Учени откриха лек срещу стареенето

Здравословният начин на живот и спазването на диети нямат никакъв принос за нашето дълголетие. Човек може да доживее до дълбока старост благодарение на протеин, съобщи “Лента”, цитирана от БТА.

[ad id=“225664″]

Учени от Йейлския университет в САЩ установиха, че структурата на протеина бета-Klotho позволява да се регулира чувствителността към инсулина в организма. Повишената по изкуствен начин активност на въпросния протеин допринася за бързо възстановяване на клетките и в резултат на това може значително да се увеличи продължителността на живота.

image0 (9K)

[ad id=“263680″]

Те отбелязват, че повишената активност на бета-Klotho дава възможност да се ускори метаболизмът и позволява на организма да започне „ускорено“ изгаряне на калории, без да се прибягва до каквито и да било диети.

Препарати, които стимулират активността на протеина, могат да станат не само ефикасно средство за борба с тежки форми на затлъстяване и диабет тип 2, но и значително да увеличат клетъчната активност, давайки възможност на организма „да обнови“ клетките с ускорени темпове.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!