„Фейсбук“ тества новинарски сайт и бутон за скриване на коментари

„Фейсбук“ тества новинарски сайт и бутон за скриване на коментари. От социалната мрежа отричат, че нововъведението е бутон „не харесвам“, какъвто поискаха много нейни потребители. Новият бутон „downvote“ се тества от малка група американски потребители.

[ad id=“263680″]

 

Когато се кликне, бутонът ще скрива избрания коментар, след което човек ще може да избере дали да отбележи поста като „обиден“, „заблуждаващ“ или „не по темата“.

Бутонът няма да прави поста невидим за всички, а само за този, който е кликнал downvote. Изборът му няма да влияе и на класирането в стената с новини.

Мартин Гарнър, технологичен анализатор, коментира, че появата на бутона е продължение на съпротивлението на Facebook срещу това да социалната мрежа да бъде възприемана като издател.

„Стана много ясно, че Марк Зукърбърг не иска Facebook да носи отговорността за определянето на това какво е и какво не е обидно или заблуждаващо, защото това би поставило мрежата по-скоро в позицията на издател, отколкото на платформа. Той не иска да прави това и води бизнеса в различна посока – така че да остави на общността да решава.

[ad id=“218001“]

В петък компанията обяви също, че ще удвои броя на инженерите, които работят в Лондон, за да осигури разрешаването на проблеми, пред които Facebook е изправена.

От компанията съобщиха още, че ще осигурят 10 млн. долара за групи на общности, които да помогнат за преодоляване на политическата „поляризация“.

Не политическите общности като църкви, спортни групи, групи на родители, отглеждащи кучета – те са естественият антидот на поляризацията, смята Крис Кокс от Facebook.

„Едно от най-добрите неща, които можем да направим, е да помогнем на хората да се срещат с различни от тях хора. Групите са най-ефективни, когато събират хората извън мрежата. Те са шанс за хората да се обединят около нещо, което споделят.

[ad id=“218548“]

Групите във Facebook ще могат да кандидатстват за финансиране от фонда. Петима лидери на мнение в съответните общности ще получат 1 милион долара за техни бъдещи каузи. Още до 100 групи ще получат до 50 хил. долара.

Търсим идеи с голямо влияние, които да обединят хората, обясни Кокс.


image0 (9K)