„Богородична стъпка“ – празник на духовността, песента, танца и многообразието!

bogorodi4na_stapka (1)Как видя 11-тия Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ младият евродепутат Ева Паунова, която присъства в първия ден на фестивала в Старозагорските минерални бани. Днес предстои официалното закриване на събитието.

Целта на ежегодния фолклорен фестивал „Богородична стъпка“ е да бъдат съхранени българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура. Участниците във фолклорния събор са 4000, от 21 области, 64 общини (общо 200 фолклорни формации).

В събитието се включиха още заместник-кметовете на Община Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, кметът на с. Старозагорски минерални бани Станчо Станев, председателят на Тракийското дружество Одринска епопея Стара Загора Петра Мечева и председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, които са и част от организаторите.

Kметът на Община Стара Загора Живко Тодоров беше награден вчера със Златен медал за принос към развитието на тракийската организация не само в Стара Загора, но и в България.

Ето какво написа Ева Паунова в официалния си фейсбук профил:

Поздравявам община Стара Загора и кмета Живко Тодоров, че за поредна година успешно претворяват българската история и традиции в този празник на духовността, песента, танца и многообразието!


image0 (9K)