Фейсбук: Десито е невинна, както и Владко Живков беше все невинен

Хулиганският скандал с първата дама Десислава Радева бързо бе заметен от НСО и МВР. Те свършиха мръсната работа, за да не се налага на президентството да се обяснява за вечерната гонка в центъра на София, нито защо Радева е трябвало да остане анонимна, дори и с нарушаване на закона.

[ad id=“263680″]

..

Вече няма значение дали е карала съпругата на президента или джигит от НСО. Източници от пътна полиция са категорични, че черната лимузина не е спряла на STOP палка на униформените. Преди това колата с Радева е минала на два светофара на червено, газейки отново закона. Автомобилът на НСО е бил без задължителните обозначения, а жената на президента по закон няма право да се ползва от услугите на НСО. Имало е и гонка, която наивно се обяснява с лоша координация между службите.

Но ето как в социалните мрежи коментираха хулиганския скандал:

Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание, дипломат:

„НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
Изразът е популярен. Но не е случаен. След почти цял ден снишаване и съгласуване, НСО и МВР натаманиха официална версия за нощното автомобилно приключение на Г-жа Президентшата. Но е показателно, че никой вече не вярва на официалните обяснения. А когато „обецата на ухото“ започна да обяснява и министър Каракачанов, случаят придоби комични измерения. Затова и мнението на хората е очаквано: пак ни лъжат, тия синковци! Но ако наистина „тия синковци“ лъжат това означава само едно: няма такава държава!”

Антон Тодоров, политолог, бивш депутат от ГЕРБ:

„Бързи и яростни 9“ със специалното участие на „Дългата“.
Някой да е очаквал друго освен, че Десито е невинна? Той и Владко Живков едно време беше все невинен. За всичко, което правеше, вкл. мятанията от терасите.”

[ad id=“218001″]

==

Михаил Найденов, военен експерт:

„Филмът „Мисия Лондон“ помните ли го?
Превишена скорост, отказ да спре, гонка… И какви са последиците за нарушителя? На Вас това ще Ви се размине ли безнаказано?
МВР препраща за въпроси към НСО. Защо? МВР не носи ли отговорността да бъде спазван и прилаган законът и да бъдат санкционирани нарушителите? И защо не може да отговори? Това не е ли тяхна работа? На МВР или на НСО… Риторичен въпрос.
НСО на кого е подчинена? В случая на съпруга на заподозряната в нарушението. Тук не важат ли закони и конституция?
Защо кола на НСО нарушава правилата?
И защо полицията не я е разпознала, ами се е стигнало до гонка? Да, липсвала координация между службите. Ами то е очевидно. Явно колата на НСО е била без включена светлинна сигнализация, с която е оборудвана.
И тези ще ни пазят… от всякакви заплахи за националната сигурност. Майко мила…
Преди дни се обсъждаше и актуализирана Стратегия за национална сигурност и се говори за необходимостта от междуведомствена координация… Елементарна ситуация показва колко я има. Да стигнат до гонка.
МВР да не се крие, ами да си изпълни задълженията и да изнесе пълната информация по случая. Дължи го на българските граждани и данъкоплатци.”

Анна Яначкова:

„Имало едно време един пилот, дето станал шеф на ВВС.Не че си нямал жена, но си назначил любовницата на заплата, че и дал от нашите пари и отгоре й пуснал втори трудов договор.После го издигнали за президент и под мъдрото ръковоство на Решетников го направили президент. Бързо вкарал в голямата бяла сграда онази, която му развалила семейството, дал й кабинет и започнала да коли и беси.Ходела предизвикателно и грозно облечена и пускала простотии във ФБ. За една година навъртяла 21 екскурзии в чужбина.Все луксозни и скъпо струващи. Дали й охрана от подопечната на мъжа й служба НСО, пък и скъп Мерцедес, да си го юрка.Пак за наша сметка. Като видяла, че мъжът й нищо не й отказва, защото сега им е паднало, накрая започнала и да нарушава законите и отказвала да се подчини на органите на реда. Превърнали държавата в кочина и за посмешище.На стадото дето го скубели не му се занимавало и пасивно само вдигало рамене.Пак за посмешище. Какво ли си мислят европейците дето отблизо гледат цялата тази мерзост?”

[ad id=“225664″]

..

Във фейсбук се появи и ироничен колаж – Деси си прави селфи с катаджиите, а президентът гледа снизходително – бос и по потник.

Източник: http://www.faktor.bg

 


image0 (9K)