той и семейството му.“ В МВР имаше много такива. Чудовищно е колко добре беше свързана тази мрежа“, каза Бърнабич.

Тя подчерта, че компетентните служби се занимават с тези случаи и замесените в тях няма да бъдат защитени независимо от „име и фамилия, функция и партийна принадлежност“.

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)