Учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за провеждането на еднократни изпити

Учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за провеждането на еднократни изпити. Това съобщи в предаването „Здравей, България“ по NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Въпросът е бил обсъден на политически съвет, в края на който с премиера Борисов е решено, че учениците ще се върнат в клас само два пъти – за двете матури.

„Нашият комитет обсъди мярката и реши, че връщането на учебния процес би означавало единствено разпалване на нови огнища и действия, граничещи с убийство. Няма проблем в класните стаи, където децата са на 2 метра и са с маски. Но какво става в междучасията, в коридорите, където контролът е по-малък“, попита той.

Той коментира и предложението за туристически ваучери на стойност 210 лв.

„Тези пари трябва да осигурят минимум 7-дневен престой в място за настаняване. Предложили сме 7 дена, защото тези ваучери могат да бъдат изтъргувани от фирмата. Виждате, че всички предложени мерки са с прагматична насоченост и предвиждам какви трикове могат да бъдат предложени“, обясни Симеонов.

Според него правото и задължение на всеки народен представител е да внася предложения. НФСБ предлагат работеща форма на предложението за ваучерите. Те ще се дават на служител и работник през фирма или директно предоставяне. Това зависи от наредбата, която ще бъде издадена от Министерство на туризма.

„Искаме да предотвратим извършването на схеми. Идеята за седемте нощувки е да има реално използване на съответната услуга, което после трябва да се докаже чрез системата за туристическа информация“, обясни лидерът на НФСБ. Според него 30 лв. е средната цена на почти всеки нискобюджетен хотел, но всеки може да си доплати за по-скъпи услуги.

Предложенията са представени на политически съвет, а след седмица ще бъдат обсъдени отново детайлно.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)