Уволнен чиновник заради шега с Борисов

Служител на инспекцията по труда в Габрово е уволнен, защото е сложил колаж с критичен надпис към премиера в оставка Бойко Борисов. Той е отстранен за уронване престижа на институцията. 

Уволненият е 57-годишният инженер Илиян Владов. Той твърди, че намерил надписа в интернет, разпечатал го и го закачил в кабинета си. Първо го обвинили в политическа агитация, а след това – че уронва престижа на Инспекцията по труда. „Въпросното нещо съм го приел от смешната страна. Все пак като български гражданин имам право на мнение. Свободно. Не като преди 1989 година“, смята Владов.

[ad id=“255238″]

Процедурата по уволението му продължила повече от месец. Сигналът срещу него бил подаден до централата на Главната инспекция по труда. „Разберете ме. Не съм компетентна да казвам и да се произнасям. Уволнила го е Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Дори мисля, че е анонимно“, заяви Катя Колева, директор на „Инспекция по труда“-Габрово.

Скандален в случая е и коментарът на бившия вицепремиер и министър на държавната администрация Николай Василев, който открито застава на страната на цензурата. „Държавен служител може да се уволни без някаква конкретна причина, 21-и век не е като 17-и век да смятаме, че някой може да работи на едно място 50 години“, коментира той. Владов ще търси правата си в съда.

http://BNews.bg


image0 (9K)