Удължават празниците в Долината на тракийските царе

Тракийските празници ще започнат на 9-ти август. Удължаването на празниците в Долината на тракийските царе е благодарение на наситената програма на организаторите, което ще позволи кулминационните дни да се приближат до традиционния ритуал на Мегалита над село Бузовград, посветен на есенното равноденствие – 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Казанлък.

[ad id=“226585″]

trakiski praznici 1_resize

Поради големия интерес походите до Мегалита, с паралелно представяне на възстановки на тракийски ритуали тази година ще бъдат два: сутрешен, от 10.30 часа на 26 август и вечерен от 18:00 часа, като последните научни открития в района на Бузово кале ще обогатят допълнително маршрута за посетителите.

Сред акцентите в тазгодишната програма на тракийските празници са няколко изложби на открито, традиционния паралелен Джаз фестивал, организиран от Надя Тончева с участието на именития Теодосий Спасов и гост музиканти от България и чужбина.

Като естествено тематично продължение предстои в началото на септември Казанлък да посрещне 240 траколози от България и света за провеждането на XIII Международен конгрес по тракология.

[ad id=“226585″]

(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)